Bulvár

Sertések és kukorica az utakon – Karcagnál sertésszállító, Ásványrárónál pótkocsi borult fel (+KÉPEK)

Agrofórum Online

Felborult egy pótkocsit vontató traktor Ásványráró és Dunaszeg között, egy sertéseket szállító kamion a 4-es főút karcagi szakaszán borult árokba.

Felborult egy pótkocsit vontató traktor Ásványráró és Dunaszeg között, egy sertéseket szállító kamion a 4-es főút karcagi szakaszán borult árokba.

Kukorica az úton

Felborult egy pótkocsit vontató traktor Ásványráró és Dunaszeg között, a mecséri elágazásnál. A jármű szemes kukoricát szállított, a rakomány az úttestre szóródott, ezért az utat teljes szélességében lezárták. A műszaki mentést a lébényi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói végzik.

A balesetben senki sem sérült meg – tájékoztatott a katasztrófavédelem.

Sertések az úton

Árokba borult hétfő délelőtt egy sertéseket szállító kamion a 4-es főút karcagi szakaszán, a 165-ös kilométernél található körforgalomban. A teherautón utazó két ember megsérült a balesetben, egyiküket a karcagi tűzoltók a mentőkkel közösen emelték ki a járműből.

A Szolnokról riasztott tűzoltódaru segítségével fogják kiemelni a szerelvényt az árokból. A műszaki mentési munkálatok ideje alatt félpályán halad a forgalom a főút érintett szakaszán.

A jármű mintegy százötven sertést szállított, balesetben több állat a jármű alá szorult és elpusztult, körülbelül ötven állat maradt a kamionon.

(kisalfold.hu; tuzoltosag.info)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A világ legnagyobb kukoricalabirintusában mostantól lehet eltévedni

2024. szeptember 13. 09:40

Általában 28 hold területet áldoznak erre a célra, de a „látványpark” napraforgó- és sütőtökföldeket is magában foglal.

A csótányoknak is jut szerep a jövő mezőgazdaságában

2024. augusztus 31. 16:10

Szigorú higiéniai normák mellett már Európában és Észak-Amerikában is működnek rovarfarmok, amelyek iránt egyre nagyobb a kereslet.

A fecskék különös és kegyetlen viselkedésére találtak magyarázatot

2024. augusztus 29. 13:10

A Cseh Tudományos Akadémia kutatói hosszú ideje figyelik a fecskék életét, adatbázisukban több mint 6000 madár adatai szerepelnek.

16 ezer hektár föld 30 milliárd forintnyi dollárért

2024. augusztus 27. 09:40

Akinek van ennyi pénze, csapjon le a lehetőségre: 85 millió dollárért kínálják a Yellowstone Nemzeti Park közelében fekvő, pazar birtokot.

A Sano megvásárolja a Solum Mezőgazdasági Zrt.-t

2020. augusztus 15. 04:36

A fejlesztések során a Solum szarvasmarhatelepén a tejelő tehenek számát 900-ról 2000-re növelik, a Sano saját sertéstelepén pedig 500 kocáról 1200-ra emelik az állományt.

Nőtt a sertéságazat kibocsátása

2019. április 12. 07:03

Az ágazat importja tavaly 411 millió euró volt, az export értéke meghaladta a 330 millió eurót.

Uniós támogatással sertés vágó-, és feldolgozó üzem épül Sárrétudvarin

2018. március 22. 07:49

A Vidékfejlesztési Program keretében elnyert mintegy 1,5 milliárd forint támogatás felhasználásával, összesen több mint 3 milliárd forint ráfordítással az üzem vágókapacitása évi 140 ezer darabra növekszik.

Útmutató készült a sertések környezetének gazdagításához

2020. március 17. 09:33

Fontos, hogy a környezetgazdagításra használt anyagok alkalmazása során az aktuális járványvédelmi előírásokat minden esetben szigorúan be kell tartani!