Agrárközélet
Agrárközélet

Vadgazdálkodási konferenciát rendez a NAK a FeHoVa kiállításon

Vadgazdálkodási konferenciát rendez a NAK a FeHoVa kiállításon

NAK

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a korábbi évekhez hasonlóan – együttműködésben az Agrárminisztériummal és az Országos Magyar Vadászkamarával – vadgazdálkodási konferenciát rendez a FeHoVa kiállítás nyitónapján, február 8-án. „A vadgazdálkodás aktuális kérdései” című rendezvényen a nagyvadállomány alakulásával kapcsolatos tények és tévhitek lesznek a középpontban.

A február 8-i rendezvényen Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár, Dr. Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) elnöke és Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke mond köszöntőt.

A nagyvadlétszám növekedése: múlt és jelen számokban címmel Prof. Dr. Csányi Sándor egyetemi tanár, a MATE VTI Vadbiológiai és Vadgazdálkodási Tanszékének vezetője tart előadást. Kovács Ferenc, az Agrárminisztérium Vadgazdálkodási Főosztályának vezetője az Országos Vadgazdálkodási Tanács működéséről számol be. Győrffy Balázs a NAK vadkárkezelési stratégiáját ismerteti. Jámbor László előadásának címe: Vadkár, ahogy az OMVK látja.

Az előadásokat fórum követi, melyen az előadók válaszolnak a helyszínen feltett kérdésekre. A programot Luzsi József, a NAK Vidékfejlesztésért felelős országos alelnökének összefoglalója zárja.

A konferencia február 8-án 14 órakor kezdődik, a FEHOVA – Fegyver, Horgászat, Vadászat nemzetközi kiállítás keretében, helyszíne az A pavilon, A1 galéria, konferenciaterem lesz.

A Hungexpo, illetve a FeHoVa Kiállítás területére érvényes belépőjeggyel lehet csak belépni. A konferencián való részvétel ezen felül nem jár plusz költséggel,
de regisztrációhoz kötött. 

Részletes program és regisztráció: 

https://www.nak.hu/tajekoztatasi-szolgaltatas/erdogazdalkodas/106743-vadgazdalkodasi-konferencia-a-fehova-kiallitason

(Fotó: amaurydeterwangne/ Pixabay)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Ezt kell tudni az öntözött területek műholdas ellenőrzéséről

2024. május 7. 11:10

Az egységes kérelem benyújtásakor a kérelmező köteles megjelölni minden táblát és bejelentett területi elemet, amelyen öntözési tevékenységet kíván folytatni.

Áll a bál a glifozát miatt

2024. május 4. 10:10

A Bayer glifozát gyomirtó szere emberi jogi aktivisták szerint egészségügyi és környezeti kockázatot jelent, ezért fordultak az OECD-hez.

Megbukott egy pulykapárizsi, túl magas volt a kalciumtartalma

2024. május 3. 16:10

Az alapélelmiszerekre fókuszáló első célellenőrzés során 5 élelmiszercsoport 3-3 termékét vizsgálták a szakemberek.

Sok az idős és kevés a nő a magyar mezőgazdaságban

2024. május 2. 14:10

2020 és 2023 között folytatódott a gazdaságok irányítóinak idősödése.

Több tízezer látogató, közel háromszáz kiállító, rengeteg újdonság - Nagy sikerrel zárult az idei FeHoVa!

2019. február 11. 11:25

A február 7–10. között megrendezett FeHoVa ezúttal is a vadászok és horgászok hagyományos szezonnyitó rendezvénye volt, amelyre a legjelentősebb gyártók és forgalmazók hozták el újdonságaikat, fejlesztéseiket.

Sportfavágók csapnak össze a FeHoVa kiállításon

2018. február 4. 10:12

A FeHoVa kiállítást a látványos standok mellett egy különleges sportfavágó verseny, a STIHL TIMBERSPORTS International Competition teszi majd teljessé.

FeHoVa - A vadászok nem tűrhetik a madármérgezéseket

2022. február 18. 14:42

A 2022-es FeHoVa Fegyver, Horgászat és Vadászat Nemzetközi Kiállításon a szokásosnál is nagyobb figyelmet fordítanak a természetvédelemre, azon belül is madarak védelmére.

Magyar innováció segít megelőzni a tömeges halpusztulást

2024. február 9. 15:40

Egyedülálló vízmonitorozó rendszert mutat be a 30. FeHoVa kiállításon az MBH Bank és a MA-HAL.