Agrárközélet

Az agráradatokhoz mostantól könnyebben hozzáférhetünk

Agrofórum Online

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének megújult agárstatisztikai weboldalán a mezőgazdasági adatok könnyedén és érthetően kereshetőek.

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének megújult agárstatisztikai weboldalán a mezőgazdasági adatok könnyedén és érthetően kereshetőek. Az oldal Magyarországra vonatkozó információkat is közöl.

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) kedden elindította a megújult FAOSTAT honlapot, és ezzel a világ legszélesebb körű élelmezési, mezőgazdasági, halászati, erdészeti és természeti erőforrás-gazdálkodási adatbázisa még nagyobb közönség számára vált használhatóvá.

Az online eszköz több felhasználóbarát újítást tartalmaz, mint például a mobileszközökkel való kompatibilitás, jobb keresési vagy a letöltési lehetőségek.

Az új felületen előre beállított indikátorok (például élelmiszertermelés, mezőgazdasági kormányzati kiadások, élelmezésbiztonság és termőföldhasználat stb) alapján is lekérdezhetőek információt országra, régióra levetítve vagy akár globálisan is.

A FAOSTAT adatok itt, a magyar adatok itt érhetőek el.

(FAO/NAK)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Felbukkant az ázsiai lódarázs a szomszédunkban, izgalmas hajsza indult utánuk

2024. október 19. 16:10

Egy drón 360 fokos szkenneléssel azonosította a fészket a 2,5 °C-os hőmérséklet-különbség alapján. A fészek a lomb takarása miatt csak mintegy 5 fokos szögben volt látható.

Milyen új szakmák vannak a mezőgazdaságban?

2024. október 16. 13:10

Az agrárium átalakulásával óriásivá nőtt az igény a digitális technológiákhoz vagy a fenntarthatósági elvárásokhoz értő szakemberekre.

Bajorország átáll az éghajlatálló vegyes erdőkre

2024. október 15. 12:10

Három százalékponttal 38 százalékra nőtt a lombos fák aránya a bajor erdőkben. A fiatalabb erdőállományokban jelenleg 60 százalék körüli az arány.

A nagy kávés cégek is készülnek a klímaváltozásra

2024. október 11. 11:10

A Starbucks több innovatív gazdaságot vásárol a klímarezisztens kávé létrehozása érdekében. Célja a szén-dioxid-semleges kávétermesztés.

A kedvezőtlen időjárás és a termelési költségek növekedése hátráltatta leginkább a gazdálkodást

2022. november 24. 13:08

Ugyan mélypontra zuhant a beruházást és fejlesztést tervező gazdálkodók aránya, már az is látszik, hogy a mezőgazdasági termelők egy része az előremenekülést választja.

Nyertem, de hogyan tovább? (I.rész)

2018. március 20. 20:14

Amennyire vártam 2016-ban a jóváhagyó határozatot, most 2018-ban azon gondolkozom, hogy megtudom-e valósítani.

Egy új akkumulátor-technológia mindent megváltoztat az agráriumban is

2023. október 12. 10:10

A nátrium-ion akkumulátor fejélesztését sokáig beárnyékolta a lítium-ion akkumulátor. Ez azonban megváltozni látszik, a kínai akkumulátorgyártók már megkezdték a tömeggyártást, és már használnak nátrium-ion akkumulátorokat az elektromos autókban.

A mezőgazdasági kibocsátás csaknem felét az Alföld adja

2020. augusztus 30. 04:36

A területileg legnagyobb alföldi régiók szerepe kiemelkedő a mezőgazdasági termelésben: folyó alapáron a teljes kibocsátás közel felét adják.