Gépészet
Gépészet

A mezőgazdasági műveleteket forradalmasító abroncs került piacra

A mezőgazdasági műveleteket forradalmasító abroncs került piacra

Yokohama Off-Highway Tires

A Yokohama Off-Highway Tires első alkalommal mutatta be az új Alliance Agriflex+ 373 gumiabroncsot az AGRITECHNICA kiállításon. Ez egy innovatív gumiabroncs, amelyet kifejezetten úgy fejlesztettek ki, hogy terepen és közúton egyaránt használható legyen szállításra.

Bemutatjuk a legmodernebb innovációnkat, az Agriflex 373+ gumiabroncsot, amelynek célja nem kevesebb, mint a mezőgazdasági műveletek forradalmasítása. Az Alliance által tervezett gumiabroncs a Stratified Layer és a VF technológiát a professzionális megmunkálással ötvözi, ezzel biztosítva a kiváló teljesítményt terepen és közúton egyaránt.

A cél egy olyan hibrid termék létrehozása volt, amely egyaránt használható terepen és közúti szállításhoz. Az új Alliance Agriflex 373+ gumiabroncsban a barázdás és a blokkos kialakítás legjobb tulajdonságait egyesítjük, ami lehetővé teszi, hogy a gumiabroncs minden alkalmazási területen kiváló teljesítményt nyújtson.

„Ez lesz az első alkalom, hogy egy gyártó olyan R1-W barázdamélységű, Stratified Layer Technology (SLT) technológián alapuló (a YOHT által a híres Agri Star II termékcsaládhoz használt technológia) hibrid VF gumiabroncsot vezet be, amely terepen és közúton egyaránt megfelelően alkalmazható.

Hisszük, hogy ezzel a megoldással teljessé tettük VF termékkínálatunkat a traktor szegmensben. Ha a munkagépet terepen és közúton egyaránt használják, az Agriflex+ 373 használatával garantált teljesítmény és jobb megtérülés érhető el” – mondja Ole Baek, a YOHT North & West alelnöke.

Az egyedi termék 5 innovációt foglal magában:

Az SLT (Stratified Layer Technology) alkalmazása jobb tapadást, míg a középső borda/blokk profil zökkenőmentes közlekedést eredményez. Ezenfelül a VF (Very High Flexion) technológia lényegesen alacsonyabb gumiabroncsnyomás melletti használatot tesz lehetővé.

Ez az egyedülálló termék az összes fent említett innovációt magában foglalja – így teljesen egyedülálló a piacon. Terepen történő használat esetén a gumiabroncsot kiváló élettartam jellemzi, amelyhez egészen az élettartamának végéig maximális tapadás párosul.

Közúti használat esetén pedig az egyedülálló futófelület-mintázat kiváló úttartást biztosít, amely kimagasló vezetési kényelmet eredményez. Amellett, hogy minden alkalmazási területen jó tulajdonságokkal rendelkeznek, a modern traktor gumiabroncsoknak nehéz rakományok szállítására is alkalmasnak kell lenniük.

A nagyobb szöggel rendelkező barázdáknak és az összekötő rovátkáknak köszönhetően a YOHT biztosítani tudja, hogy a munkagép stabilitása ne csökkenjen – ami megnyugtató lehet minden mezőgazdasági termelő számára.

Speciális futófelület-kialakítás

Az Alliance Agriflex+ 373 robusztus acélöves konstrukcióval büszkélkedhet, amely még a nagy igénybevételt jelentő mezőgazdasági munkák során is tartósságot és hosszú élettartamot biztosít. A speciális futófelület-kialakítása kiváló tapadást biztosít a különböző terepeken, ezzel lehetővé téve a gazdálkodók számára a magabiztos és hatékony munkavégzést.

Legyen szó sáros földeken való áthaladásról vagy egyenetlen útfelületeken való navigálásról, ez a gumiabroncs minden esetben  kiváló tapadást és stabilitást biztosít. A hibrid piacon elérhető egyetlen VF-gumiabroncsként ez az abroncs maximális talajvédelmet biztosít, és ezáltal növeli a terméshozamot.

„Ez az abroncs 40%-kal nagyobb teherbírást biztosít normál abroncsnyomás mellett, míg standard abroncsterhelés mellett 40%-kal alacsonyabb nyomás is elegendő, ami nagyobb hatékonyságot eredményez” – mondja Ole Baek, a YOHT North & West alelnöke.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

40 százalékos mínuszban a magyar mezőgazdasági pótkocsipiac

2024. május 10. 16:10

A két évvel ezelőttihez képest mintegy 63 százalékos a zuhanás, 2022 áprilisában 181, tavaly ebben a hónapban 94 értékesítést regisztráltak.

Hatékony gépek az állattenyésztés területének erősítésére a KITE Zrt. kínálatából

2024. május 6. 13:10

A megváltozott időjárás kihívást jelent a gazdálkodóknak, ezért még inkább szükség van megbízható gépekre a minőségi szálas- és tömegtakarmány előállítása érdekében.

A teljes IFA-sztori: keletnémet gyártmány a mezőgazdaság számára

2024. május 2. 16:10

Az általunk is jól ismert kockafülkés W50-es fejlesztése részben az 1952-1959 között gyártott H6B autóbusz alapján indult.

Különleges „retró” kiadású traktorral ünnepel a New Holland

2024. április 30. 11:10

A basildoni gyár 60. születésnapja alkalmából a New Holland bemutatott egy ünnepi kiadású T7.300-as traktort.

70 ezer idénymunkást vár a brit mezőgazdaság

2020. május 20. 09:33

A mezőgazdaságban segédkező kelet-európai idénymunkások ilyenkor szokásos számának hozzávetőleg a harmada érkezett Nagy-Britanniába a koronavírus-járvány miatt - mondta kedden a brit környezetvédelmi és élelmezésügyi miniszter.

Szaktanácsadás kisokost adott ki a NAK

2019. december 22. 05:38

A kamara most megjelent kiadványa a szaktanácsadói rendszert, a szaktanácsadók és a szaktanácsadói szervezetek működését mutatja be, továbbá tájékoztatást ad a támogatási formákról és az igénybevételi lehetőségekről.

Az ipar 4.0 segítheti a mezőgazdaságot és az élelmiszeripart

2018. november 30. 13:36

Az ipar 4.0 révén óvatos becslések alapján is akár 10 százalékos hatékonyságnövekedés érhető el. Most az agráriumon, ezen belül kiemelten az élelmiszeriparon van a sor, hogy a már meglévő technológiákat ésszerűen alkalmazza sajátos feladataira.

A kedvezőtlen időjárás és a termelési költségek növekedése hátráltatta leginkább a gazdálkodást

2022. november 24. 13:08

Ugyan mélypontra zuhant a beruházást és fejlesztést tervező gazdálkodók aránya, már az is látszik, hogy a mezőgazdasági termelők egy része az előremenekülést választja.