Agrárközélet

Több mint 145 millió eurót kap hazánk árvízvédelemre és vízgazdálkodás fejlesztésre

MTI

Több mint 145 millió euró projekttámogatást kap Magyarország a Kohéziós Alapból árvízvédelemre és a vízgazdálkodás fejlesztésére.

A beruházási csomagot kedden jelentette be az Európai Bizottság szóvivője Brüsszelben. A finanszírozás egyik része, több mint 49 millió euró a Tisza-völgyi árvízbiztonságot hivatott fejleszteni, további 96 millió pedig a fenntartható vízgazdálkodást.

Az Európai Bizottság kedden Magyarország mellett további 6 uniós tagállam – Horvátország, Csehország, Lengyelország, Portugália, Románia és Spanyolország – részére hagyott jóvá összesen több mint 1,4 milliárd eurós támogatást.

A támogatott projektek, amelyek összhangban állnak a Zöld megállapodás célkitűzéseivel, számos olyan kulcsfontosságú területet fednek le, mint a környezetvédelem,a közlekedés és az energiagazdálkodás.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Megvan, kit választott új elnöknek a NAK a lemondott Győrffy Balázs helyére

2024. szeptember 13. 13:13

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) 2024. szeptember 13-án tartotta meg az erről döntő országos küldöttgyűlését.

Ő lehet Győrffy Balázs utóda a NAK élén

2024. augusztus 30. 08:40

Az Agrárminisztérium helyettes államtitkárát, Papp Zsoltot jelölik a NAK élére, a 304 országos küldött szeptember 13-án dönt a javaslatról.

Kátrányka, a kátrányba ragadt sün szerencsés története

2024. augusztus 26. 12:40

Rosszul indult a szerda egy tündéri fiatal sün számára. Szerencsére nem hagyták cserben (azaz kátrányban), így jól végződött az eset.

Azonnali hatállyal távozik Győrffy Balázs, a NAK elnöke

2024. augusztus 23. 12:40

A pápai születésű agrárszakember 2013-tól töltötte be a NAK elnöki tisztét. A tisztségre további két alkalommal, 2017-ben és 2022-ben is újraválasztották.

Agrofeed Kft.: 747 millió forint támogatás fermentációs eljárások fejlesztésére

2020. szeptember 8. 04:36

A három éven átívelő projekt célja olyan speciális nedves fermentációs eljárás honosítása és továbbfejlesztése, mellyel kevésbé értékes takarmány-alapanyagok tartósítása és feltárása végezhető el.

1457 élelmiszeripari vállalkozás kapott támogatást

2021. január 25. 06:16

A nyolcmilliárd forint keretösszegű program forrásaiból az élelmiszeripar szereplői a foglalkoztatottak alapján vehettek igénybe munkahelyek megőrzését segítő támogatást.

Hatmilliárd forint kompenzáció a magyar kukoricatermelőknek

2024. január 11. 15:10

A háború és a szankciós politika miatt kialakult súlyos gabonapiaci zavarok következtében kárt szenvedett magyar gazdálkodók veszteségeinek enyhítésére összesen 5,9 milliárd forintos kompenzációs kifizetésre került sor a tavalyi év végéig.

Fiatal Gazda pályázat és ami mögötte van - Tényfeltáró riportsorozat, 2. rész

2019. november 19. 04:36

A Fiatal Gazda (FIG) néven „elhíresült” pályázat egyre inkább fokozza a kedélyeket. A napi (bulvár)sajtóból hallunk nagy bukásokról, visszafizetésekről, pályázatíró maffiákról, „köcsög” hivatalról, sokat nyert, de keveset teljesített „csalókról” és a gyors meggazdagodás reményében manikűrösből aranykalászos gyorstalpalón bejutó egyénekről.