Növekvő trend figyelhető meg a borok alkoholtartalmában
2021. július 10. 04:38
Az alkoholtartalom alakulására egy adott évjárat időjárási körülményei, valamint a borász által hozott számos döntés hatást gyakorol.
Európai szőlőkereskedelmi körkép
2021. július 9. 07:36
A forróság hatására korán kezdődött a szőlőszezon Egyiptomban, ugyanakkor Olaszország késlekedve lépett színre, így nem alakulhattak ki az ellátási átfedések, amelyek biztosíthatták volna a folyamatos utánpótlást.
Meddig nő a "Medve"?
2021. július 6. 06:38
A felmelegedés hatására kiolvadó talaj több millió hektár felhasználható földet fog eredményezni Oroszországban, amely hozzájárul az ország gazdasági felemelkedéséhez.
Lassabb érés - jobb bor
2021. július 5. 07:36
A bogyóérés sebességének minőségre gyakorolt hatásával kapcsolatos kérdések hívták életre azt a kutatást, amely során a szakemberek Cabernet Sauvignon ültetvényekben hajtottak végre az éréslassításra vonatkozó kísérleteket.
"Új hagymát" a világnak!
2021. július 4. 09:53
Az immár feltárt genetikai állomány segítségével lehetőség nyílik a tulajdonságok igény szerinti alakítására.
Kukoricából is készülhet műanyag?
2021. július 4. 07:33
Egy új kutatás hozzásegítheti az ipart a mezőgazdasági melléktermékek (kukorica, faanyagok, és egyéb fűfélék maradványai) hasznosításának új lehetőségeihez.
Globális Szőlő Kongresszus
2021. július 3. 04:39
Európában a COVID-2019 pandémia hatására kialakult új étkezési szokások a szőlőfogyasztásra is hatást gyakoroltak.
Az íz legyen az első
2021. július 1. 08:37
Az amerikai Pairwise cég új gyümölcs- és zöldségfajták kialakításán dolgozik a CRISPR génszerkesztő technológia alkalmazásával.
Vajon megtérülő lesz gyümölcsöt termelni Spanyolországban a 21. század folyamán?
2021. június 28. 07:39
Az adatok azt mutatják, hogy az elkövetkezendő 30 évben az egyes növényfajták gazdasági életképessége veszélybe kerülhet azokban a régiókban, ahol jelenleg magas terméshozam jellemző.
A növények szárazságtűrésében fontos szerepet játszó géneket fedeztek fel
2021. június 27. 14:44
Az elmúlt évtized során a Kaliforniai Egyetem kutatócsoportjának tagjai a növénygyökerek molekuláris atlaszának létrehozására törekedtek annak megállapítása érdekében, hogy a szárazság és egyéb környezeti stressz észlelése mely gyökérrégióban kezdődik.