Gépinfo
Gépinfo

Régi ekemárka tér vissza, megpróbálnak árral szemben úszni

Régi ekemárka tér vissza, megpróbálnak árral szemben úszni

Agrofórum Online

Továbbra is az ekegyártásban látja a jövőt a svéd Överum, amely egy évtized után vált le a New Hollandról, hogy ismét független vállalatként folytassa a termelést.

Az Agrofórum Online is hírt adott arról áprilisban, hogy szűk évtized után eltűnnek a New Holland ekék a piacról. Az anyavállalat CNH Industrial ugyanis eladta svédországi gyártóüzemét, mégpedig az Överum márkanévvel együtt.

Vásárlóként akkor a német FairCap befektetőtársaságot nevezték meg a különböző források, a cég középméretű vállalatok felvásárlásával és fejlesztésével foglalkozik. Már ebből sejteni lehetett, hogy az Överum története itt nem ér véget.

Valóban bekövetkezett a kedvező fordulat, mégpedig némileg váratlan módon, a svédek ugyanis visszatérnek a gyökereikhez, és az Överum Industries AB független ekegyártóként folytatja a termelést. Legalább egy évig még a New Holland nevet viselik a munkagépek, az átnevezésre utána kerül sor.

A régi-új Överum központja természetesen továbbra is Svédországban marad, a termelést pedig a meglévő üzemében folytatja. Úgy tűnik tehát, hogy nem sikerült jól a New Hollanddal folytatott „flörtje”, de a szakítás nem is jelentette a márka eltűnését. Az Överum Industries AB vállalta, hogy zökkenőmentesen látja el munkagépekkel és alkatrészekkel az Överum és New Holland márkájú ekéket forgalmazó viszonteladókat.

Az innovatív, robusztus felépítésű, minőségi acélból készült, átgondoltan megépített ekéiről ismert Överum fel kívánja gyorsítani a kutatás-fejlesztést is. A cél az, hogy tovább növelje termékei hatékonyságát, tartósságát, és hozzáigazítsa azokat a fenntarthatóság követelményeihez. Kérdés, hogy kizárólag ekegyártásból fenn tudnak-e maradni most, amikor a trendek éppen az ellenkező irányba kényszerítenek minden mezőgépgyártót.

A vállalat új elnök-vezérigazgatója az olasz Stefano Scalarandis lett, akinek nagyjából egy évtizedes tapasztalata van a középméretű cégek irányítása terén. Hamarosan elindul az Överum új honlapja is, addig pedig ezen az oldalon tekinthető meg a régi-új márka kínálata: KATTINTSON!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Sárga festést kapott az MTZ traktor, így is észbontóan néz ki

2024. szeptember 3. 07:10

Maga a 2022.3-as modell nem újdonság, a szokatlan fényezést pedig az indokolja, hogy a Belarus/MTZ ezt a verziót reptéri használatra szánja.

Elkészült az alighanem eddigi legszebb John Deere traktor

2024. szeptember 2. 09:40

Elég volt feketére festeniük egy 8R 340 erőgépet, némi diszkrét aranysárga csíkkal, és máris gyönyörködhetünk a végeredményben.

Nyugati hódítók érkeztek az indiai traktorpiacra, és egyre nagyobb szeletet hasítanak ki belőle

2024. szeptember 1. 16:10

Az első nagy nyugati márka, a John Deere jelenleg csupán az ötödik helyen áll Indiában, 83 ezer darab éves értékesítéssel.

6 mázsával növekedett a szójahozam hektáronként robotok bevetésével

2024. augusztus 30. 11:40

A célzott vegyszerkijuttatás csökkenti a kultúrnövényeket érő stresszt, ugyanakkor jelentős inputanyag-megtakarítást is eredményez.

Nem volt jó negyedéve a Case és a New Holland tulajdonosának

2019. november 11. 09:03

Az agrártermékekből származó bevételek 36 százaléka származott Észak-Amerikából, 32 százaléka Európából, 17 százaléka Dél-Amerikából és 15 százaléka a világ többi részéről.

New Holland T6 Dynamic Command traktorok

2018. május 30. 08:44

A New Holland legújabb fejlesztésű csoport PowerShift váltójával szerelt T6 Dynamic Command erőgépének tervezésekor és megalkotásakor alapvető cél volt, hogy a rendelkezésre álló sebességcsoportok a különféle nehezebb és könnyebb szántóföldi feladatok során vagy közúti szállítás esetében egyaránt a legideálisabb átfedést biztosítsák.

Világrekordernek szánt új rotoros kombájnnal és biogázas nagytraktorral készül a New Holland az Agritechnicára

2023. október 6. 12:40

Több mezőgép-kategóriában a szabályok újraírásával szeretné búcsúztatni 2023-at a New Holland, a gyártó mérnökei ugyanis a „legjobbat a legjobbaknak” elvét követve, az év legfontosabb újdonságait meghagyták a november 12-18. között tartott hannoveri Agritechnica kiállításnak.

Nem sikerült jól a június a traktorpiacon

2019. július 8. 10:34

A júniusi versenyt a John Deere nyerte 76 darabbal és 26 százalékos piaci részesedéssel.