Gépinfo
Gépinfo

Nagyobb profitra számít az áremelések után a John Deere

Nagyobb profitra számít az áremelések után a John Deere

Agrofórum Online

A Deere & Co megemelte éves profit-előrejelzését, mivel a világ legnagyobb mezőgazdasági gépeket gyártó vállalata áremelkedésre, valamint traktorai és kombájnjai iránti szilárd keresletre számít. Az Illinois állambeli cég részvényeinek árfolyama emelkedett a hírek hatására.

A rekordszintű gabonaárak több készpénzt eredményeznek a gazdálkodóknál, és arra sarkallják őket, hogy növeljék a mezőgazdasági gépekbe való befektetéseiket a szűkös munkaerőpiac miatt. Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának (USDA) becslése szerint a mezőgazdasági üzemek nettó bevétele 25%-kal 23,9 milliárd dollárra nőtt 2021-ben.

A Deere emelte az árakat a szállítási és ellátási lánc emelkedő költségeinek kezelése érdekében, de ez nem tántorította el a keresletet, mivel a vállalat észak-amerikai rendelési könyvei megteltek a legtöbb nagy mezőgazdasági berendezésre vonatkozóan 2022-re.

„A jövőre nézve arra számítunk, hogy a mezőgazdasági és építőipari berendezések iránti kereslet továbbra is erős alapokon nyugszik majd” – mondta John May vezérigazgató.

A Deere a 2022-es pénzügyi évben nettó bevételét 6,7 és 7,1 milliárd dollár között prognosztizálja, szemben a korábbi 6,5-7,0 milliárd dolláros várakozással – írta a Reuters.

A gépeladásokból származó nettó árbevétel mintegy 6%-kal 8,53 milliárd dollárra nőtt a január 30-ával zárult első negyedévben. A nettó eredmény 903 millió dollárra, részvényenként 2,92 dollárra esett az egy évvel korábbi 1,22 milliárd dollárról, azaz a részvényenkénti 3,87 dollárról.

Kiemelt kép: John Deere

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Agresszív külsejű osztrák traktor került piacra, immár fokozatmentes váltóval

2024. május 10. 09:10

Az osztrák Lindner mezőgépgyártó vállalat nemrég a Lintrac 70 LDrive traktormodellel bővítette speciális kínálatát.

Kidobhatjuk a hagyományos gumiabroncsokat? Megérkezett a légrugós kerék

2024. május 9. 08:10

A légrugós kerekek nagyobb terhelés elviselésére alkalmasak, mint a hagyományos gumiabroncsok. Jobb a kapaszkodóképességük is.

Hidrogén-tüzelőanyagcellás kishaszonjárművek a láthatáron

2024. május 8. 14:10

A Peugeot 2022-ben megnyitotta és azóta fokozatosan bővíti Európa legnagyobb, hidrogéntüzelőanyag-cellát gyártó üzemét.

Aknára is hajthat a Steyr golyóálló traktora

2024. május 4. 12:10

A gyártó egyelőre két Terrus CVT modellt alakított át páncélozott fülkésre, és nem titkoltan a NATO-tagországok piacait célozza meg velük.

Betakarítás mesterfokon – John Deere kombájnok

2023. május 19. 13:22

Közeledik a nyári betakarítási szezon, amely minden gazdálkodónak az évben az egyik legfontosabb művelet.

75 éve kezdődött a John Deere önjáró kombájnok gyártása

2022. augusztus 8. 07:36

A John Deere kombájnok sikertörténete az 55-ös modelltől az „X” sorozatig a műszaki innovációról, valamint a professzionális kereskedői hálózaton keresztül nyújtott magas színvonalú ügyféltámogatásról szól.

Három hónapja tart a hazai traktorpiac visszaesése

2019. november 7. 15:33

Az októbert is a John Deere nyerte egyébként, ezúttal 55 darabbal, ami 26 százalékos piaci részesedést jelent. A második a New Holland lett 16 darabbal, míg harmadik a TBG 11 eladással.

Jövőre magasabb nyereségre számít a John Deere

2022. november 24. 14:28

8,0 és 8,5 milliárd dollár közötti nettó bevételre számítanak a 2023-as pénzügyi évre, valamint magasabb profitra.