25℃ 18℃
június 10. Margit, Gréta
Életmód, gasztronómia

Egyre több csokoládét vásárolnak a fogyasztók

Agrofórum Online

Sokan harcolnak csokoládéval otthon a kanapén a pandémia okozta frusztráció ellen: ez növelte tavaly a svájci csokoládégyártó Lindt & Sprüngli eladásait.

Az „otthoni fogyasztásra szánt termékek” iránti nagy kereslet volt a növekedés motorja 2021-ben – jelentette be a cég a Zürich melletti Kilchbergben. Fellendülés indult be az ajándékozási alkalmakra szánt termékek terén.

A tájékoztatásuk szerint az árbevétel 14,2 százalékkal 4,6 milliárd svájci frankra (körülbelül 1580 milliárd forint) nőtt a 2021-es pénzügyi évben. Ez nem csak a járvány első évétől való eltérést pótolta, az eredmény már meghaladta az amúgy is jó 2019-es eredményt.

A Lindt & Sprüngli beszámolója szerint több országban, így az egyik nagy piacnak számító Németországban is kétszámjegyű volt a növekedés. Az online üzlet mindenhol növekedett. Európán és Észak-Amerikán kívül különösen Brazília, Kína és Japán tűnt ki erőteljes árbevétel-növekedéssel.

A vámmentes területen – például a repülőtereken történő vásárlásnál – 2020-hoz képest helyreállt az értékesítés, de a koronavírussal összefüggő utazási korlátozások miatt még nem érte el a járvány előtti szintet.

A Lindt & Sprüngli tartja magát a 2022-es 5-7 százalékos árbevétel-növekedés hosszú távú céljához. A tervek között szerepel többek között a kínálat földrajzi bővítése, az online kereskedés bővítése és új termékek is – számolt be a német proplanta szakportál. A vegán és a csökkentett cukortartalmú csokoládé választékának tovább kell bővülnie a cég szerint.

A Lindt & Sprüngli AG egy svájci székhelyű, világszerte aktív holdingtársaság, amely csokoládétermékeket fejleszt, gyárt és értékesít. A társaság termékeit Lindt, Ghirardelli, Caffarel, Hofbauer és Kufferle márkanevek alatt értékesíti. A vállalatnak hat gyártóüzeme van Európában és kettő az Egyesült Államokban. A Társaság termékeit elsősorban Európán belüli országokban és az Észak-Amerikai Szabadkereskedelmi Egyezmény (NAFTA) országaiban értékesíti.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Ezért jobb a lassan pasztőrözött tej, mint a bolti dobozos

2025. június 8. 14:10

Az alacsony hőmérsékleten és hosszabb ideig pasztőrözött tej újra reflektorfénybe került. De mitől jobb ez a módszer, mint az ipari gyorspasztőrözés? Nézzük a különbségeket!

Ötletek bodzára: így dolgozzuk fel a friss bodzavirágokat!

2025. június 1. 05:40

Végre virágzik a bodza és készülhetnek a bodzás finomságok! Az elkészítési lehetőségekből szemezgetünk most.

Varázsgomba: terápia vagy tudatmódosító kockázat?

2025. május 25. 11:10

A varázsgomba új reményt nyújthat a mentális betegségek kezelésében – de csak tudatos, szabályozott körülmények között.

Matcha-hiány: a kereslet meghaladja a kínálatot

2025. május 22. 08:10

Japánban globális keresletnövekedés okoz matcha-hiányt, miközben a termelés bővítése komoly akadályokba ütközik.

Kutyáink és macskáink tiltólistája – ezek ne szerepeljenek az étrendjükben!

2022. március 15. 08:36

Sok háztartásban napi szinten előfordul, hogy az ebédből, a vacsorából vagy a főzésből megmaradt ételmaradék vagy „potyadék” válogatás nélkül a macska vagy kutya táljában landol. Ez alapvetően nem probléma, hiszen ezeknek az élelmeknek a jelentős része alkalmas kedvenceink táplálására, de nem szabad mindent és minden mennyiségben eléjük tennünk! Lássuk a legfontosabb tudnivalókat!

Jó hír a Milka gyártójáról

2020. június 17. 05:38

Március végi hír volt, hogy a Mondelez termékei iránti kereslet látványosan emelkedett. Ekkor a cég egyébként növelte a dolgozóinak fizetett órabért.

Történelmi csúcsra emelkedett a kakaó ára 

2024. február 12. 14:40

A rossz időjárás jelentősen rontja a kakaó nyugat-afrikai terméshozamát.

A kakaó világnapja – szeretjük, de mi van a háttérben?

2022. július 7. 14:19

mellett, hogy sokan hódolunk a csokoládé élvezeti értékének, valószínűleg érdemes megemlíteni az élvezeti cikk előállításának árnyoldalait is.