Gépészet
Fizetett tartalom
Gépészet
Fizetett tartalom

Vörös jövő kérdőjelekkel

Vörös jövő kérdőjelekkel

Az Agro-Békés Kft. 17 éve képviseli Magyarországon a CASE IH márkát, korábban márkakereskedőként, 2013.11.15-től importőrként.

Elsődleges célunk mindig is a vevői igények magas színvonalú kiszolgálása volt, melyet a CASE IH márka képviseletével és ügyfeleink számára a termelés biztonságát garantáló műszaki háttér és egyéb szolgáltatások segítségével biztosítottunk.

A piacon megannyi cég árulja ezt a márkát egyéb forrásokból beszerezve – meggyőződésünk szerint közel sem a márkához méltó műszaki háttérrel – ami jelentősen leszorította a gépek árát, így a megfelelő színvonalú szolgáltatási háttér fedezetének a megteremtése csak az Agro-Békés Kft. tulajdonosainak anyagi áldozata révén volt fenntartható. Ám mi mindig a vevői igényeket és a CASE IH brand kellő színvonalú képviseletét helyeztük előtérbe.

Hamis információk árasztották és árasztják el a piacot több mint két éve, amelyek mind a cégünk, mind a CASE IH image-ét gyakran sértették. A teljesség igénye nélkül néhány példa:

  • cégünk csődbe ment,
  • cégünket megvették,
  • cégünk nem kap már terméket a CNHI-tól,
  • cégünknek felmondták az importőri szerződését,
  • más lesz rövid időn belül az importőr

A fentiek soha semmilyen valós tényt nem tartalmaztak, a mai napig érvényes importőri szerződésünk van, sajnos azonban néhány napja szóban fel lett felmondva.

A piacot, a kollégáinkat és minket is többször biztosítottak a CNHI részéről, hogy minden támogatást megadnak nekünk a márkát és cégünket negatív színben feltüntető magatartás megakadályozására.

A fentiek tükrében hatalmas meglepetésként ért minket, amikor a CNHI részéről arról informáltak bennünket, hogy más céggel kívánnak magyarországi importőri szerződést kötni, valamint a mi szerződésünket pedig felmondani. Teljesen érthetetlen számunkra ennek a döntésnek a háttere, hiszen cégünk jelenleg hét telephelyen közel 120 alkalmazottal látja el ezt a feladatot az ügyfelek magas színvonalú kiszolgálásával a középpontban. Átgondolatlannak érezzük mind a CASE IH géptulajdonosok, mind cégünk szempontjából a döntést.

Hogyan akarják a CASE IH géptulajdonosokat kiszolgálni? Erre a kérdésre keressük a választ és a vörös márkát választott gazdálkodók nevében is reméljük, hogy a CNHI-nak van erre válasza, de jelenlegi ismereteink szerint ez kérdéses.

Sajnos cégünk részéről teljes bizalomvesztés történt a CNHI-val kapcsolatban, hiszen lépésük a CASE IH géptulajdonosok iránti elköteleződést erősen megkérdőjelezi, valamint cégünket megfosztja a megfelelő színvonalú szolgáltatás biztosításának a lehetőségétől, hiszen – ahogy korábban említettük – a mostani helyzet az Agro-Békés Kft. tulajdonosainak jelentős anyagi ráfordítása nélkül fenntarthatatlan, mert a gyártó szinte semmilyen probléma kezeléséből nem veszi ki az anyagi részét:

  • gépek szállítási késedelme,
  • számos esetben 2-20 hetes szállítási határidő alkatrészek esetében,
  • értékesített gépeknél nincs még gyári megoldás az általuk is ismert hibákra.

Ezekben a helyzetekben korábban demó vagy használt traktorokat/kombájnokat biztosítottunk vevőink részére 100%-ban a saját költségünkön, hogy a vevőinket a lehető legkevesebb kellemetlenség érje.

Sajnos az üzleti viszony ilyen szintű megromlása és várható megszűnése, valamint a CNHI által felénk kommunikált elképzelések veszélyeztetik és egy ponton túl lehetetlenné teszik a jövőbeni szolgáltatásainkat.

Cégünk ebben a rajtunk kívülálló okok miatt megváltozott helyzetben is igyekszik a CASE IH géptulajdonosok megfelelő kiszolgálására, ameddig a CNHI az alkatrészszállítással és a garanciarendszerhez való hozzáféréssel ezt egyáltalán lehetővé teszi számunkra.

Mivel cégünknek a CASE IH márka képviselete jelenti a főtevékenységet, ezért ennek megszűnésével a teljes tevékenységünk folytatása kérdésessé válik.

A jövőben esetlegesen felmerülő kellemetlenségek esetén kérjük az Önök türelmét!

Kerner, ezzel csak nyer! ORSZÁGOS KERNER ROADSHOW

2019. július 17. 09:53

Kedves Magyar Gazdák! Gyertek, tartsatok velünk, találkozzunk az országos körút valamelyik állomásán!

A két Güttler talajművelő eszköz a legtöbbet használt gép a gazdaságban

2019. július 5. 05:47

A Güttler a SuperMaxx-ot mint 4 évszakos kultivátort kínálja, mely alkalmas: talajszellőztetéshez, felületnöveléshez, tarlóhántáshoz, köztes növények vetéséhez és fagyos talajok műveléséhez.

Talajlazító ajánlat hazai referenciákkal és videókkal

2019. július 4. 13:51

A talajlazítás fontosságát nem lehet elégszer kihangsúlyozni, a megfelelő időben és módon végzett lazítás látványos eredményeket hozhat a termelésben. A talajlazító alkalmazásával javíthatjuk talajaink állapotát, megszüntethetjük a károsan tömörödött eke- és tárcsatalp réteget. A lazított talajrétegben a víz mélyebbre jut, növekszik a talaj levegőtérfogata és felgyorsul a talaj biológiai élete.

Gépészet Videó

A John Deere cég új fejlesztéseket jelentett be az S700 kombájnok 2020. évi modelljeire

2019. július 4. 09:38

A John Deere cég ismertette az S700 kombájnok 2020. évi újdonságait: fejlett automatizálás, adat kezelés, szalmaelhelyezés.

Új Case IH márkakereskedés Ukrajnában

2018. szeptember 22. 08:04

2018. szeptember 20-án új Case IH márkakereskedés nyitotta meg kapuit Ukrajnában, ami a további növekedés alapját képezheti az ukrán piacon.

Automatikus finombeállításokkal érkezik a Case IH új kombájncsaládja

2018. szeptember 14. 05:40

Drezdában megismerkedhettünk azokkal az újdonságokkal, amik még hatékonyabbá, még könnyebben kezelhetővé és még gazdaságosabbá teszik a Case IH legújabb szériáját.

A Case IH a Potato Europe 2018 kizárólagos technológiai partnere

2018. szeptember 12. 13:50

Exkluzív technológiai partnereként a Case IH a PotatoEurope 2018 egyik legfontosabb támogatója.

Automatizált gépek? A CASE IH már a jövővel kísérletezik

2018. július 10. 05:27

A CASE IH elindította az Autonómia és Automatizálási Programját, amelynek részeként kutatásokat és kísérleteket kezdtek valós körülmények között.