Növénytermesztés
Fizetett tartalom

RAPOOL-repcék: TEMPO

A TEMPO azok hibridje, akiknél a körülmények nem teszik lehetővé csúcstermések elérését, de szeretnének jövedelmezően repcét termelni. Robusztus, egészséges, jól regenerálódik, így kihívásokkal teli termesztési körülmények között is képes maximálisan teljesíteni. Nem csak profiknak!

  • Rugalmas vetésidejű, tarlórépa sárgaságvírusának ellenálló hibrid
  • Nehéz körülmények között is stabilan magas hozam
  • Kifejezetten egészséges típus

A TEMPO középérésű, tarlórépa-sárgaságvírussal szemben rezisztens hibrid. Kifejezetten jó a betegség-ellenállósága, különösen az őszi fómás fertőzéssel szemben. Őszi fejlődése erős, állóképessége átlag feletti. Virágzása későn indul és hosszabb idejű. A magok ezerszemtömege nagy, olaj- és fehérjetartalma magas. Átlag feletti termőképességű és termésstabilitású hibrid, gyengébb adottságú területeken is magas hozamok elérésére képes. Erőteljes őszi fejlődése alkalmassá teszi akár kései vetésre is. Igényli az őszi regulátoros kezelést, amelynek hatása a termésmennyiségben is megmutatkozik. A TEMPO akkor is állva marad, amikor a betakarítás előtt jellemzően megdőlnek az állományok, bizonyítva robusztus szárának köszönhető átlag feletti állóképességét. Számos olyan helyszínen ért el kimagasló eredményt, ahol az őszi káposztarepce termesztése korábban nem volt jellemző. A nemesítői vizsgálatokban a TEMPO kifejezetten egészséges volt, ennek a hibridnek a szárain tapasztaltuk a legkisebb mértékű Verticillium- és Sclerotinia-fertőzöttséget.

Vetőmag-katalógusunk lapozható formában elérhető a képre kattintva.

Pálffy András
termékfejlesztő
RAPOOL Hungária Kft.
www.rapool.hu

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A kalászosok helye a növényi fehérjeforrások között

2024. november 14. 14:40

A növényi eredetű fehérjeforrások minőségének vizsgálatakor fontos figyelembe venni a fehérje biológiai hozzáférhetőségét és aminosav-összetételét is.

Technológiai fejlesztési lehetőségek napraforgónál

2024. november 14. 09:10

Vizsgáltuk a két legnagyobb őszi betakarítású, kapás növényünk ökostabilitását az országos termésátlagok felhasználásával a 2000–2022. évek között.

Az Agropyron glael mint a kenyérbúza lehetséges génforrása

2024. november 13. 08:10

A nemesítőkre és a kutatókra nyomás nehezedik, hogy olyan új fajtákat hozzanak létre, amelyek nagyobb hozamúak, táplálóbbak, ellenállóbbak a kártevőkkel és a betegségekkel szemben.

A cirok jól szerepelt no-till technológiában

2024. november 12. 17:10

Egyre többet hallani a cirokról, mint a jövő alternatív fehérjenövényéről.

Termésstabilitás biztosításának lehetőségei – KWS Innovation Farm bemutató

2023. szeptember 19. 18:10

A KWS Magyarország Kft. szeptember 14-én Szentgáloskéren tartotta Innovation Farm elnevezésű szántóföldi bemutatóját. Az eseményre, a borongós idő ellenére, szép számban gyűltek össze gazdálkodók, egyetemi hallgatók, érdeklődők, hogy megismerkedhessenek a modern KWS hibridekkel és a jövő kihívásaihoz szükséges új megoldásokkal.

Lapozza át a SAATEN-UNION 2022-es őszi katalógusait!

2022. augusztus 4. 11:34

Előnyben a sokszínű vetésforgó.

RAPOOL-REPCÉK: SHREK – a zöld óriás

2018. július 29. 18:28

A SHREK már messziről felismerhető és elkülöníthető, akár az őszi időszakban, akár a becőrengeteget kémlelve, egyedülálló biomasszája és hatalmas, már-már borsóhüvelyszerű becőmérete alapján.

Stabil bázis változó környezetben: frakcionált hibridbúza-vetőmagok

2021. július 20. 20:04

A búzahibridek termesztéstechnológiája bizonyos tekintetben – az igényeknek és a fejlesztési kísérleteknek köszönhetően – a finomhangolás időszakában van. Ebben a munkában kiemelt figyelmet fordítunk a vetéstechnológiai és a vetőmagminőséggel kapcsolatos fejlesztéseinkre, mivel a dinamikus és homogén állományfejlődés – fokozottan az őszi időszakban – alapjaiban befolyásolja a terméspotenciált.