Vetőmagüzem a Pannon régióban, megoldások a kihívásokra

Agrofórum Online

Minden kihívásra választ adni. Ez egy nemesítő legfőbb feladata. A dinamikusan, folyamatosan változó klimatikus és jogi környezetben mindez persze nem könnyű, de közös érdek, hogy a mezőgazdasági termelők mindig a legjobb genetikával dolgozhassanak, és a gyakorlati szakértelmüket, valamint technológiájukat kiváló minőségű, megbízható vetőmag alapozza meg. A Pannon-régióban működő Probstdorfer Saatzucht szakemberei évtizedek óta ezen dolgoznak.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Väderstad innovációk I. - Crossboard simító

2022. február 3. 07:49

A Väderstad az 1980-as évek végén szabadalmaztatta a speciális simítósorát, ami a svéd gyártó talajművelő és gabonavetőgépeihez rendelhető. Feladata a felszín hatékony egyengetése, a nagyobb hantok, rögök porhanyítása.

Raktározási tippek hosszútávra - Így várhatod ki a magasabb terményárakat

06:48

Raktározási tippek hosszútávra - Így várhatod ki a magasabb terményárakat

2019. június 12. 07:32

A kalászosok aratási szezonja előtt fontos kérdés, hogy hogyan, miként tároljuk a betakarított terményt - különösen, ha azt hosszútávon szeretnénk a raktárban tartani a magasabb felvásárlási árak reményében. A legfontosabb szabály, hogy soha ne hagyjuk magára a betárolt árut, az mindig a lehető legjobb állapotban legyen.

Óvári gazdászok találkozása a jövőjükkel - A Precíziós Agrártájolón jártunk

2022. április 27. 10:47

A pilisvörösvári születésű Ziegler István példája tökéletesen megmutatja, milyen lehetőségeket rejt egy olyan alkalom, amikor az egyetemi oktatás és a piaci, gyakorlati oldal összetalálkozik. Az április közepén Mosonmagyaróváron megrendezett Precíziós Agrártájoló számos tekintetben segítette a Széchenyi István Egyetem hallgatóit, de a megjelent kiállítókat is. Amíg utóbbiak a jövőbeli munkatársakat kereshették, addig a hallgatók a rendezvény idején innovatív technológiákkal ismerkedhettek meg, és naprakész tudást szerezhettek a hazai mezőgazdaság kiváló cégeitől és azok képviselőitől.

TIGRA® – gombával a gombák ellen

2021. február 3. 10:09

Azokon a területeken, ahol a vetésforgóban sűrűn szerepel az őszi káposztarepce, napraforgó, és a szója, meghatározó problémát jelent a fehérpenészes rothadás (Sclerotinia sclerotiorum) kórokozója.

Hardi Percek IV. rész - TurboFiller vegyszer-bekeverő rendszer

2018. november 16. 09:09

A HARDI TurboFiller vegyszerbekeverő segítségével könnyen és gyorsan keverhető be a permetté, ezáltal a gépkezelő a legnagyobb biztonságot élvezi a veszélyes anyagokkal végzett művelet közben. A vegyszerbekeverőben található tartálymosó pedig lehetőséget nyújt a göngyölegek gyors, hatékony tisztítására és a növényvédő szerek minden cseppjének hasznosítására.

Regeneratív forradalom? - Gyakorlati oktatási programot indít a Talajmegújító Gazdák Egyesülete

2023. február 13. 07:57

A regeneratív, talajmegújító termelési módszerek alkalmazása hazánkban - sok más országhoz hasonlóan - még gyerekcipőben jár.

A növényvédő szerek alternatívája? - Növényélettan és termésbiztonság - Agrofórum kerekasztal 2. rész

2020. március 5. 05:48

Növényélettannal a termésbiztonság szolgálatában. Ezzel a címmel tartott kerekasztal beszélgetést az Agrofórum a 2020-as AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon. A fórumszínpadon a szakértők számos lényeges információra felhívták a figyelmet.

Nyeremény Dekalb vetőmag a tarnaörsi családi gazdálkodóknak

2020. március 7. 12:09

Az Agrofórum parnereink segítségével 2019-ben is előfizetői és regisztrációs nyereményjátékot indított, a díjazottjaink listáját már ősszel közzé tettük. A Dekalb által felajánlott 10-10 hektárra elegendő repce- és kukorica vetőmagot jelképesen Szikszai Zoltánné tarnaörsi családi gazdálkodónak adtuk át, aki a térségben rendkívül száraz körülmények között mintegy 200 hektáron termel.