Növénytermesztés

Saját kálisóval lett teljes az EuroChem kínálata – Magyarországra érkezett az első szállítmány

EuroChem Agro Hungary Kft.

Az Usolskiy (RU) területén lévő kálium bánya megnyitását követően az EuroChem Magyarországra szállított elsőként. Az októberben hazánkba érkezett kálium-klorid gyártási alapanyagként kerül felhasználásra.

A saját gyártású kálisó hamarosan a mezőgazdasági termelésben is elérhető lesz, könnyen kezelhető, granulált formában.

Az Usolskiy területén lévő kálium bánya megnyitásával az EuroChem a világ három olyan műtrágya gyártójának egyikévé vált, amely mindhárom elsődleges tápelemmel rendelkezik.

A VolgaKaliy-nál folyamatban van a második zöldmezős beruházás is. Az együttesen több mint 6,5 milliárd dolláros beruházás a két bányával több, mint 8,3 millió tonna kálium-klorid gyártására képes, ami jelenleg a globális kínálat mintegy 10%-a!

Az EuroChem nitrogén- és foszfáttartalmú műtrágyái közé kiváló minőségű mono-és NPK műtrágyák, valamint lassan feltáruló, speciális műtrágya termékek tartoznak. Nagyüzemi kísérletek során a gazdálkodók magasabb hozamot és jobb megtérülést értek el az EuroChem termékekkel.

„A kálium alapanyagunk lehetővé teszi számunkra, hogy tovább növekedjünk és megfeleljünk ügyfeleink műtrágyázási igényeinek” – mondta Andrey Savchuk (Prémium termékek üzletág vezetője).

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

További két génmódosított növény termesztését hagyja jóvá az EU

2024. október 17. 13:40

A géntechnológiával módosított növényekre vonatkozó engedélyek és meghosszabbított engedélyek tíz évig érvényesek.

Hurrikán után kellett betakarítani a kukoricát, ennyi maradt belőle

2024. október 14. 11:10

A talajon fekvő növényeket csak az egyik irányban vághatták, vagyis a tábla végén ismét vissza kellett menniük a kombájnoknak a terület túlsó végére.

20 érdekesség a burgonyáról

2024. október 7. 16:10

Magyarországra német közvetítéssel került a krumpli, így lett Grundbirnéből (földikörte) krumpel, majd krumpli. De mi mást tudunk még a burgonyáról?

Lézerfénnyel riasztják a madarakat, meggyőzőek az eredmények

2024. október 3. 08:10

A lézerpályák összetettsége miatt a madarak a program mintáját nem tudják könnyen megszokni, így a fenyegetés dinamikus jellege hosszú távon fennmarad.

A műtrágya most a legolcsóbb, idén már csak nőni fog az ára – állítják elemzők

2023. július 26. 11:10

Lassú, de rendületlennek tűnő növekedésnek indult a műtrágya ára. Szakértők szerint a trend egész évben folytatódik majd, vagyis ezután csak drágábban vásárolhat, aki még nem törődött a beszerzéssel.

Úttörő kertészeti műtrágyák: „A megtérüléshez a technológiából kell több, nem az inputanyagból!”

2021. február 17. 19:17

Mindegy, hogy a népszerű kertészeti kultúrák újbóli elültetéséről van szó, vagy már növekedésben lévők folyamatos táplálásáról, a jövedelmezőség nyitja a tápanyag-utánpótlásban ma már nem a mennyiség, hanem a minőség.

Mikor fejtrágyázzuk zöldségnövényeinket?

2019. június 9. 05:38

Szakcikkünk a trágyázás időzítésének és a tápanyagok megosztásának fontosságát ismerteti a szabadföldi zöldségtermesztésben.

A Nitrogénművek üdvözli a karbonsemleges műtrágyák versenyképességét elősegítő intézkedéseket

2022. november 11. 09:11

A Nitrogénművek üdvözli az Európai Bizottság által bemutatott műtrágya specifikus közleményt, ami sürgős és célzott cselekvést szorgalmaz, de ennél többre van szükség.