Gépinfo
Gépinfo

A Delfin Díjat is megnyerte a szárítótüzek megelőzője

A Delfin Díjat is megnyerte a szárítótüzek megelőzője

Agrofórum Online

A Delfin Díj 2016 innovációs kategória nyertese a Videokontroll, a szemestermény-szárítók felügyeleti rendszere, a precíziós szárítás alapgépe.

A Delfin Díj 2016 innovációs kategória nyertese a Videokontroll, a szemestermény-szárítók felügyeleti rendszere, a precíziós szárítás alapgépe.

1. Hogy kerül a 9. Fenntarthatósági Napra a precíziós szárítás?
A Delfin díjjal együtt kaptuk, és köszönettel el is fogadtuk a felkérést a díj alapítóitól a kiállításon való részvételre – mondta Speiser Gábor kereskedelmi igazgató. A mezőgazdaság a fenntartható fejlődés fontos szereplője, nem kerülhető meg. Ha az energiaigényes technológiákat tekintjük, a szemestermény-szárítás az élmezőnybe tartozik. Ezen a téren nagy tartalékokat tárt fel a megoldásunk. A szolgáltatásunkhoz szorosan hozzátartozik az optimálistól való eltérések feltérképezése, a korrekciós lehetőségek ajánlása, együttműködés az optimalizálási folyamat végéig.

2. Mit tudhatunk a Videokontrollról? Miben egyedi? Mik az előnyei?
Az eljárás lényege a szárítók precíziós beállítása. Valójában ma már ezzel ér véget a szárító beüzemelése, ami sokkal több, mint az egyszerű próbaüzem, amikor csak azt ellenőrzik, hogy az egyes technológiai egységek működnek-e. Precíziós beállítással minden szárító sokkal hatékonyabban és biztonságosabban üzemeltethető. Ez az élettartama alatt hatalmas megtakarítást jelent, a megtakarítás a szárítótorony beszerzési értékét is meghaladhatja.

Előnyei:
A precíziós beüzemelés és precíziós szárítás a fenntartható fejlődés négy alappillérére támaszkodik.
Szociális oldalról egészségesebb, kevesebb toxint tartalmazó takarmány és élelmiszer, amiből a kisebb raktározási veszteség okán több is hasznosul a korábbinál.
Gazdasági oldalról kisebb energia költség mellett csökken a raktározási veszteség, több az értékesíthető termény.
Ökológiai oldalról pedig csökken a környezeti terhelés, a korábbihoz képest csökkenő energiaigény miatt kisebb a CO2 kibocsátás.
Technológiai oldalról, a biztonságos működés, mert csökken a tűzveszély is.

A precíziós szárítás nem csak a kiállításon, a szekció konferencián is a témák között szerepelt, ahol az előadó felhívta a fenntartható fejlődést fontosnak tartó hallgatóság figyelmét erre az innovatív technológiára.

(termenyszaritas.hu)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Sárga festést kapott az MTZ traktor, így is észbontóan néz ki

2024. szeptember 3. 07:10

Maga a 2022.3-as modell nem újdonság, a szokatlan fényezést pedig az indokolja, hogy a Belarus/MTZ ezt a verziót reptéri használatra szánja.

Elkészült az alighanem eddigi legszebb John Deere traktor

2024. szeptember 2. 09:40

Elég volt feketére festeniük egy 8R 340 erőgépet, némi diszkrét aranysárga csíkkal, és máris gyönyörködhetünk a végeredményben.

Nyugati hódítók érkeztek az indiai traktorpiacra, és egyre nagyobb szeletet hasítanak ki belőle

2024. szeptember 1. 16:10

Az első nagy nyugati márka, a John Deere jelenleg csupán az ötödik helyen áll Indiában, 83 ezer darab éves értékesítéssel.

6 mázsával növekedett a szójahozam hektáronként robotok bevetésével

2024. augusztus 30. 11:40

A célzott vegyszerkijuttatás csökkenti a kultúrnövényeket érő stresszt, ugyanakkor jelentős inputanyag-megtakarítást is eredményez.

A John Deere új S7 kombájnjai új szintet jelentenek az automatizált betakarításban és termelékenységben

2024. március 10. 16:10

Az S7-es kombájnt úgy tervezték, hogy a legújabb John Deere motorokkal nagyobb hatékonyságot, a fejlett betakarítási automatizálással pedig nagyobb termelékenységet biztosítson.

Változásban a jövő

2018. szeptember 14. 06:02

A technológiai fejlődés teljesen állva hagyta az agronómiai fejlesztést. Most hiányoznak azok az input agronómiai információk. Beszélgetés Lajos Mihállyal, az Agrofil SZMI Kft. ügyvezetőjével.

Precíziós konferencia: ahol a hagyomány és az újdonság kéz a kézben járnak

2019. január 14. 09:36

A mezőgazdaságban tért nyerő digitalizáció hatására - minden évben a KITE Zrt. növényvédelmi képzésének kiegészítő rendezvényeként – szervezik a precíziós konferenciát, melyre a modernizáció iránt érdeklődő gazdálkodókat várják.

Kukoricavetés a szárazságban - Precíziós gazdálkodás és víztakarékosság a Balogh-Farm Tépe Kft.-nél

2019. május 8. 12:06

Berettyóújfalu határában is nagy erőkkel dolgoztak a mezőgazdasági gépek április végén, hiszen a Balogh-Farm Tépe Kft. területein is megkezdődött a kukorica vetése.

Növénytermesztés Képgaléria Videó