Növénytermesztés
Növénytermesztés

Norvégia és az arab országok nagyra értékelik a konténerfarmok ötletét

Norvégia és az arab országok nagyra értékelik a konténerfarmok ötletét

Agrofórum Online

Használt, illetve újrahasznosított konténerben függőlegesen termesztik a növényeket.

A Demetra nevű termék használt, valamint újrahasznosított konténerekben függőleges termesztésre lett kifejlesztve. Daniele Bertocchi, a Greatit munkatársa szerint a termék nagy érdeklődésre talált a Fruit Logistica kiállításon.

Különösen nagy volt az érdeklődés a kedvezőtlen éghajlatú területekről érkező vállalkozók részéről, mint amilyen például Norvégia, Finnország vagy az arab országok. Mindegyikük szélsőséges éghajlatú területtel rendelkezik, ahol a friss zöldségek termesztése lehetetlen feladat volna, ha nem lennének olyan speciális berendezések, mint amilyen a miénk.

Bertocchi egy dolgot hangsúlyozott, mégpedig a beruházás gazdasági megtérülésének tanulmányozását.

Nincs mindenkire érvényes recept, minden vállalat egyedi eset. A vállalkozóval együtt kell értékelni a költséghatékonyságot, a projekt alapos elemzésével.

Andrea Mariani és Daniele Bertocchi (Fotó: FreshPlaza)

A cég támogató partnerei a Sicom és a Magli Intermodal Service, míg a technológiai beszállítók az Idroterm Serre és a Monti. – Ezt a vertikális gazdálkodásra felszerelt konténert Demetrának hívják, és távolról is lehet kezelni. Csak a vetést és a betakarítást kell a helyszínen elvégezni. A 4.0 technológiáknak köszönhetően pedig minden lépés beállítható az okostelefonról – ráadásul ezek alkalmazását adókedvezményekkel is támogatják.

A Fruit Logistica nagyszerűen alakult számunkra, talán azért, mert újoncok voltunk, talán azért, mert a mi ajánlatunk merőben eltért a többiekétől, ám tény, hogy egy pillanatig sem hagytak minket pihenni

– zárta Bertocchi.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

11 tipp a meszezéshez és a talaj-pH javításához

2024. július 12. 13:40

A meszezés elvégzésére a betakarítás utáni időszak a legalkalmasabb. Ezzel a talaj pH-értéke, kalciumtartalma nő, a szerkezete pedig javul.

Óriási csalódást okozott a repce Győr-Moson-Sopronban, a szója lehet ennek a nyertese

2024. július 9. 07:40

A Kisalföldön előreláthatólag július végén fejeződik be a kenyérgabona aratása.

Virágzás után „megcukrozza” a búzát egy gazda

2024. július 8. 16:10

Egy gazdálkodó évek óta kísérletezik azzal, hogy nitrogén és cukor keverékével permetezi a búzát. Az eredmény: nagyobb fehérjetartalom és termés.

Extrém körülmények között aratnak a német gazdálkodók

2024. július 7. 10:10

Hamar elkezdődött a gabona betakarítása Németországban. Komoly problémát jelent viszont a vissza-visszatérő, néha igen intenzív csapadék.

A kakaó világnapja – szeretjük, de mi van a háttérben?

2022. július 7. 14:19

mellett, hogy sokan hódolunk a csokoládé élvezeti értékének, valószínűleg érdemes megemlíteni az élvezeti cikk előállításának árnyoldalait is.

Sikeres repcetermesztés? DEKALB hibrid és Bayer technológia!

2022. július 27. 05:32

2021 őszén az Európai Unióban összességében nőtt a repce termőterülete. Nálunk ezzel ellentétes volt a trend.

Mikrobiológiával a talajgombák ellen

2023. május 17. 08:34

A gondosan dédelgetett növényeinket számos környezeti veszély fenyegeti. A talajainkban felszaporodott kórokozók egyre nagyobb gondot jelentenek a növénytermesztésben, mert az állományok gyors leromlásához, akár a teljes pusztulásukhoz is vezethetnek.

AgroFIELD Akadémia Konferencia - Dr. Abdul M. Mouazen professzor előadásának előzetese – VIDEÓ!

2019. január 19. 08:17

Dr. Abdul M. Mouazen professzor a talajtömörödöttség-érzékelési eljárásokról, a helyspecifikus talajművelésről tart előadást az AgroFIELD Akadémia Konferencián, Kecskeméten, 2019. február 7-én.