Agrárközélet
Agrárközélet

Ingyenes vetőmagcsomagokat osztanak Szingapúrban

Ingyenes vetőmagcsomagokat osztanak Szingapúrban

Syngenta blog

Szingapúr ingyenes vetőmagok és különféle kertészeti kurzusok révén ösztönzi a lakosokat, hogy ők is fogjanak kertészkedésbe.

A kezdeményezés korábbi etapjának elsöprő sikere után a Szingapúri Nemzeti Parkok Igazgatósága újabb vetőmagcsomagokat juttat az ázsiai városállam kertészet iránt fogékony lakosai számára. A kezdeményezés célja, hogy megtanítsa őket arra, hogy maguk is hozzá tudnak járulni az ország élelmiszertermeléséhez.

A most kiosztandó 60 ezer csomagból 10 ezer olyan, amelynek termesztése nagyobb tapasztalatot igényel. Elsősorban azok kapják meg a görögdinnye, paradicsom, paprika, bok choy, bazsalikom, koriander és retek vetőmagokat, akik részt vettek az igazgatóság kertészeti kurzusain.

A fennmaradó 50 ezer magcsomagot kezdőknek is ajánlják, ezekbe különféle salátaféléket csomagoltak. Az ingyenes vetőmagok mellett új képzések is indulnak, ahol mintegy 8 ezer résztvevőre számítanak.

A városi farmok rendkívül fontos lépést jelenthetnek Szingapúr azon törekvése felé, hogy 2030-ig az ország élelmiszerigényének 30 százalékát helyben állítsák elő. Jelenleg élelmiszerek csaknem 90 százalékát importálják.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

5 kategóriában szavazhatunk a természetszeretet és a környezetvédelem élharcosaira

2024. február 22. 11:40

Az Országos Erdészeti Egyesület által szervezett Erdei Vándortábor Program idén először hirdeti meg a Nagykövet Awardot.

Így áll most a belvízhelyzet Magyarországon

2024. február 21. 16:10

Az országban 2024 elején számottevő, de nem kiemelkedően magas a belvízzel borított mezőgazdasági területek nagysága.

A lehullott agancsot nem érdemes hazavinni, büntetés jár érte

2024. február 14. 10:10

A szarvasok április elejéig vetik le agancsukat, amelyek engedély nélküli gyűjtése – főleg kereskedelmi célú, szervezett és állatkínzással járó formájában – a teljes erdei ökoszisztémát veszélyezteti: a tavaszra legyengült kondíciójú nagyvad mellett kárt szenvednek a fiatal facsemeték és a vékony kérgű fafajok is: emellett lopásnak minősül.

20 százalékkal emelkedtek a termelési költségek – meg lehet élni gazdálkodóként Franciaországban?

2024. február 11. 16:10

Bertin Moret, aki kecskesajtot készít Párizstól egy órányira, nem hisz abban, hogy a politikusok csökkenteni tudják a bürokráciát és megállítják az olcsó importot, ahogyan ő és más gazdák követelik. Számára a megoldást a francia termékeket vásárló fogyasztók jelentik.

Tennivalók a ház körül az év első két hónapjában

2019. január 16. 05:36

Nincs is szebb és megnyugtatóbb annál, mint amikor az évszakok a rájuk jellemző pompájukban tündökölnek. Télen – bár sokan több kivetnivalót találnak ebben az évszakban, mint szépséget – nincs gyönyörűbb látvány a fehér dunna alatt alvó tájnál és kertnél. Mégsem dőlhetünk hátra teljesen, hiszen akad munka télen is bőven.

Búzafajták a SAATEN-UNION-tól: GENIUS

2021. szeptember 18. 05:36

Azoknak ajánljuk, akik prémium malmi minőséget adó búzafajtát termesztenének, nagy termőképesség mellett. Intenzív és extenzív technológia alkalmazására egyaránt alkalmas, kiváló lisztharmat- és rozsdatoleranciát mutató, jól ismert és elismert fajta.

Búzafajták a SAATEN-UNION-tól: CAMELEON

2021. szeptember 17. 05:36

Aki kipróbálja, garantáltan szerelembe esik vele. Bárkinek és bárhova merjük ajánlani, igazi, nekünk, magyar termelőknek kedves típus. Könnyen kezelhető búza, szép a szemnek, jó a zsebnek. Szárazságtűrő, egészséges és bőtermő fajta, ezért gyorsan a búzatermelők egyik kedvencévé vált.

Hogyan gyűjtsük be zöldségnövényeink magvait a következő évi magvetéshez?

2021. szeptember 30. 05:36

Néhány alapelv betartásával magunk is megfelelő minőség magot gyűjthetünk és vethetünk el a következő év tavaszán.