Agrárközélet
Agrárközélet

80 méterig bárki fúrhat kutat

80 méterig bárki fúrhat kutat

Agrofórum Online

80 méteres mélységig ingyenessé teszi a kútfúrást a kormány – jelentette be Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón.

A tárcavezető jelezte, hogy azt javasolják a parlamentnek: azokon a településeken, ahol nincs érvényben tiltás vagy kiemelt vízvédelmi feladat, ott 80 méter mélységig ingyenesen, engedély nélkül lehessen kutat fúrni. Ez az ország 88 százalékát érinti – tette hozzá. Minden településen meg lehet mondani, hogy milyet lehet, erről az önkormányzatoknak a vízvédelmi hatóságokkal együttműködve kell rendeletet hozni.

(Agrofórum Online)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Erdőnevelési szakmai napot tartottak a Pilisi Parkerdőnél

2024. május 19. 08:10

Május 9-én tartotta a Pilisi Parkerdő éves szakmai napját, amelynek célja a stáb képzése és a kimagaslóan teljesítő kollégák elismerése volt.

Kerek, kettős jubileum az AMAZONE-nál

2024. május 18. 14:10

2024. május 7-én Klaus Dreyer és fia, Christian Dreyer közösen ünnepelték 90. illetve 60. születésnapjukat.

Indul a Magyar Nemzeti Parkok Hete!

2024. május 17. 12:10

Ezen a hétvégén a Vajdahunyad sétányon találkozhatunk mind a 10 nemzeti park igazgatósággal.

Súlyos támadás érte a Lemkent, az ügyfelek türelmét kérik

2024. május 16. 09:10

A bűnözők további illetéktelen hozzáférését és garázdálkodását megakadályozandó az összes IT rendszerük működését felfüggesztették.

Van amit már vethet, de lehet palántázni is

2019. február 26. 04:36

Néhány napos télies lehűlés után ismét tavasziasabb arcát mutatja az időjárás. A február az átlagosnál jóval kevesebb csapadékot hozott, így a talajok felső rétege már alaposan kiszáradt.

Miért nem keltek ki a saját gyűjtésből származó paprikamagok?

2023. március 25. 11:37

Miért nem keltek ki a saját gyűjtésből származó paprikamagok? Én hibázhattam valamiben, vagy a magokkal lehetett a gond?

Az egész évben virágzó fokföldi ibolya rejtélye

2023. február 3. 05:37

Mi a titka, hogy egész évben virágozzon a fokföldi ibolyánk? Összeszedtem pár fontos tippet, hogy sikerre vigyük a virágoztatását.

Mire figyeljünk öntözőrendszer telepítésekor házikertben?

2020. szeptember 18. 08:12

Szeretném a kertemben az öntözést modernizálni, telepített rendszerrel. Milyen fontos alapelvek érvényesüljenek, hogy növényeim vízellátása megfelelő legyen?