Agrárközélet
Agrárközélet

A zselici méhlegelőkről tartott szakmai napot a SEFAG Zrt. és a Syngenta

A zselici méhlegelőkről tartott szakmai napot a SEFAG Zrt. és a Syngenta

Agrofórum Online

Június 13-án tartották a Syngenta Kft. és a SEFAG Zrt. közösen szervezett szakmai napját, amely az úgynevezett méhlegelők helyi tapasztalatait mutatta be – elsősorban a vadgazdálkodás szempontjából. Az erdőgazdaság Zselici Erdészeténél megtartott bemutató meghívott vendégeit HOTEL Kardosfán *** köszöntötte Petter László, a Syngenta Kft. kiemelt partnerkapcsolati vezetője, valamint a házigazda személyében Barkóczi István vezérigazgató.

Nyitó előadásként Bajdik Péter, az FM Vadgazdálkodási Tájegységi Főosztályanak vezetője a vadkárok jogi környezetében bekövetkezett főbb változásokat, valamint az állami erdőgazdaságok vadgazdálkodásának releváns adatait szemléltette „Vadföldgazdálkodás és a vadkármegelőzés jelentősége az állami erdőgazdaságokban” címmel.

Mindezek után következhetett a terepi bemutató, amelynek helyszínére – a Zselicség mélyére – hosszan kígyózó kocsisorban vonultak ki az érdeklődők. Itt két szomszédos helyen, egy 5 és egy 15 hektáros évelő méhlegelő tábla mellett felállított „info-ponton” lehetett előadásokat hallgatni. A keverékkultúrával kapcsolatos általános és tágabb értelmezésben vett információkat a Syngenta Kft. képviseletében Pecze Rozália, a méhlegelő program felelőse, a termesztésről és a vadgazdálkodásban szerzett helyi tapasztalatokról Halász Tibor vadgazdálkodási ágazatvezető adott át fontos ismereteket a megjelenteknek.

A minden részletre kiterjedő tájékoztatók után – ismét Kardosfán – Madarász István, az FM Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság Agrárközgazdasági Főosztály Agrárstatisztikai és Elemző Osztályának vezetője tartott mélyreható előadást a 2017. évi mezőgazdaságának aktualitásairól, kiemelten a zöldítés témakörében. A tartalmas elméleti és gyakorlati információcsere zárásaként egy nem kevésbé tartalmas kora délutáni ebéddel zárult a program.

A SEFAG Zrt. ezúton is köszönetét fejezi ki a Syngenta Kft.-nek az elmúlt években nyújtott szakmai támogatásért, valamint a program megszervezésben adott segítségért.

(SEFAG Zrt. nyomán Erdő-Mező Online)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Ő lehet Győrffy Balázs utóda a NAK élén

2024. augusztus 30. 08:40

Az Agrárminisztérium helyettes államtitkárát, Papp Zsoltot jelölik a NAK élére, a 304 országos küldött szeptember 13-án dönt a javaslatról.

Kátrányka, a kátrányba ragadt sün szerencsés története

2024. augusztus 26. 12:40

Rosszul indult a szerda egy tündéri fiatal sün számára. Szerencsére nem hagyták cserben (azaz kátrányban), így jól végződött az eset.

Azonnali hatállyal távozik Győrffy Balázs, a NAK elnöke

2024. augusztus 23. 12:40

A pápai születésű agrárszakember 2013-tól töltötte be a NAK elnöki tisztét. A tisztségre további két alkalommal, 2017-ben és 2022-ben is újraválasztották.

Az alattomos orosz támadások már Kanada mezőgazdaságát és élelmiszer-ellátását fenyegetik

2024. augusztus 13. 13:10

Idén eddig az észak-amerikai ország titkosszolgálata 13 ilyen támadást azonosított egyedül az agrárszektorban.

Cél a 6 tonna – Maximalizáljuk a hektáronkénti jövedelmet napraforgóban!

2020. október 21. 09:20

A Syngenta Kft. 2019 őszén hirdette meg a „Cél a 6 tonna” kísérleti programsorozatát azon termelők körében, akik gazdaságukban napraforgó termesztéssel foglalkoznak. Tekintettel arra, hogy a Syngenta Kft. Magyarországon a napraforgó vetőmag értékesítés területén meghatározó szerepet tölt, be fontosnak tartja, hogy a magas genetikai értéken túl hozzáadott szakmai információt is biztosítson mindazon termelők számára, akik ezt a jelentős profitabilitással bíró növényt még eredményesebben szeretnék termeszteni.

Szekszárdi, tolnai, tokaji és badacsonyi volt a legjobb bor

2018. március 9. 11:21

Rekordszámú, összesen 539 nevezés érkezett az ország valamennyi borvidékéről a tizenhetedik alkalommal rendezett Országos Syngenta Borversenyre.

Medallon Premium 2020. – Ne hagyjuk, hogy az évelő gyomnövények irányítsák döntéseinket!

2020. július 1. 05:37

Szántöldjeink évelő gyomokkal erősen fertőzöttek. Mezei acat, fenyércirok kolóniák keserítik meg kultúrnövényeink életét. Tegyünk ellene, hogy visszanyerjük a termőföldjeink kultúrállapotát! 

Force Evo: starter hatású talajfertőtlenítő - talajfertőtlenítő hatású starter

2020. november 27. 15:11

Az új Force Evo kijuttatása mikrogranulátum adagolóval felszerelt vetőgéppel történik, sorkezelés formájában, a magok közelébe. A termék kukoricában és burgonyában kapott engedélyt 16-20 kg/ha dózisban.