Életmód

A prémium tészták iránt érdeklődnek a fogyasztók

Agrofórum Online

A Barilla, a világ legnagyobb tésztagyártója új, csúcskategóriás tésztacsaláddal lép a piacra, amelynek célja, hogy lépést tartson a fogyasztók prémium minőségű élelmiszerek iránti növekvő érdeklődésével.

A 145 éves családi vállalkozás bemutatta az új, élénkpiros kartondobozba csomagolt tésztát, amely megkülönbözteti majd a Barilla hagyományos, sötétkék dobozba csomagolt tésztáitól. Mind a kék, mind a piros dobozon új Barilla logó található.

A cég közölte, hogy az új tésztát idén nyolc európai országban, köztük Olaszországban, valamint Európán kívül Ausztráliában árusítják majd. Nem közöltek konkrét értékesítési célokat – hívta fel a figyelmet a Reuters hírügynökség.

Az új tésztacsalád úgy készül, hogy a tésztát bronz formákon nyomják át, ami intenzívebb ízt és durvább felületet eredményez. A Barilla klasszikus tésztáinak kék dobozain már nem lesz műanyag „ablak”, ami a cég várakozásai szerint évi 126 tonnával csökkenti a műanyag felhasználást.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Ezt tegye, ha poloskákra gyanakszik az ajtó- és ablakrésekben!

2024. november 25. 07:10

Még a legjobb ablakok és ajtók sem képesek távol tartani a rovarokat, ha nem megfelelően vannak beszerelve!

Boszorkányos növények

2024. november 23. 16:10

Számos olyan növény van, amelyhez az emberek valamiért misztikus tulajdonságokat társítanak, és amelyekre évszázados tradíciók épülnek.

A lassan égő bükk lenne a legjobb tűzifa?

2024. november 20. 14:40

A legtöbb ember azt veszi figyelembe, hogyan tud a legolcsóbban tűzifához jutni. Azonban a fafajták fűtőértéke alapján érdemes választani.

Segít-e a méz az érelmeszesedés megelőzésében?

2024. november 14. 13:10

A méz több mint 180 különböző vegyületet tartalmaz, valamint vitaminokat, ásványi anyagokat és természetes eredetű anyagokat.

A tészta a koronavírus nagy nyertese

2020. november 4. 06:16

Január és július között globálisan 30 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest a tésztaértékesítés.

Együnk-e rendszeresen instant leveseket vagy sem?

2024. november 10. 10:10

A ramen olcsó, finom és könnyen elkészíthető étel. Az ezt fogyasztó ázsiai emberek, jóval magasabb életkort élnek meg, mint mi európaiak.

Akár négyszer olyan drága Magyarországon ugyanaz a tészta, mint nyugaton

2023. augusztus 1. 13:10

Miért kerül a sokszorosába ugyanaz az élelmiszertermék Magyarországon, mint bizonyos nyugat-európai országokban? A magas infláció miatt még árérzékenyebbé vált hazai vásárlók jogosan tehetik fel ezt a kérdést.

Sokkal jövedelmezőbb a durumbúza

2018. május 14. 11:59

A korszerű nemesítési eljárásoknak köszönhetően, a jobb tűrőképességgel rendelkező fajták miatt az elmúlt évtizedekben széles körben elterjedt a világban.