22℃ 15℃
június 9. Félix, Előd, Annamária, Annabella
Életmód, gasztronómia

Vaníliás-kakaós fenyő

Agrofórum Online

Vészesen közeledik a karácsony és szép lassan én is ünnepi hangulatba kerülök. Ezt onnan is tudom, hogy egyre több karácsonyi recepten ötletelek, melyekből most egy egyszerű, de mégis látványos édességet hozok nektek.

Ez a kakaóval töltött, mutatós karácsonyfa pompás dísze lehet az ünnepi asztalnak, de érdemes rögtön párban készíteni, mert garantáltan gyorsan elkapkodja a család!

 Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta

Töltelékhez:

  • 2 kk. nádcukor
  • 2 kk. őrölt fahéj
  • 2-3 csepp étolaj
  • 2 kk. holland kakaópor
  • 2 kk. Nestlé kakaópor
  • Vanília aroma
  • 1 tojás
  • Díszítéshez porcukor, karácsonyi cukrok

Elkészítés:

A leveles tésztát felhasználás előtt 10 perccel kivesszük a hűtőből és állni hagyjuk.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A leveles tésztát kisimítjuk és a hosszanti oldal mentén kettévágjuk.

A töltelék hozzávalóit egy kisebb tálban összekeverjük és az egyik tésztalapra kanalazzuk, majd kisimítjuk. Ráhelyezzük a másik lapot.

A tésztát ezután elforgatjuk teljesen magunk felé, majd egy fenyőfa-formát vágunk ki belőle. Éles késsel bevagdossuk a széleit, és a csíkokat megtekerjük.

A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tojással megkenjük, és 180 fokon, 25-30 perc alatt készre sütjük.

Porcukorral és karácsonyi cukorkákkal meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Ezért jobb a lassan pasztőrözött tej, mint a bolti dobozos

2025. június 8. 14:10

Az alacsony hőmérsékleten és hosszabb ideig pasztőrözött tej újra reflektorfénybe került. De mitől jobb ez a módszer, mint az ipari gyorspasztőrözés? Nézzük a különbségeket!

Ötletek bodzára: így dolgozzuk fel a friss bodzavirágokat!

2025. június 1. 05:40

Végre virágzik a bodza és készülhetnek a bodzás finomságok! Az elkészítési lehetőségekből szemezgetünk most.

Varázsgomba: terápia vagy tudatmódosító kockázat?

2025. május 25. 11:10

A varázsgomba új reményt nyújthat a mentális betegségek kezelésében – de csak tudatos, szabályozott körülmények között.

Matcha-hiány: a kereslet meghaladja a kínálatot

2025. május 22. 08:10

Japánban globális keresletnövekedés okoz matcha-hiányt, miközben a termelés bővítése komoly akadályokba ütközik.

Ha péntek, akkor halas recept: Sült ponty káposztával

2019. április 19. 06:03

A MA-HAL a Nagyböjtben minden pénteken megoszt egy különleges, de könnyen elkészíthető halas receptet, ami kizárólag hazai halat használ alapanyagként.

9 nem mindennapi zöldség

2023. augusztus 31. 10:10

Az átlagfogyasztók szeretnek a hagyományos zöldségekhez nyúlni: a burgonyához, a hagymához vagy a paprikához. Léteznek azonban olyan zöldségek, amelyek mellett nap mint nap elmennek az emberek, pedig – noha nem mindig szépek – igencsak táplálóak és egészségesek.

Almás-körtés őszi pite

2019. november 24. 05:37

„Ronda, de finom” – így hirdetik a piacon a vajkörtét, ami furán hangzik, de végülis igaz. Nekünk szerencsére otthon is bőséggel terem, így nem kellett a piacról beszereznünk ezt a valóban formátlan gyümölcsöt, ami most újfent egy ínycsiklandozó pite alapanyagaként szolgált.

Baconbe tekert cukkinigondolák

2019. augusztus 11. 11:22

Számomra nagy kedvenc a cukkini, mert egy univerzális zöldség. Készíthetünk belőle édesebb előételt, pikáns főételt, de ajánlom uzsonnára rántva is.