Bulvár
Bulvár

Kilőhetik a Miskolcon kószáló vaddisznókat

Kilőhetik a Miskolcon kószáló vaddisznókat

MTI

A Miskolc kül- és belterületén kóborló vaddisznók kilövésére adott engedélyt vadászoknak a városi rendőrkapitányság - közölte a város polgármesteri hivatala az MTI-vel szerdán.

Tájékoztatásuk szerint Miskolc belterületén a vaddisznóállomány gyérítése belterületi fegyverhasználattal rendelkező vadászok által történhet, a Miskolci Rendőrkapitányság ezt az elejtést végrehajtó vadászoknak megadta, júniustól a vaddisznóállomány gyérítését a megbízott vadászok megkezdik.

A város több külterületén, zártkertes részeken kijelölték a lőállások és a befogórácsok pontos helyeit, az elejtés helyéről és idejéről a lakosságot tájékoztatják.

Miskolc erdős peremkerületeiben, de az egyetem és az avasi kilátó környékén is vaddisznók jelentek meg az elmúlt időszakban a kicsinyeikkel.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A dinoszauruszoknál is idősebb növények élnek egy távoli kontinensen

2024. május 4. 14:10

Az Ausztráliában élő páfrányfák valójában nem fák, az őslakosok fogyasztották őket, és jól tűrik a bozóttüzeket. Ismerje meg őket közelebbről!

A világ 5 legkülönösebb növénye

2024. május 2. 13:10

A különös növények közé húsevők, orchidea és extrán büdös is tartozik. Olvasson róluk, majd nézze meg a videót is!

A gazdálkodó kisfiúnak több mint egymillió követője van

2024. április 27. 10:10

Brazíliában él az a kisfiú, aki úgy vált influenszerré, hogy szülei bemutatják a közösségi médiában, óvodásként hogyan gazdálkodik.

Lovakat is mentettek, több millió eurós kárt okozó tűz pusztított egy gazdaságban

2024. április 22. 15:10

Tűz ütött ki egy német gazdaságban, az anyagi kár több millió euró. Az állatokat időben kimentették.

Nyitva volt az agancskapu, átbújtatok rajta? - Mozaikdarabok a Vadászati Világkiállításról (I. rész)

2021. október 22. 06:26

A magyar vadgazdálkodás színvonalához, presztízséhez méltó rendezvénysorozat központi kiállítását is csaknem 600 ezer látogató tekintette meg a megújult HUNGEXPO-ban.

FeHoVa - A vadászok nem tűrhetik a madármérgezéseket

2022. február 18. 14:42

A 2022-es FeHoVa Fegyver, Horgászat és Vadászat Nemzetközi Kiállításon a szokásosnál is nagyobb figyelmet fordítanak a természetvédelemre, azon belül is madarak védelmére.

Könnyebben lehet jelentkezni az online ASP járványügyi képzésre

2019. április 9. 07:34

Hazánk afrikai sertéspestissel (ASP) fertőzött területein egyéni és társas vadászatot csak járványügyi képzést végzett, sikeres vizsgát tett és erről tanúsítvánnyal rendelkező vadászok folytathatnak.

Vadászkamara: engedjék be a külföldi vadászokat

2020. augusztus 31. 10:45

A külföldi vendégvadász a beutazása során nem a népszerű, turizmus által frekventált helyeket látogatja, vidékre utazik, és ott minimális létszámú emberrel kerül kontaktusba.