Támogatások, pályázatok

„Íródeák” – Az Agrofórum pályázatot hirdet fiatal szakemberek számára

Agrofórum Online

Az Agrofórum pályázatot hirdet fiatal szakemberek számára „Íródeák” címmel, szakmai anyagok írására.

Az Agrofórum pályázatot hirdet fiatal szakemberek számára „Íródeák” címmel, szakmai anyagok írására.

A pályázat feltételei:
– 40 év alatti életkor (több szerző is lehet!),
– lapunk szellemiségéhez illő témaválasztás, amely a gyakorlatban hasznosítható eredményeket, alkalmazásokat mutat be, szakcikk formájában,
– szakmai rendezvényről beszámolót, tudósítást, továbbá különböző témákban riportokat is fogadunk azoktól, akik – ha alkalmasnak találtatnak – rendszeresen vállalhatnának a jövőben ilyen tevékenységet,
– új ismereteket tartalmaz, a növénytermesztés, növényvédelem és gépesítés teljes területét felöleli.

Terjedelmi korlát csak annyiban van, hogy 9-14 ezer karakternél lehetőleg ne legyen hosszabb a cikk (tájékoztatásul: egy nyomtatott oldal – mellékletek nélkül – kb. 4.500 karakter, szóközök nélkül). Azaz, az esetleges mellékleteket is figyelembe véve (az ábrákat, táblázatokat és fotóanyagokat) 2-3 nyomtatott oldal az ajánlott terjedelem. (A cikkek formai követelményeiről a www.agroforum.hu honlapunkon tájékozódhat, a lap alján lévő zöld mezőben, a Szerzőinknek link alatt).

Az írásokat csak névvel kérjük benyújtani. (Közlésre alkalmasság esetén később a szerző/-k munkahelyét, szakmai képzettségét és beosztását is bekérjük).

A szakcikkeket a szerkesztoseg@agroforum.hu e-mail címre várjuk.

Az írások (szakcikkek, elemzések, riportok) folyamatosan nyújthatók be az év folyamán.

Utolsó határidő: 2016. október 30.

A beérkezett írások közül azokat, amelyeket a „házi zsűri” alkalmasnak talál, az év során közöljük. A zsűri a beérkezett cikkek tartalma, stílusa, képi anyaga alapján dönt a megjelenés formájáról: nyomtatott Agrofórum, vagy Agrofórum Online. A legjobb írásokat, az utolsó határidőt követően egy széleskörű társadalmi zsűri díjazza.

Az értékelést követően a díjak átadására az évzáró szerkesztőbizottsági ülésünk keretében, 2016 novemberében kerül sor.

Várjuk mindazok jelentkezését és írásait, akik készséget éreznek arra, hogy szakcikk, vagy beszámoló, vagy riport, tudósítás formájában leírják gondolataikat, tapasztalataikat.

Dr. Demes György
lapigazgató

Molnár Zoltán
főszerkesztő

Dr. Bódis László
a szerk. biz. elnöke

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Indul az 500 milliós állatvédelmi program a kistelepüléseken

2025. július 29. 13:10

Ősszel indul a Magyar Falu Program új alprogramja, amely ivartalanítással, chipezéssel és oltással segíti a felelős állattartást az 5000 fő alatti településeken.

Tavaszi fagy: hogyan kaphat előleget 2025-ben az érintett termelő?

2025. július 15. 14:10

2025 tavaszi fagykára után a Kincstár gyorsított előlegfizetést kínál a károsodott szőlő‑ és gyümölcsültetvényeknek – így működik.

Több milliárdos vízügyi támogatással az aszály ellen

2025. június 30. 12:10

Ingyenes vízdíj, vízvisszatartó fejlesztések és öntözésmodernizáció: komplex kormányzati intézkedések támogatják a gazdákat az aszály ellen.

Több milliárdos pályázat segíti a tanyán élők fejlesztéseit

2025. június 23. 13:10

Ősszel indul a 15 milliárd forintos keretösszegű támogatás, amely korszerű infrastruktúrát és élhetőbb környezetet céloz a tanyákon.

Burgonyakrémleves és kolbászchips

2018. január 5. 13:07

Télen sokszor az is elég, ha van egy kis forró leves otthon, és már kész is a vacsora.

Borkrémleves

2018. december 19. 03:47

Mi mással is indíthatnánk a karácsonyi menüt, mint egy jó levessel? Márpedig ha karácsony és leves egy mondatba kerül, akkor az egyik első dolog, ami eszembe jut, az a borkrémleves.

Mákos guba, a megunhatatlan

2018. december 21. 04:47

Karácsony mákos guba nélkül? Nem-nem, az teljesen kizárt.

Mandulás pisztráng

2018. január 12. 13:14

Kicsit citromos, kicsit fokhagymás pisztráng ropogós mandulával a tetején – egyszerűen mennyei.