Agrárközélet

Az Agrofórum honlapja mostantól a fagyveszélyre is figyelmeztet!

Agrofórum Online

Kora tavasszal a várható talajmenti hőmérsékletet is előre jelezzük, mindezek mellett pedig fagyveszély esetén is figyelmeztetjük olvasóinkat.

Új szolgáltatással bővült az Agrofórum Online ingyenes Időjárás rovata. A hőmérséklet, csapadék, szél és több más megszokott adat mellett kora tavasszal a talajmenti hőmérsékletet is előre jelezzük, mindezek mellett pedig fagyveszély esetén is figyelmeztetjük olvasóinkat.

Kövesse az AGRO.bio Kft. által támogatott időjárás-előrejelzést az Agrofórum Online-on, hogy mindig segítségére lehessünk az aktuális mezőgazdasági munkák során!

Kattintson IDE az időjárás-előrejelzés megtekintéséhez >>>
(Az aloldalra érkezés után adja meg tartózkodási, gazdálkodási helyét – települését -, majd az adatokat mentse el, így később is azonnal látni fogja a helyi adatokat!)

(Agrofórum Online)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Milyen új szakmák vannak a mezőgazdaságban?

2024. október 16. 13:10

Az agrárium átalakulásával óriásivá nőtt az igény a digitális technológiákhoz vagy a fenntarthatósági elvárásokhoz értő szakemberekre.

Bajorország átáll az éghajlatálló vegyes erdőkre

2024. október 15. 12:10

Három százalékponttal 38 százalékra nőtt a lombos fák aránya a bajor erdőkben. A fiatalabb erdőállományokban jelenleg 60 százalék körüli az arány.

A nagy kávés cégek is készülnek a klímaváltozásra

2024. október 11. 11:10

A Starbucks több innovatív gazdaságot vásárol a klímarezisztens kávé létrehozása érdekében. Célja a szén-dioxid-semleges kávétermesztés.

Mik az amerikai elnökjelöltek tervei a mezőgazdaságban?

2024. október 10. 14:40

Kamala Harris és Donald Trump a legtöbb mezőgazdasággal kapcsolatos kérdésben gyökeresen eltérő nézetet képvisel. Íme, a legfontosabb témák.

A hőség gyümölcse

2021. június 22. 10:45

A búzatermesztéssel foglalkozó gazdák számára az esetek döntő hányadában már csak a betakarítás embert és gépet próbára tevő feladata van hátra az idei vegetációs időszakban. A növényvédelemre, főképp kórokozók elleni védekezésre ilyenkor már szinte senki sem gondol. Az elmúlt hét és a soron következő hét időjárását elnézve ezen nincs is sok csodálkozni való, hiszen a héten melegrekordok megdőlése várható és a nyílt terepen, napon jóval 40 oC feletti hőmérsékletek nem éppen kedvezőek a kórokozók számára.

Mínusz 18,6 fok - Megdőlt az idei téli hidegrekord

2019. január 8. 17:10

Megdőlt az idei téli hidegrekord, kedden mínusz 18 foknál hidegebbet is mértek - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

Vadak károsítják a vetést – Meg lesz a böjtje az enyhe télnek

2023. január 12. 12:45

Lesz még böjtje az enyhe télnek, a növénytermesztők az áttelelő kártevőktől és kórokozóktól, a kertészek és a méhészek pedig az idejekorán aktivizálódó, a gyümölcsfákat és a méheket sújtó tavaszi fagyoktól tartanak leginkább.

Agrometeorológia - Lassan, de biztosan hosszabbodnak a nappalok

2018. december 25. 20:28

Az északnyugat felől érkező hűvösebb, illetve enyhébb légtömegek nagy sebességgel és gyakran váltják majd egymást, így szeles időben lesz részünk.