Nagyvilág

Fájdalmas: megdöntötték a chilipaprika-evés világrekordját

Agrofórum Online

Kevés sokkolóbb videó létezik, mint amikor a világ legerősebb chilipaprikáit az arra vállalkozó „őrültek” a szemünk előtt, a kamerák kereszttüzében rágják szét.

A jelenlegi világrekorder kemény fickó – legalábbis a „fiai”, vagyis az általa edzett amerikai focicsapat tagjai szerint, és erről bizony tanúbizonyságot is tesz, hiszen élő adásban eszi meg a világ legerősebb, gyilkos erejű chilipaprikáját.

Greg Foster szenvedélyesen szereti a futballt. A Westview High School edzője azt mondja, imádja a játékban rejlő versengést, az izgalmat, a küzdelmet és persze a jól megérdemelt győzelmet. Nem meglepő módon Foster legalább ilyen élénken érdeklődik az evés-ivás minden területe iránt, ám a chilifogyasztás az élete igazi nagy „szerelme”.

Nemcsak azért, mert finom és egészséges, hanem mert erőt, kitartást, keménységet, igazi férfiasságot igényel. Hogy miért? Mert az igazán ütős chiliket valóban csak a legkeményebb emberek képesek megenni anélkül, hogy rosszul lennének. Nem úgy Foster, aki elmondása szerint gyermekkora óta szereti a csípős ételeket.

A Carolina Reaper paprika azonban több, mint egy fűszeres étel – ennél csípősebb és intenzívebb ízű étel aligha létezik.

„Amikor megeszem ezeket a chilipaprikákat, úgy érzem, hatalmas dopaminlöketet kapok – állítja Foster. – Az endorfinok, az adrenalin felszökik, a vérnyomás lecsökken, az ember kipirul, mint a rosseb, és megizzad, patakokban folyik róla a víz.”

Videó az alabbi linken tekinthető meg: KATTINTSON!

Foster a Carolina Reaper és a Ghost Peppers paprikákat egy verseny keretében fogyasztotta el, méghozzá sikeresen. A férfi ennek köszönhetően immáron négy Guinness-világrekorddal büszkélkedhet. 

(Fotó: Hans/Pixabay)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Farkasprobléma: szigorú védelem helyett új vadgazdálkodás?

2025. május 25. 16:10

Az EU csökkentette a farkas védelmi szintjét, így a tagállamok, köztük Németország is, vadgazdálkodási eszközökkel kezelhetik a növekvő populáció okozta konfliktusokat.

Pulykaválság Amerikában: kivonul a Cargill?

2025. május 24. 09:10

A madárinfluenza és a csökkenő kereslet kikezdi az amerikai pulykaipart: a Cargill fokozatosan kivonulhat, a hiány már látszik.

Vietnam fokozza az európai agrár-erdészeti exportot

2025. május 6. 16:10

Vietnam természeti adottságai lehetővé teszik olyan termékek előállítását, amelyek az EU-ban kevésbé hozzáférhetők.

A klímaváltozás átírja a szlovák mezőgazdaság szabályait

2025. április 27. 16:10

A szlovák mezőgazdaság példája világosan mutatja, milyen drasztikusan befolyásolja a klímaváltozás a termelést.

Jelentősen esett a spanyol paradicsom ára 2018-ban

2019. március 5. 14:02

Spanyolország elégedett lehet fő európai piacaira irányuló exportjával. A Németországba irányuló szállítmányok értéke 3 százalékkal, a Franciaországba és az Egyesült Királyságba szállított árué pedig 5, illetve 3 százalékkal nőtt.

Ez a kártevő komoly kihívást jelent a paprikatermesztőknek

2023. január 19. 13:43

Az észak-európai paprikatermesztőknek ébernek kell maradniuk egy potenciálisan káros új tripsz kártevő faj, a Thrips parvispinus miatt.

Felhasználható még az eldőlt paprikapalánta?

2023. május 17. 04:37

Paprikapalántáim közül néhány eldőlt a cserepében, a képen jól látszik. Egyelőre a hideg miatt nem tudom kiültetni. Fel tudom használni még azokat vagy szerezzek be helyettük másikat?

A trágyázás és a minőség összefüggése a primőrök termesztésében

2022. március 11. 04:36

Az egyes kémiai elemek (növényi tápelemek) hatása nagyon eltérő, tekintettel arra, hogy különféle élettani folyamatokban vesznek részt, ennek megfelelően hiányuk és túladagolásuk is a legkülönfélébb módon jelentkezik, a termésminőséget számos vonatkozásban befolyásolják.