Gépészet
Gépészet

Proceed, elektromos no-till vetőgép, IDEAL kombájn – Videón az AGROmashEXPO kiállítottjai

Proceed, elektromos no-till vetőgép, IDEAL kombájn – Videón az AGROmashEXPO kiállítottjai

Agrofórum Online

Gépdömping az AGROmashEXPO-n! Az idei rendezvény sem telhetett el anélkül, hogy ne készítsünk szakmai videókat a kiállítók körében, legyen szó Massey Ferguson traktorokról, no-till vetőgépekről vagy épp a Väderstad díjnyertes Proceed eszközéről. Hamarosan vágott videókkal is jelentkezünk, de addig is összegyűjtöttük a kiállításon felvett élő közvetítéseinket.

Az Austro Diesel immáron húsz éve van jelen Magyarországon, és az utóbbi két évtizedben a hazai képviselet minden egyes alkalommal résztvett az AGROmashEXPO kiállításon. Nem volt ez másképp idén sem: a vállalat az idei termékkínálatból gyakorlatilag a teljes vertikumot elhozta.

Mit érdemes tudni a Multiva kompaktorokról és no-till vetőgépekről? Mező Sándor, értékesítési menedzser segítségével szakértői szemmel pásztáztuk körbe a standot.

Proceed vetőgép, CrossCutter Disc Aggressive, Cultus HD – Nem is kérdés, hogy melyik standon mutattuk be ezeket az eszközöket. A talajművelő- és vetőgép gyártó Väderstad kiállítási területén Tolnai Péter kalauzolt körbe minket.

Ha Massey Ferguson, akkor Velox-Ker! Bodnár József értékesítés és vevőszolgálati vezető kísért végig minket a cég standján, aki többek között mesélt nekünk egy idei szervezésű, szántóföldi bemutató részleteiről is. Milyen tapasztalatokkal zárták a tavalyi évet? Mit kell tudni a Velox Farm szolgáltatásról? Az AGROmashEXPO-n készült videónkból kiderül!

30 éves a Fliegl! A jubileum alkalmából májusban nyílt napot rendeznek az abdai üzemben, melyre várják azokat, akik szeretnének belesni a kulisszák mögé. Azonban videónkban nem csak a kiemelt esemény részleteiről számoltunk be, hanem Ackermann Tamás, cégvezető segítségével bemutattuk a Hazai Termékfejlesztési díjat elnyerő centrifugálszivattyús tartálykocsit is.

Amiken a nemesítőink hosszú évek óta dolgoznak, azok a mai, rendkívüli időkben éleződnek ki.

Kőrösi Tiborral, a Karintia Kft. fejlesztési vezetőjével beszélgettünk a kiútkeresésről.

…és ha már a Karintia Kft. standján jártunk, kifaggattuk Németh Lajos meteorológust, a cég klímatanácsadóját, hogyan látja az időjárási körülmények változását hazánkban. Mire számíthatnak a közeljövőben a gazdák?

Algával vagy alga nélkül? Biológiai vízmegőrzés-bemutatót tartottak az AGRO.bio Kft. standján. Mutatjuk, milyen eredménnyel:

Géppremier az AGROmashEXPO-n! Bemutatták az új PUMA traktort a CASE IH-tól, így egy rövid videóban ízelítőt adtunk a gép kinézetéről. A kedvcsinálón túl, természetesen hamarosan részletesen is bemutatjuk a 260 Le-s gépet. Annyit azért elárulhatunk, hogy megújult benne a fülkerugózás és biztonságosabbá tették a pótkocsis szállítást is.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

40 százalékos mínuszban a magyar mezőgazdasági pótkocsipiac

2024. május 10. 16:10

A két évvel ezelőttihez képest mintegy 63 százalékos a zuhanás, 2022 áprilisában 181, tavaly ebben a hónapban 94 értékesítést regisztráltak.

Hatékony gépek az állattenyésztés területének erősítésére a KITE Zrt. kínálatából

2024. május 6. 13:10

A megváltozott időjárás kihívást jelent a gazdálkodóknak, ezért még inkább szükség van megbízható gépekre a minőségi szálas- és tömegtakarmány előállítása érdekében.

A teljes IFA-sztori: keletnémet gyártmány a mezőgazdaság számára

2024. május 2. 16:10

Az általunk is jól ismert kockafülkés W50-es fejlesztése részben az 1952-1959 között gyártott H6B autóbusz alapján indult.

Különleges „retró” kiadású traktorral ünnepel a New Holland

2024. április 30. 11:10

A basildoni gyár 60. születésnapja alkalmából a New Holland bemutatott egy ünnepi kiadású T7.300-as traktort.

AGROmashEXPO, AgrárgépShow 2019

2019. január 15. 14:41

Egy hét és újra AGROmashEXPO, AgrárgépShow a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban! Magyarország agráripari csúcsrendezvénye január 23-26. között várja az érdeklődőket. Társkiállítások: Magyar Kert, Szőlészet és Pincészet.

A szója a zöldítésen kívül is csábító a gazdáknak

2018. március 12. 19:39

A Karintia Kft. tapasztalatai szerint a szójatermesztésben nem lesz jelentős változás, a bioszójával kevesen fognak próbálkozni, a zöldítést pedig más módon oldják meg a termelők.

Mikrobiológiai készítmények szerepe, előnye az AÖP támogatásban

2023. február 2. 14:17

Az AGROmashEXPO agrárkiállítás idején a Magyar Talajvédelmi Baktérium -gyártók és -forgalmazók Szakmai Szövetsége szakmai kerekasztal beszélgetést szervezett.

Magyar gépek a gazdák igényei szerint - Folyamatos termékfejlesztés a Sokorónál

2020. február 4. 11:38

A több mint 60 éves múltra visszatekintő magyar gépgyártó, a Sokoró Kft. folyamatosan fejleszti termékeit. Ennek lehettem tanúja az idei AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon is.