Agrárközélet
Agrárközélet

Értékesítési korlátozás jöhet a Bayernél

Értékesítési korlátozás jöhet a Bayernél

Agrofórum Online

Német lapértesülések szerint a Bayer peren kívüli megállapodása azt is tartalmazhatja, hogy a cég vállalja, hogy a jövőben magánszemélyek számára nem értékesíti a Roundup nevű gyomirtó szert.

Ez különösebben nagy bevétel kiesést nem jelentene a vállalat számára, mivel a termék árbevételének több, mint 90 százalékát most is a vállalatok adják, akik továbbra is vásárolhatnák a szert – szögezte le hírlevelében az Erste Befektetési Zrt.

Múlt heti sajtóértesülések szerint a Bayer 8 milliárd dollárt tartalékol a jelenleg közvetítés alatt, vagy bíróság előtt lévő, a glifozát tartalmú, Roundup egészségkárosító hatásai miatti perek károsultjainak és további 2 milliárd dollárt a később felmerülő károsultaknak.

A Bayer árfolyama ma 1,3 százalékkal 73,92 euróra csökkent a frankfurti értéktőzsdén. Idén még ezzel együtt is 1,5 százalékos pluszban van a kurzus.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Ukrajna lefoglalt egy teherhajót a Fekete-tengeren

2024. július 15. 10:40

Az ukrán gabona exportálásában segíthetett az a teherszállító hajó, amelyet lefoglaltak, a kapitányát pedig őrizetbe vették.

Az ivóvizek 94%-a „örök vegyi anyaggal” szennyezett az EU-ban

2024. július 12. 16:10

A teljes Európai Unióra kiterjedő ivóvízvizsgálat a minták 94%-ában TFA „örök vegyi anyag” szennyezést mutatott ki.

Ellenőrzések a Tisza-tónál: már rendesen kezet mosnak a vendéglátósok

2024. július 10. 15:40

A vizsgálatok során mindössze 51 kg terméket vontak ki a forgalomból, és 2 esetben indítottak eljárást.

PANNATURA és Biogazdálkodási napok

2024. július 4. 14:50

Az Esterházy Alapítványok 2024-ben ünneplik fennállásuk 30. évfordulóját. Az utolsó herceg, Esterházy V. Pál örököse, Esterházy Melinda 1994-től kezdődően három megszüntethetetlen magánalapítványt hozott létre, megteremtve ezzel a mai vállalkozási sikert döntően meghatározó, erőteljes növekedésre képes gazdasági vállalkozások előfeltételét.

8-10 milliárd dollár kártérítést fizethet a Bayer - közel a megállapodás

2020. június 24. 11:23

A német Handelsblatt értesülései szerint megszületett a Bayer Roundup miatti peren kívüli megállapodása.

Megvan a pótkocsi nyertese - véget ért az előfizetői nyereményjáték

2019. november 20. 08:16

November 18-án, közjegyző előtt sorsoltuk ki az Agrofórum előfizetői nyereményjáték nyerteseit.

Hogyan támogatja a Climate FieldView a mezőgazdaságban a döntéshozatalt?

2021. november 15. 06:30

A folyamatos innováció – a genetika, a technológia, a gépesítés fejlődésének üteme – olyan szintre lépett korunk mezőgazdaságában, amely már az űrtechnológiával vetekszik. Ez részben megalapozza, részben bonyolítja a döntéshozatalt. Egy felmérés szerint a mezőgazdaságban legalább 40 különböző döntést kell meghoznunk növényfajonként. Döntéseket hozni könnyű, jó döntéseket hozni csak akkor könnyebb, ha van mi alapján.

Idén is jelentős jogi költségekre készül a Bayer

2021. február 28. 04:36

A Bayer kiemelte, hogy továbbra is „határozottan elkötelezett” az Egyesült Államokban működő részleg átfogó rendezése mellett, azaz rendezni akarja a Roundup és más glifozát alapú szerekkel kapcsolatos ügyeit.