Gépinfo
Gépinfo

Műtrágyaszórókkal tör be a brazil piacra az Amazone

Műtrágyaszórókkal tör be a brazil piacra az Amazone

Agrofórum Online

Brazíliában terjeszkedik a német Amazone, amely a műtrágyaszórók helyi specialistáját vásárolta fel a közelmúltban.

A német Amazone kínálatába már eddig is beletartoztak a műtrágyaszórók, mégpedig kétféle változatban. A függesztett verziókból négyféle széria szerepel a palettájukon (ZA-X Perfect, ZA-M, ZA-V és ZA-TS), 10-től egészen 54 méter munkaszélességig.

A vontatott műtrágyaszórók terén pedig kétféle termék közül választhatnak a gazdák, a robusztus ZG-B 10–36 méter közötti munkaszélességgel érhető el, míg a ZG-TS 15–54 méter munkaszélességig.

A német mezőgépgyártó vállalat a közelmúltban tovább bővítette ezt a kínálatot, mégpedig a műtrágyaszórók specialistájának számító brazil MP AGRO felvásárlásával. Ez fontos lépés az Amazone Csoport globálissá válásában, illetve ezáltal még komolyabban megvetheti lábát a gyártók számára általában fontos dél-amerikai piacon.

A felvásárlás nem érinti a dolgozói létszámot, és Douglas Peccin is megmarad az MP AGRO élén.

Az MP AGRO csapatára, szakértelmére és piacismeretére támaszkodunk abban, hogy az Amazone technológiáját Brazíliába vihessük

– erősítették meg a folytonosságot a német vállalat tulajdonosai, Christian Dreyer és Dr. Justus Dreyer is.

Az MP AGRO elsősorban a magas minőségű, megbízható termékeiről ismert a régióban, ezek az értékek pedig természetesen a német vállalat számára is kiemelten fontosak. A brazil céget 2012-ben alapították a dél-amerikai ország keleti részén lévő Ibatéban.

Önjáró és vontatott műtrágyaszóróik egyaránt vannak, általában rozsdamentes acélból készítve, nagy kapacitással. A Taurus Robust 30000 típusnevű vontatott gépük például 15 köbméteres, ami meglehetősen kiemelkedő területteljesítményre ad lehetőséget.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Irány a vadon: Nissan X-Trail N-Trek a kalandvágyó családoknak

2024. május 15. 14:10

Az N-Trek, a Nissan új családi SUV-ja akár elektromosított összkerékhajtással, vízálló kárpitozással is elérhető.

Megbénította a traktorokat a szokatlanul erős geomágneses vihar

2024. május 15. 07:10

Észak-Amerikában a vetési munkálatokat is megzavarta a geomágneses vihar, mert a traktorokat vezérlő navigációs rendszerek működésképtelenné váltak.

Egyre népszerűbbek az SUV-modellek a használt autók piacán

2024. május 14. 10:10

13%-kal több használt autó cserélt gazdát 2024 első negyedévében, mint egy évvel korábban. A vevők az alsó középkategóriát és az SUV-kat keresik.

Van már egy gazda, aki kizárólag robotokkal műveli a területeit

2024. május 14. 08:10

A masinái akár 30 órát is képesek egyvégtében dolgozni, ráadásul a talajra gyakorolt káros hatásuk is kisebb, mint a hagyományos gépeké.

Jacto: önjáró permetező-, önjáró műtrágyaszóró-, önjáró vetőgép

2020. szeptember 27. 04:36

A Máquinas Agrícolas Jacto S/A családi vállalat magas műszaki színvonalú mezőgazdasági gépeket gyárt és innovatív szolgáltatásokat ajánl a precíziós mezőgazdaság számára.

Tápanyag visszapótlás - ahogy az igények megkívánják – megoldási lehetőségek  az Agroázistól

2019. január 11. 09:20

A tápanyag visszapótlásban több megoldás kínálkozik, mind a felhasznált anyagok, mind a kijuttatási technológiák területén.

„Precision-World 2020” - az Amazone virtuális kiállítása

2020. október 17. 11:34

Az Amazone cég gyártmányskálájában (talajművelő gép, vetőgép, műtrágyaszóró és permetezőgép) a precíziós technológia megvalósítására alkalmas, számos innovatív termék megtalálható.

Íme a Rauch műtrágyaszóró akciók és újdonságok

2021. január 7. 16:33

A német gyártású Rauch műtrágyaszórók nagy ismertségnek örvendenek nemcsak hazánkban, hanem más európai országban is. A céget 1921-ben alapították, és azóta is a Rauch család tulajdonában van, napjainkban már a 4. generáció vezeti a gyárat. A Rauch műtrágyaszóró kapcsán íme a legújabb akciók és újdonságok!