Gépészet
Gépészet

A CLAAS bemutatja az új érintőképernyős CEBIS MOBILE-t

A CLAAS bemutatja az új érintőképernyős CEBIS MOBILE-t

Agrofórum Online

A LEXION 700/600 sorozathoz kínált CEBIS MOBILE terminállal a CLAAS új mértéket állított fel az elismert asszisztencia rendszerek, a CRUISE PILOT, CEMOS DIALOG és a CEMOS AUTOMATIC kezelésének területén.

Az új CEBIS MOBILE 12 collos színes és érintőképernyős kijelzője összefogja az összes elérhető asszisztencia rendszer funkcióit. Így a gépkezelő egyetlen terminállal teljes mértékben felügyelheti a gép munka- és üzemi körülményeit. Szükség esetén pedig a könnyen érhető menürendszer segítségével egyszerűen, ujjnyomással a betakarítási körülményekhez igazíthatja az asszisztenciarendszerek összes funkcióját.

Egyszerű és magától érthetődő – új 12 collos képernyő

Az új CEBIS MOBILE képernyője nagyfelbontású, színes és 12 collos. Az adatok tisztán tagoltan, érthetően jelennek meg rajta, kezelése pedig roppant egyszerű. Mindez lényegesen megkönnyíti a gép feletti ellenőrzést. A főmenüben egy kombájn-sziluett látható, amelyen folyamatosan nyomon követhetők a fontos funkciók beállított értékei: például a rotor- és szelelő-fordulatszám, szemnedvesség és a magtartály töltöttsége. A GRAIN QUALITY CAMERA képe is látható a képernyőn, ezen a gépkezelő a termény minőségét folyamatosan tudja ellenőrizni. A GRAIN QUALITY CAMERA adatainak kiértékelése segít a CEMOS AUTO CLEANING rendszernek a magtisztaság optimalizálásában. Ezen kívül a gépkezelő a képernyőn két egyszerű csúszkával beállíthatja az optimális egyensúlyt a magtisztaság, szalmaminőség és az áteresztés között.

Integrált fedélzeti információk

A képernyő alsó részén olyan fontos fedélzeti információk láthatók, mint a CRUISE PILOT adatai. Így többek között a menetsebesség, áteresztés a ferdefelhordóban, az óránkénti áteresztőképesség tonnában és a motorterhelés. Ezen kívül megmutatja a rendszer, melyik az a tényező, amely az éppen aktuális munkakörülménynél korlátozza a teljesítményt. Ha a gépkezelő a CRUISE PILOT funkcióit nem a CEBIS-ben szeretné megváltoztatni, akkor megteheti a CEBIS MOBILE-ban is. Az egyes menüpontok elérése mindhárom asszisztenciarendszernél azonos. 

A CEMOS AUTOMATIC biztosítja az optimális teljesítményt

A szintén integrált CEMOS AUTOMATIC összefogja az összes asszisztenciarendszert, melyek a legkülönfélébb munkakörülménynél is a gép optimális teljesítményéről gondoskodnak. Ezekhez tartozik például az AUTO SEPARATION, mely a másodlagos magleválasztás automatikus szabályozásáért felel, az AUTO CLEANING, mely a tisztítás beállítását szabályozza, és az AUTO SLOPE, ami szelelőfordulatszámot folyamatosan a körülményekhez igazítja, amikor a gép lejtőn dolgozik.

CEMOS DIALOG, a gépkezelő partnere

A elismert CEMOS DIALOG gépfelügyeleti rendszert is integrálták az új CEBIS MOBILE-ba. Ez a funkció mindig aktív a háttérben, folyamatosan figyeli az összes munkafolyamatot, kiértékeli az adatokat és figyelmezteti a gépkezelőt, ha a gép teljesítménye nincs teljes mértékben kihasználva. A megfelelő jelentés a CEBIS MOBILE képernyőn jelenik meg, és ha a gépkezelő egyszerűen rákoppint, azzal át is veheti az optimalizáláshoz ajánlott értéket. A CEMOS MOBILE képernyőn a gépkezelő behívhatja a CEMOS DIALOG funkciókat, hogy a gép működésének optimalizáláshoz milyen ajánlott beállításokat aktiváljon. Az ajánlott beállítások itt is egyszerűen rákoppintással átvehetők és alkalmazhatók.

Az új CEMOS MOBILE a 2018-as aratási időszakra minden LEXION 700/600 modellhez elérhető lesz.

(Axiál Kft.)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Különleges „retró” kiadású traktorral ünnepel a New Holland

2024. április 30. 11:10

A basildoni gyár 60. születésnapja alkalmából a New Holland bemutatott egy ünnepi kiadású T7.300-as traktort.

Zseniális logisztikai megoldás egy traktorgyártótól – Volt egyszer egy FAHRContainer

2024. április 26. 08:10

A különböző célú, mezőgazdasági cserekonténerek és a hozzá tartozó, hidraulikus működtetésű, ollós emelőszerkezettel készült tandempótkocsi ötlete jövőbe mutató volt 1968-ban.

Ultrahatékony rendképző, kiemelkedő takarmányhigiénia biztosításával: ELHO

2024. április 25. 18:40

A V-TWIN 950 Super az ELHO legújabb fejlesztésű kosaras rendképzője, amely rendkívüli minőségben és tisztaságban kezeli a takarmányt.

Az elektronikus vezérlésbe is érkeznek a 100%-ban eredeti, de 30%-kal olcsóbb REMAN mezőgazdasági gépalkatrészek

2024. április 23. 05:40

A REMAN mezőgazdasági gépalkatrészek lehetőségeit a tapasztalt gazdáknak nem kell sokat ecsetelni. Egy gyárilag felújított motor összeállításához 80%-kal kevesebb energiára van szükség, mint egy új blokk legyártásához.

Elhunyt Helmut Claas, a mezőgazdasági ipar úttörője

2021. január 7. 10:59

Helmut Claas, a CLAAS csoport egykori ügyvezető igazgatója, a Felügyelő Bizottság és a Részvényesi Bizottság elnöke január 5-én, 94 éves korában elhunyt.

Együttműködés a CLAAS - világban - 18. CLAAS Konferencia Nap

2019. március 26. 03:47

Globális cég lévén, a fejlesztési irányok meghatározásánál a helyi igények megértésére törekednek, ezért a lokális és globális kommunikáció hatékony megvalósítása létkérdés.

A szántóföldi napokon kiderül, mit tudnak a gépek!

2019. május 21. 10:39

Az AXIÁL Kft. 500 négyzetméteres területen állógép-, és 4500 négyzetméteres területen mozgógép-bemutatóval készül a mezőfalvai kiállításra. A május 23-24-ei rendezvényen a szántóföldi növénytermesztés leghatékonyabb gépeit teszik próbára.

Kombájnt építettek a mérnökhallgatók - CLAAS UniTech mérnökverseny Törökszentmiklóson

2018. április 25. 07:37

A feladat nehézségét mutatja, hogy az indulás jogát elnyert csapatok közül végül nem mindenki tudott elindulni a törökszentmiklósi versenyen.