Agrárközélet
Agrárközélet

Gabonaszállítási gondok Németországban az árvíz miatt

Gabonaszállítási gondok Németországban az árvíz miatt

Agrofórum Online

A dél-németországi Rajna folyó egyes részeit lezárták a hajózás előtt, miután a közelmúlt heves esőzéseit követően megemelkedett a vízszint - közölték a német hatóságok.

Maxau és Iffezheim környékén leállították a folyami hajózást – közölte a német belvízi hajózási ügynökség szóvivője. Az lezárás valószínűleg hétvégéig marad, megakadályozva a hajók Svájcba jutását – tette hozzá.

A magas vízszint azt jelenti, hogy a teherhajóknak nincs elegendő helyük a hidak alatti hajózáshoz. A hajózás a folyó északi szektoraiban továbbra is működik.

A Rajna gabonafélék, állati takarmányok, ásványi anyagok, szén és olajtermékek, például fűtőolaj fontos szállítási útvonala.

A múlt héten kezdődött özönvízszerű esőzés miatt az ország nyugati részén fekvő Rajna-vidék-Pfalz és Észak-Rajna-Vesztfália tartomány több térségében megáradtak a folyók és patakok, és alámostak utakat, elöntöttek udvarokat, pincéket, házakat, helyenként egész településeket – adta hírül az MTI.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

5 kategóriában szavazhatunk a természetszeretet és a környezetvédelem élharcosaira

2024. február 22. 11:40

Az Országos Erdészeti Egyesület által szervezett Erdei Vándortábor Program idén először hirdeti meg a Nagykövet Awardot.

Így áll most a belvízhelyzet Magyarországon

2024. február 21. 16:10

Az országban 2024 elején számottevő, de nem kiemelkedően magas a belvízzel borított mezőgazdasági területek nagysága.

A lehullott agancsot nem érdemes hazavinni, büntetés jár érte

2024. február 14. 10:10

A szarvasok április elejéig vetik le agancsukat, amelyek engedély nélküli gyűjtése – főleg kereskedelmi célú, szervezett és állatkínzással járó formájában – a teljes erdei ökoszisztémát veszélyezteti: a tavaszra legyengült kondíciójú nagyvad mellett kárt szenvednek a fiatal facsemeték és a vékony kérgű fafajok is: emellett lopásnak minősül.

20 százalékkal emelkedtek a termelési költségek – meg lehet élni gazdálkodóként Franciaországban?

2024. február 11. 16:10

Bertin Moret, aki kecskesajtot készít Párizstól egy órányira, nem hisz abban, hogy a politikusok csökkenteni tudják a bürokráciát és megállítják az olcsó importot, ahogyan ő és más gazdák követelik. Számára a megoldást a francia termékeket vásárló fogyasztók jelentik.

Jelentős mennyiségű csapadék várható a vízgyűjtő területeken

2019. május 27. 15:03

Nagybajcsnál akár a harmadfokú készültségi szintet megközelítő, esetleg azt kismértékben meghaladó, lejjebb az elsőfokú szintek feletti vízállások kialakulása valószínűsíthető.

Pontosabb árvízi előrejelzések készülhetnek a Tisza völgyében

2019. április 4. 13:03

Védekezés esetén a gyűjtött adatokból futtatott számítógépes modellek segítségével megfelelő döntések hozhatók, jól időzíthetők a beavatkozások.

Az árvízi kockázatok mérséklése a cél

2019. január 31. 07:33

Öt kísérleti helyszínt választottak ki a szakemberek, ahol gyakorlati beavatkozások megvalósíthatóságát vizsgálják. A Magyarországon kijelölt mintaterület a Közép-Tisza-vidéken található, Tiszapüspöki közelében.

Komoly fejlesztés indul az árvizek előrejelezhetőségének biztosítására

2018. szeptember 14. 07:00

A projekt várt eredménye többek között a jobb információáramlás és a pontosabb előrejelzés révén a hatékonyabb árvízvédelmi védekezés lehet. Így összességében kis ráfordítással jelentős anyagi károk előzhetőek meg a jövőben.