18℃ 12℃
október 11. Brigitta, Placida, Etel, Gitta

Szöőr Bea

Agrofórum Online

Mióta létezik mindenki karácsonyfája?

2023. december 10. 17:10

A decemberi utcák, terek elképzelhetetlenek karácsonyfák nélkül, ezt látva szinte hihetetlennek tűnik, hogy Olaszországban még az 1930-as években is pogány divatnak bélyegezték a faállítást.

Boralapú koktélok karácsonyra – egy próbát megérnek!

2023. december 3. 17:10

Szeretne boralapú téli, ünnepi ízű koktélokat kóstolni, vagy akár készíteni is? Akkor érdemes a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) színes, illatos kampányát figyelemmel követnie. A „Keverd és kóstold” kampányban ugyanis a boralapú koktélok kerültek fókuszba.

Gyógynövénytermesztés, orvostudomány által is elismert módon

2023. december 3. 13:10

Gyógyteák, fűszerkészítmények, majd illóolajok, most pedig itt vannak a levesek is. Mindezek a győrújfalui Sudár Birtokról származnak, ahol a kilencvenes évek elejétől kezdve már ökológiai gazdálkodást folytattak Boros Erzsébet szülei. A birtok tulajdonosa az elődök értékrendszerét szem előtt tartva szervezte újjá a gazdaságot. Ennek a munkának az eredményei, többek között, a magas hozzáadott értékkel rendelkező termékek is.

Így kerülhetjük el vegán ételeknél a baktériumok okozta megbetegedéseket

2023. november 27. 13:40

Nem titkolom, kimondottan rajongok a Szupermenta (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal) tesztjeiért. Egyrészt azért, mert valóban mindenre kiterjedő, másrészről pedig határozottan értékelem azt, hogy mint fogyasztónak védik az érdekeimet. Így, mivel magam is szívesen rendelek vegán ételeket, örömmel üdvözöltem, hogy legutóbb ezt a területet vették – mikroszkóp alatt is – szemügyre.

Új mánia: a flexitariánus étrend előnyei

2023. november 21. 07:10

„Diétázom, tehát vagyok” vallja sok tízezernyi honfitársunk, mindennek eredményességét viszont erőteljesen megkérdőjelezi a „kövérségi” dobogón stabilan elfoglalt helyünk és a helytelen táplálkozással összefüggésbe hozható betegségek kiemelten magas száma is.

Milyen hőmérsékletű termálvízzel teszünk legjobbat a szervezetünknek?

2023. november 13. 14:10

Mi lehet jobb program egy hűvös ködös novemberben, mint felkeresni a hozzánk legközelebb eső termálfürdőt és nyakig elmerülni az élvezetben, vagyis a meleg vízben? Rendben, de mennyire is legyen meleg az a víz? Mi alapján válasszuk ki a nekünk leginkább megfelelőt?

Így kell majd januártól gyűjtenünk a műanyag palackokat – megvannak a részletek

2023. november 12. 17:10

Új év, új remények. Ebben az esetben az, hogy 2024. január 1-től kevesebb műanyag flakonba botlunk nap, mint nap. Ugyanis ekkortól kezdődik el az ún. kötelező visszaváltási rendszer, amely az 0,1–3,0 literes űrtartalmú műanyag, fém vagy üveg csomagolású italtermékeket érinti.

Hogyan jósolja meg Márton napja a téli időt?

2023. november 7. 09:10

Mi köti össze hazánkat és a tours-i püspököt? És a libákat, pontosabban a libacombokat? És mi köze van mindenhez az újbornak? Ideje mindezt áttekinteni, így Márton-nap előtt.

Már közel sincs kolbászból a kerítés a németeknél

2023. november 2. 09:10

És akkor most nem az emelkedő energiaárakra, csökkenő szociális kiadásokra kell gondolnunk, hanem ténylegesen arra, hogy a német polgárok jelentős része tudatosan kevesebb húst fogyaszt napjainkban, mint tíz évvel ezelőtt.

A magyar sajtfogyasztóknál verhetetlen a trappista

2023. október 31. 09:10

Pár nappal ezelőtt egy norvég kékpenészes sajtot hirdetett ki a szakmai zsűri a világ legjobbikának az idei World Cheese Awards-on. Magyar sikerről is beszámolhatunk, hiszen a versenyről Szabolcs Elek (Breier Farm) két arannyal, több magyar kézműves sajtműhely pedig ezüst-, illetve bronzéremmel térhetett haza.