Gépészet
Gépészet

Új szálastakarmány-betakarító és talajművelő gépek a New Hollandtól

Új szálastakarmány-betakarító és talajművelő gépek a New Hollandtól

Agrofórum Online

A CNH Industrial, amint arról korábban beszámoltunk, megvásárolta a Kongskilde szálastakarmány és talajművelő üzletágát. A Kongskilde csoporttal kötött megállapodás fontos eleme a New Holland cég globális stratégiájának, amelynek célja a vásárlók igényének teljes körű kielégítése oly módon, hogy portfólióját kiegészíti talajművelő gépekkel, ugyanakkor bővíti szálas- és silótakarmány betakarító gépválasztékát.

Ennek eredményeként a New Holland széles munkagép választékhoz jutott, amelyeket korábban Kongskilde, Överum, JF és Howard néven ismertünk. A felvásárlást követő fejlesztések első eredményei az Agritechnica kiállításon jelentek meg. A bemutatott eszközök egyértelműsítették a cég politikáját, amely szerint a korábbi konstrukciók a New Holland szín és formavilágát fogják követni.

Carlo Lambro, a New Holland mezőgazdasági üzletágának elnöke szerint a cég a termékskála szélesítésével igyekszik a vásárlók termelékenységének és hatékonyságának maximálásához hozzájárulni. „A mezőgazdasági gépek teljes körű technológiai integrálódására törekszünk. Ezt cégünk gyártástechnológiai kiválósága és a Kongskilde cég szakértelme teszi lehetővé. A Kongskilde saját területén vezető szerepet vívott ki a hagyományokra és a tudásra alapozva, ezt felhasználva folytatjuk a fejlesztést, annak érdekében, hogy a legjobb munkagép portfóliót hozzuk létre”.

A széna- és szálastakarmány gépek közül a  DiscCutter F 320P frontfüggesztésű kaszáló-kondicionáló és a DiscCutter 320P hátsó függesztésű kaszáló-kondicionáló berendezést (hidraulikus függesztéssel és kő elleni biztosítással) mutatták be először.


DiscCutter F 320P frontfüggesztésű kasza


DiscCutter 320P hátsó függesztésű kasza

A két új gép csatlakozott a New Holland „sárga színű” gépcsaládhoz, amelynek jól ismert tagjai a nagyhasáb bálázók, a hengeres bálázók és szecskázó gépek.

A Kongskilde felvásárlásának eredményeként a New Holland belépett a talajművelő gépek piacára is. Az új terület első „fecskéje” a PXV függesztett hattestű eke, amely változtatható fogásszélességű eketestekkel, automatikus eketest biztosítással és hidraulikus működtetésű mélységhatároló kerékkel rendelkezik.


PXV függesztett hattestű eke

A talajművelési üzletág másik úttörője az RVM függesztett talajmaró, amely négy-fordulatszámú hajtóművel és fogaskerekes oldalhajtással rendelkezik.


RVM függesztett talajmaró

A talajművelő gépek a New Holland traktorok kék festését kapják. Az új, sárga vagy kék színű gyártmányokat (egyéb széna- és szálastakarmány, valamint talajművelő gépekkel együtt) Európában a New Holland dílerek (a Közel-Keleten és Afrikában szintén) fogják forgalmazni. A dílerhálózat gyakorlott szakember gárdával rendelkezik, amelynek tagjai a szükséges szálastakarmány és talajművelő gép ismeretekkel is fel vannak vértezve. Az első darabok a következő év tavaszán vásárolhatók meg.

A Kongskilde Agriculture saját gyártmányait továbbra is a meglévő kereskedői hálózatán keresztül forgalmazza.

Forrás: CNHIndustrial press release

(Jóri J. István – Agrofórum Online)

Az SDF Group az Agritechnicán

2019. december 14. 07:39

A hannoveri kiállításon az SDF csoport tagjai (Deutz-Fahr, Lamborghini, Same) gazdag programmal jelentkeztek.

Vektor - VEDD ÉS VIDD! - Még idén, rugalmas ügyintézéssel, készletről!

2019. december 12. 17:06

Mi a Vektornál törekszünk rá, hogy olyan termékportfóliót állítsunk össze, mely azon kívül, hogy kielégíti ügyfeleink igényit - hisz a legmagasabb szintű agrotechnikát garantálják-, egy fenntarthatóbb, környezetkímélőbb technológiát is képviseljen.

Case IH újdonságok az Agritechnicán

2019. december 10. 09:36

A Case IH új fejlesztéseinek széles skáláját (traktor, kombájn, bálázó) mutatta be a kiállításon, ahol az új LB436 HD bálázó a “Szalma és takarmány” kategóriában, míg a DataConnect az “Elektronika” kategóriában nyerte el az “Az év gépe 2020” díjat.

Permetező Unimog és öt felújított MB-Trac - Mercedes traktorszerelem Dunavecsén

2019. december 9. 14:38

Az elmúlt évtizedek egyik legkultikusabb márkáját jelentette és jelenti a Mercedes háromágú csillaga. Dunavecsén azonban nem személyautók viselik az emblémát, hanem mezőgazdasági gépek. Amikor ott jártunk, öt MB Trac és egy Unimog sorakozott fel Kiss László családi gazdaságának udvarán, hiszen egyetemista fiával már régóta imádja és gyűjti a német gyártmányú, univerzális erőgépeket.

Gépészet Videó

CLAAS DISCO MOVE – új front kasza jobb talajkövetéssel

2018. június 28. 12:59

A DISCO 3600 MOVE és DISCO 3200 MOVE szársértővel és szársértő nélkül kapható frontkaszákkal a CLAAS kibővítette sikeres DISCO sorozatát.

Krone Show - májusban négy helyszínen

2018. április 27. 16:20

A már hagyományos, ötödik alkalommal meghirdetett Krone Show Rábapordányban, Somogyaszalón, Tiszacsegén és Mezőtúron várja a gazdálkodókat.

Idén már 10. alkalommal rendezték meg a Hódmezővásárhelyi KITE Napokat

2019. május 10. 07:36

A rendezvényen a KITE Zrt. piaci jelenlétének mintázataként átadták a JOHN DEERE 6M traktor sorozat 600. gépét Dr. Csikai Miklós, az Árpád Agrár Zrt. vezérigazgatója részére.

Kaszáktól az önjáró silózókig - Országjárás Krone gépekkel

2018. június 21. 16:31

A rendezvényen a Krone teljes géppalettáját felvonultatták, a kaszáktól a rendképzőkön át a bálázókig, de lucernában látható volt a Big X 530 önjáró silózó is.

Gépészet Képgaléria Videó