Növényvédelem
Növényvédelem

70. Növényvédelmi Tudományos Napok

70. Növényvédelmi Tudományos Napok

Agrofórum Online

Az MTA Agrártudományok Osztályának Növényvédelmi Tudományos Bizottsága, az ATK Növényvédelmi Intézet (ELKH), a MATE Növényvédelmi Intézet, a Magyar Növényvédelmi Társaság, valamint az AM Élelmiszerlánc-felügyeleti Főosztálya ismét megrendezi a Növényvédelmi Tudományos Napokat.

A tanácskozás ideje és helye:

2024. február 20. (kedd), 10.00-18.00 óra

MATE Budai Campus

1118 Budapest, Villányi út. 29-43.

Plenáris ülés

MATE ’K’ épület Díszterem

2024. február 21. (szerda), 09.00-13.00 óra

Agrártudományi Kutatóközpont, Talajtani és Agrokémiai Intézet, Növényvédelmi Intézet

1022 Budapest, Herman Ottó út 15.

A részletes programokért KATTINTSON IDE!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Veszélyben a kajszibarack!

2024. február 22. 14:40

Az idei tavasz meglehetősen hektikus, több melegrekordot is hozó és alapvetően csapadékban gazdag időjárása néhány növény esetében akut növénykórtani vészhelyzetet teremtett. Ebbe a csapdába szaladt bele a kajszibarack is.

Ennyit változott a repce növényvédelme három évtized alatt

2024. február 22. 12:40

Az őszi káposztarepce a napraforgóhoz hasonlóan meglehetősen nagymértékben igényli a hatékony növényvédelmet. Eltérően a többi szántóföldi növénykultúrától, a repce esetében nem a gyomirtás, hanem döntően az állati károsítók elleni védelem a felelős a kezelések számának és a növényvédelmi költségek döntő hányadáért.

Aktuális teendők a repcében

2024. február 20. 11:40

Az őszi vetésű szántóföldi kultúrák közül az őszi káposztarepce számára idén már elkezdődött a vegetációs szezon. Megindult a repce növények növekedése és lassacskán időszerű lesz a szárba indulás kezdete is.

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között

2024. február 19. 10:10

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

Virágtripszektől a ventúriás varasodásig - Beszámoló a Növényvédelmi Tudományos Napokról

2018. március 8. 20:08

Megismerhettük a Monilinia fructigena elleni komplex környezetkímélő védekezési stratégiát és a ventúriás varasodás áttelelő konídiumai elleni védekezést szolgáló kórokozó modul alapelemeit.