Gépinfo

Óvatosan tekint a jövőbe a Caterpillar

Agrofórum Online

Ugyan a várt feletti negyedik negyedéves eredményt közölt a Caterpillar, a 2020-as várakozásait erősen konzervatívra fogalmazta meg a cég.

A negyedik negyedéves egy részvényre jutó eredmény 2,63 dollár lett a várt 2,37 dollárral szemben, amit a vártnak megfelelő 13,1 milliárd dolláros árbevételen ért el a cég. Ez 8 százalékos mínuszt jelent év/év alapon. A vártnál jobb eredmény mögött a költségek féken tartását nevezte meg a cég. 2020-ra azonban 8,5-10 dollár közötti egy részvényre jutó eredmény-várakozást közöltek, ami elmaradt a konszenzus által várt 10,6 dollártól – állapította meg az Erste Befektetési Zrt.

A menedzsment arra számít, hogy 2020-ban a viszonteladók tovább fogják csökkenteni készleteiket a bizonytalan gazdasági környezet miatt, ez pedig továbbra is visszaeső keresletet eredményezhet a cég gépei iránt. A cég pénzügyi igazgatója szerint az Egyesült Államokban idén visszaesést mutathat, mind a lakáscélú, mind a nem lakáscélú építkezések száma, ami szintén nehézséget jelenthet a cégnek. Az árfolyam a hírekre 0,5 százalékkal csökken piacnyitás előtt.

A Caterpillar árbevételei 14 százalékkal csökkentek az erőforrás-igényes iparágak szegmensben, amelybe az agrárgépek is tartoznak. A részleg árbevétele 2,39 milliárd dollárt tett ki, ebből Európa és a közel-keleti térség 526 millió dollárt adott. A régiós bevétel 55 százalékos csökkenés éves alapon 2019 utolsó három hónapos időszakában. Az építőipari szegmens bevételei 12 százalékkal 5,02 milliárd dollárra, az energia és szállításé 5 százalékkal 5,95 milliárd dollárra csökkent, míg az egyéb részlegeké 11 százalékkal nőtt, igaz csupán 143 millió dollárra.

A Caterpillar jelentős pozíciókkal rendelkezik a mezőgazdaságban is használt anyagmozgató gépek piacán, illetve az erőgazdálkodásban is elterjedtek a termékeik. Az agrárium céljainak megfelelően fejlesztett ki teleszkópos rakodókat, kompakt gumikerekes rakodókat, csúszókormányzású rakodókat, homlokrakodókat és minikotrókat az egyesült államokbeli illinoisi központú vállalat.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Pontpermetezés: a rengeteg előny mellett megmutatkoznak a hátrányok is

2024. szeptember 16. 16:10

Normál gyomnyomás esetén legfeljebb a táblák 25 százalékát kellett kezelni, így 80 százaléknyi herbicidmennyiséget sikerült megtakarítani.

Küzd a Pöttinger is, nincs jó évük a mezőgépgyártóknak

2024. szeptember 16. 13:10

A Pöttinger értékesítései 491 millió euróra estek. Ez nagyjából annyi, mint két évvel ezelőtt (akkor 506 millió volt), viszont jelentős csökkenésnek számít a tavalyi 641 milliós forgalomhoz képest.

Guruló áramfejlesztővé változtatható a Toyota Land Cruiser 300-as

2024. szeptember 13. 13:40

Eddig áramforrásként nem volt használható a Toyota legendás típusa, mostantól azonban az alapjárat-emelővel négykerekű generátorként is működhet.

45 éve rozsdamentesen: Massey Ferguson 135

2024. szeptember 12. 16:10

A traktor eddig 14 ezer üzemórát dolgozott, de a kuplungja is eredeti még, jól összerakott, kiforrott konstrukcióról van tehát szó.

Kegyetlen jó eredmények a Caterpillartól

2024. február 10. 12:10

A Caterpillar a vártnál jobb negyedik negyedévi eredményt produkált, a piaci várakozásokat meghaladó nyereséggel, amihez hozzájárult az energia- és szállítási üzletág kétszámjegyű növekedése.

Rossz előjel lehet a leépítés a Caterpillarnál

2019. november 8. 14:17

A Caterpillar jelentős pozíciókkal rendelkezik a mezőgazdaságban is használt anyagmozgató gépek piacán, illetve az erőgazdálkodásban is elterjedtek a termékeik.

A Caterpillar így reagál a koronavírus okozta helyzetre

2020. április 3. 08:33

Az építőipari, bányászati, mezőgazdasági és munkagépeket gyártó cég így akarja mérsékelni a koronavírus miatti visszaesése hatásait.

Bányászati területen erősít a Caterpillar

2020. október 7. 08:17

Olaj- és gázüzletágat vásárol a Caterpillar. A Weir Group Plc. közölte, hogy a menedzsment beleegyezett abba, hogy az olaj- és gázüzletágukat értékesítsék a Caterpillar részére.