Agrárközélet

KertAkadémia, a kihagyhatatlan program kertbarátoknak

Kertportál Magazin

A rendezvény segít abban, hogy valóban fenntartható és egészséges kertet vagy kertgazdaságot tudjunk kialakítani magunk körül annak érdekében, hogy élvezhessük a nap érlelte paradicsom ízét, a valódi zamatos gyümölcsöket, és még örömünk is legyen a kertészkedésben.

A KertAkadémia főszervezője, a Kertportál Magazin immáron 21. éve szolgálja a hobbikertészeket. Ez olyan elhivatottság, amelynek köszönhetően a valódi tudást, tapasztalatokat tudja átadni a hozzá fordulóknak. Nemcsak a már elérhető kertészeti zsebkönyvekből tanulhatsz tőlük, hanem ezen a szakmai napon is, ahol közérthető nyelven olyan fekete öves előadóktól hallhatsz a biokertészkedésről, a kis kertgazdaság működtetéséről és a fenntartható kertművelésről, akiknek a nevét már biztosan ismered.

Nem eladni, hanem tanítani szeretnének a szervezők

„Régi nagy álmunk valósul meg a KertAkadémiával, mert azt látjuk, hogy évek óta trend ugyan a kertészkedés, de inkább az értékesítésről és influenszerkedésről szól, és nem a valódi tudásátadásról” – vallja a rendezvény megálmodója, V. Topor Erika okleveles kertészmérnök, natúrkertész.

A rendezvény fő hangsúlya is inkább a tudásátadás lesz, mint a hasonló rendezvényeken ismert termékajánlók sokasága. Az előadók között tisztelhetjük Sipos gazdát, Sipos József növényorvost, Fetykó Kingát a Magyar Permakultúra Egyesület képviseletében, Sinka Erikát, az ismert Zöld Pagony életre hívóját és ismert kertészbloggerét vagy Androsovics Petronellát, aki nem más, mint a kaposvári Csodáskertem magánarborétum tulajdonosa és a híres Fenntartható Kertek Magyarországon verseny főszervezője.

Izgalmas programok

„Arra gondoltunk, hogy interaktívvá tesszük a rendezvényt. Hiszen nemcsak egy termelői és kézműves vásár tartozik hozzá, hogy az ideérkezők megkóstolhassák a finom mustokat, levendulaszörpöket vagy izgalmas mézeket, hanem lesznek a kertészethez köthető programok is. Külön várom már Halmos Monika ehető virágokkal foglalkozó gasztroblogger előadását is, aki biztosan ínycsiklandozó kerti finomságokat fog bemutatni. De lesz talajvizsgálati pont a Danuba Garden standján, és lesz növényorvosi pont is, ahol a hozott beteg növényeket szaktanácsadók fogják meggyógyítani” – mondta a rendezvényről V. Topor Erika főszervező.

Ami még nagyon izgalmas magában a rendezvényben, hogy a belépőjegyet megváltók kertgazdaságot is meglátogathatnak. Az ismert gourmet-manufaktúra, a Gourmet & Delicious Manufaktúra tulajdonosai fenntartható kertjét és fóliaházait is meg lehet nézni, ahol szakvezetés mellett maga a tulajdonos mesél a termesztési módokról és bemutatja azokat a biokísérleteket is, melyeket külön a rendezvény kedvéért állítottak be. Ilyenek a talajjavítás és vízmegkötési módok homoktalajon, humuszpótlás és Trichoderma gombákkal való növényi immunerősítés például.

Varga Szabolcs, a Gourmet & Delicious Manufaktúra tulajdonosa
Varga Szabolcs, a Gourmet & Delicious Manufaktúra tulajdonosa

A rendezvény helye: 6224 Tabdi, a faluház és környéke

Ideje: 2024. augusztus 10.

Fővédnöke: Dr. Nagy István agrárminiszter

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Nemzetközi figyelem övezi a MATE új MSc szakját

2025. szeptember 15. 15:10

Elindult a MATE Haltenyésztő mérnöki MSc-je, amely a fenntartható akvakultúrában képez új generációt.

Von der Leyen terve: mi marad a gazdáknak?

2025. szeptember 11. 16:10

A Bizottság 300 milliárdos KAP-keretet ígér, védzáradékokkal. A termelők szerint a kockázat így is jelentős.

OMÉK 2025: agrárinnováció és hagyomány a Hungexpón

2025. szeptember 9. 09:10

Modern gépek, őshonos állatok, kézműves ételek és exportpiacokat nyitó üzleti találkozók – szeptemberben ismét megnyílik az OMÉK.

Sztereotípiák helyett teljesítmény: női vezetők az állattenyésztésből

2025. szeptember 7. 08:10

A FarmerExpón először ültek egy asztalhoz női vezetők, hogy őszintén beszéljenek pályájukról, kihívásaikról és sikereikről.

A tökbogarak ellen pókokkal is lehet védekezni

2018. március 13. 08:33

A kutatások kimutatták, hogy egy biológiai termesztési rendszerben a természetes ellenségeknek fontos kártételcsökkentő hatásuk van, és ennek jelentősége a hőmérséklet emelkedésével fokozódhat.

Hogy a bio tényleg bio legyen: ellenőrizzük a minősítést!

2024. október 10. 12:10

Minden biotermelőnek rendelkeznie kell hivatalos minősítést igazoló okmánnyal. Aki ezt meg tudja mutatni, annak a termékében megbízhatunk.

Biogabona: nagyobb arányú feldolgozás lenne szükséges

2019. március 24. 10:38

Mára az a helyzet alakult ki, hogy hiába vannak remek biotermékeink, vannak jó malmaink, megfelelő számú kézműves pékségünk és jó minőségű gabonánk is, az mégis elhagyja az országot, és legfeljebb feldolgozott formában érkezik vissza hozzánk.

Lendületben a hazai bioágazat

2019. április 24. 07:17

Az adatok azt mutatják, hogy Magyarországon az elmúlt időszakban az ökológiai művelésű ültetvények és szántók aránya nőtt, a közeljövőben az ökogyepterületek nagyobb mértékű emelkedése várható.