Címke: Syngenta

Syngenta

A svájci székhelyű Syngenta a világ vezető agrárvállalata, amely innovatív kutatással, fejlesztésekkel és technológiákkal kötelezte el magát a fenntartható mezőgazdaság mellett. A vállalat világszerte piacvezető a növényvédelemben és harmadik a nagy értékű vetőmagvak területén, mintegy 26.000 embert foglalkoztat több mint 90 országban. Növényvédő szerei és vetőmagjai, szolgáltatásai és sokrétű szakmai tevékenysége révén a hazai agrárszférának is az egyik legjelentősebb szereplője. Az Agrofórum Online szakportálon, a Növényvédelmi előrejelzés rovatunkban és a Szakcikkeink között hasznos információkat talál a növényvédelemmel kapcsolatban. A Szaktanácsadás rovatunkban pedig Ön is felteheti növényvédelemmel kapcsolatos kérdését, melyet elismert szakemberek fognak megválaszolni.

Kapcsolódó címkék

növényvédelembiológiai növényvédelemmechanikai növényvédelemlégi növényvédelemlégtértelítéses növényvédelemintegrált növényvédelemnövényvédő szernövényvédő szerekpermetezéspermetezéstechnikalemosó permetezésLevél alá permetezésvetőmagPannon-Mag-Agrár Kft. vetőmagdrazsírozott vetőmagVetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanácsfémzárolt vetőmagökovetőmagVetőmag VilágkongresszusNemzetközi Vetőmag Szövetségcsávázott vetőmagVetőmag-szaporításvetőmagkínálatVetőmag kukoricavetőmag indexvetőmagárvetőmaghiányvetőmagtermelésVetőmag Szövetséggyepvetőmagikersoros vetésmásodvetésű növényvetésváltozó tőszámú vetésrepcevetésvetésidőhelyrevetésvetésnormavetéssűrűségtél alá vetésvetésterületvetésfehérítő bogárvetésforgóköltségvetéstavaszi vetésvetésfehérítő bogarakvetésfehérítőmásodvetésköltségvetési csalásökológiai másodvetésVetésszerkezetvetési bagolylepkeSzemenkénti vetésvetéstechnológiaHelybevetésDirektvetésprecíziós vetésőszi vetésNemzeti Élelmiszer Nyomonkövetési Platformnyomonkövetési rendszervetésváltásnyomon követésvetésekbúza vetésterületevetésmélységmagvetésvetési bagolylepke lárvájainnovációagrár innovációs csoportMagyar Innovációs SzövetségInnovációs és Technológiai Minisztériumagrárinnovációs operatív csoportAgrárinnovációs CentrumNemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs HivatalNemzeti Agrárkutatási és Innovációs KözpontagrárinnovációGazdasági és Innovációs Operatív ProgramFajtakísérleti Innovációs Tanács
Agrárhírek / Növénytermesztés

Európa élvonalában van a hazai napraforgó-termesztés

2024. április 11.

A Syngenta idén is folytatja a 6 tonna nevű programját, amelynek célja a hektáronkénti termésátlag növelése.

Szakcikkek / Zöldség

Vírusrezisztens zöldségfajtákat mutat be a Syngenta a Fruit Logisticán

2024. február 7.

Több díjnyertes zöldségfajtája mellett számos innovatív újdonsággal várja a Syngenta Zöldségvetőmag üzletága a közönséget a 2024-es Fruit Logistica kiállításon, amelynek Berlin ad otthont február 7-9. között.

PR cikk / PR cikk

Új korszakot nyit innovációival a szántóföldi termesztésben a Syngenta  

2024. január 23.

Hatékony növényvédelmi termékpalettával és széles, kitűnő vetőmag genetikával indítja az idei esztendőt a Syngenta. A vállalat új programjainak révén a termelők nemcsak ezeket a termékeket kaphatják meg a szántóföldi gazdálkodásukhoz, de számíthatnak a vállalat szakértőinek tapasztalatára is.

PR cikk / PR cikk

Táblára szóló online hibridválasztó megoldást mutatott be a Syngenta

2023. december 8.

Megérkezett Magyarországra a Syngenta legújabb digitális fejlesztése, a Cropwise Seed Selector. A több évtized időjárási és több tízezer teljesítményvizsgálat adataira alapozott online hibridválasztó platformon keresztül a gazdálkodók pár perc alatt táblára szóló napraforgó és kukorica hibrid ajánlásokat kaphatnak, ezáltal időt takaríthatnak meg és hatékonyabbá tehetik szántóföldi munkájukat.

PR cikk / PR cikk

Együtt fejlődünk, avagy a Syngenta crop-EX bemutatójának terméseredménye 2023-ban – 1. Tőszámkísérlet

2023. november 9.

A Syngenta 2023-ban indította el az Együtt fejlődünk kampányát, aminek célja a kukoricában is egy olyan szemlélet kialakítása, amiben közösen Önökkel, termelőkkel gondolkodunk, és fejlesztjük szakmai tudásunkat.

PR cikk / PR cikk

Syngenta kukorica hibridek nitrogén-reakciója, avagy igás- és versenylóval is megugorhatjuk a céljainkat

2023. november 6.

A Syngenta fejlesztési munkája során az új, köztermesztésbe kerülő kukorica hibrideknél kiemelt fontossággal bír a növények tápanyagigényének és reakcióinak pontos ismerete.

Szakcikkek / Növénytermesztés

Így lehet 5 tonna fölötti napraforgót termeszteni

2023. november 1.

A Syngenta elkötelezett amellett, hogy a termelőit ne csak kiváló genetikájú napraforgó hibridekkel, hanem a technológiai elemekkel kapcsolatos tapasztalataival, szaktanácsaival, valamint a folyamatosan bővülő digitális megoldásaival is támogassa a magasabb terméshozam elérésé-ben. A vállalat 6 tonna napraforgó programjában egyedülálló, hogy a termelőkkel közösen gondolkodva és fejlődve, lépésről-lépésre vizsgálják meg, hogy mi vehet el a termésből és ez hogyan küszöbölhető ki.

PR cikk / PR cikk

Megfelelni minden igénynek: a Syngenta kukorica kínálata folyamatos megújulás alatt

2023. október 26.

A Syngenta kukorica nemesítői évről-évre több tízezer új genetikai hátterű kukorica hibrideket tesztelnek azért, hogy belőlük a legjobb képességekkel rendelkező anyagokat kiválasszák.

PR cikk / PR cikk

Változó körülmények, alkalmazkodó napraforgó hibridek a Syngenta-tól

2023. október 25.

Az időjárás szélsőséges kilengéseihez hozzá nem szokhatunk, de alkalmazkodhatunk. Ennek egyik fő eszköze a talajművelés, amelyre komplexen kell tekinteni. Továbbra is egyik lényegi eleme a vízmegtartás, amely idén másként volt fontos, mint korábban.