Bulvár

Robbanás történt a BASF ludwigshafeni központi gyárában (+VIDEÓ)

Agrofórum Online

Hatalmas robbanás történt, majd tűz ütött ki hétfő délelőtt a BASF vegyipari cég ludwigshafeni központi gyárában.

Hatalmas robbanás történt, majd tűz ütött ki hétfő délelőtt a BASF vegyipari cég ludwigshafeni központi gyárában, Németországban. Többen megsérültek, illetve eltűntek.

A helyszínen készített fotókon, videókon látszik, hogy fekete füst gomolyog az üzemből. A BASF közleménye szerint egy csővezeték robbant fel, miközben dolgoztak rajta. A baleset pontos okát még vizsgálják.

Vannak sérültek, több embert még keresnek. A hatóságok felszólították a környéken élőket, hogy zárják be az ajtókat, ablakokat, és kapcsolják ki a légkondicionálókat. A város honlapja jelenleg nem elérhető, így a lakókat annak Twitter-oldalán tájékoztatják a fejleményekről, és arról, mit kell tenniük.

Két környező település, Edigheim és Pfingstweide lakói légúti irritációra panaszkodnak. A ludwigshafeni gyár a BASF központja, a cég csak ezen a telephelyen 33 ezer embert foglalkoztat.

 

(HVG)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Hatszáz bála gyulladt ki

2024. október 23. 12:10

A károsult gazda a bérelt réteken lekaszált szénát a tél folyamán 70 lovának etetésére akarta felhasználni.

16 millió forintnyi GPS-rendszert loptak el traktorokból

2024. október 17. 11:10

Az eltulajdonított GPS-rendszerek értéke mintegy 40 ezer euró, azaz hozzávetőleg 16 millió forint volt, jelentős anyagi kár keletkezett.

Állami támogatásért manipuláltak csapadékmérőket Coloradóban

2024. szeptember 29. 16:10

Az egyesült államokbeli Dél-Coloradóban két gazdálkodó a csapadékmérők illegális manipulálásával, tehát csalással jutott állami támogatáshoz.

Elképesztő: kibertámadás miatt pusztult el egy tehén és a borja

2024. szeptember 26. 13:10

A hackerek támadásai a számítógépes rendszerek ellen a mezőgazdaságban is súlyos problémákat okoznak. A megelőzés mindenki érdeke.

Csökkent a BASF agrárszegmensének árbevétele

2020. október 28. 10:42

A gyorsjelentési szezon beindulásával a BASF német vegyipari konglomerátum is ismertette a lezárt három hónapos időszakának végleges számait. A harmadik negyedéves jelentés szerint 2,12 milliárd euró veszteséget realizáltak, szemben az egy évvel ezelőtti 911 millió euró nyereséggel.

Hatékony kukorica gyomirtás, még az évelő gyomokkal szemben is

2019. május 9. 14:17

Az idei évben érdemes olyan gyomirtó szert választanunk a kukorica gyommentesítésére, amely jól boldogul a magról kelő és évelő gyomnövényekkel, ugyanakkor lehetőség szerint tartamhatással is bír és a csapadék megérkezése után kelő új gyomhullám ellen is védelmet nyújtson.

Komoly átalakítások jöhetnek a BASF-nél

2019. november 28. 17:33

A BASF árfolyama csütörtökön a 69 euró alatti szinten stagnál a frankfurti értéktőzsdén. Idén egyébként már 14 százalékot szedett magára a papír.

Az Amazone bemutatja az UX 5201 SmartSprayer permetezőgépet

2021. május 8. 07:36

Az integrált SmartSprayer megoldás előnye annak pontossága a műholdakkal és drónokkal szemben, mivel milliméteres pontossággal ismeri fel a növényeket, és lehetővé teszi a valós idejű beavatkozást.