Agrárközélet

KertAkadémia, a kihagyhatatlan program kertbarátoknak

Kertportál Magazin

A rendezvény segít abban, hogy valóban fenntartható és egészséges kertet vagy kertgazdaságot tudjunk kialakítani magunk körül annak érdekében, hogy élvezhessük a nap érlelte paradicsom ízét, a valódi zamatos gyümölcsöket, és még örömünk is legyen a kertészkedésben.

A KertAkadémia főszervezője, a Kertportál Magazin immáron 21. éve szolgálja a hobbikertészeket. Ez olyan elhivatottság, amelynek köszönhetően a valódi tudást, tapasztalatokat tudja átadni a hozzá fordulóknak. Nemcsak a már elérhető kertészeti zsebkönyvekből tanulhatsz tőlük, hanem ezen a szakmai napon is, ahol közérthető nyelven olyan fekete öves előadóktól hallhatsz a biokertészkedésről, a kis kertgazdaság működtetéséről és a fenntartható kertművelésről, akiknek a nevét már biztosan ismered.

Nem eladni, hanem tanítani szeretnének a szervezők

„Régi nagy álmunk valósul meg a KertAkadémiával, mert azt látjuk, hogy évek óta trend ugyan a kertészkedés, de inkább az értékesítésről és influenszerkedésről szól, és nem a valódi tudásátadásról” – vallja a rendezvény megálmodója, V. Topor Erika okleveles kertészmérnök, natúrkertész.

A rendezvény fő hangsúlya is inkább a tudásátadás lesz, mint a hasonló rendezvényeken ismert termékajánlók sokasága. Az előadók között tisztelhetjük Sipos gazdát, Sipos József növényorvost, Fetykó Kingát a Magyar Permakultúra Egyesület képviseletében, Sinka Erikát, az ismert Zöld Pagony életre hívóját és ismert kertészbloggerét vagy Androsovics Petronellát, aki nem más, mint a kaposvári Csodáskertem magánarborétum tulajdonosa és a híres Fenntartható Kertek Magyarországon verseny főszervezője.

Izgalmas programok

„Arra gondoltunk, hogy interaktívvá tesszük a rendezvényt. Hiszen nemcsak egy termelői és kézműves vásár tartozik hozzá, hogy az ideérkezők megkóstolhassák a finom mustokat, levendulaszörpöket vagy izgalmas mézeket, hanem lesznek a kertészethez köthető programok is. Külön várom már Halmos Monika ehető virágokkal foglalkozó gasztroblogger előadását is, aki biztosan ínycsiklandozó kerti finomságokat fog bemutatni. De lesz talajvizsgálati pont a Danuba Garden standján, és lesz növényorvosi pont is, ahol a hozott beteg növényeket szaktanácsadók fogják meggyógyítani” – mondta a rendezvényről V. Topor Erika főszervező.

Ami még nagyon izgalmas magában a rendezvényben, hogy a belépőjegyet megváltók kertgazdaságot is meglátogathatnak. Az ismert gourmet-manufaktúra, a Gourmet & Delicious Manufaktúra tulajdonosai fenntartható kertjét és fóliaházait is meg lehet nézni, ahol szakvezetés mellett maga a tulajdonos mesél a termesztési módokról és bemutatja azokat a biokísérleteket is, melyeket külön a rendezvény kedvéért állítottak be. Ilyenek a talajjavítás és vízmegkötési módok homoktalajon, humuszpótlás és Trichoderma gombákkal való növényi immunerősítés például.

Varga Szabolcs, a Gourmet & Delicious Manufaktúra tulajdonosa
Varga Szabolcs, a Gourmet & Delicious Manufaktúra tulajdonosa

A rendezvény helye: 6224 Tabdi, a faluház és környéke

Ideje: 2024. augusztus 10.

Fővédnöke: Dr. Nagy István agrárminiszter

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Emlékmorzsák Farády Lászlóról: búcsú egy kivételes embertől

2025. március 24. 17:10

A megemlékezést március 23-án, vasárnap délelőtt tartották a Turisztikai Központban, ahol több tucatnyi résztvevő idézte fel közös emlékeit.

Géntechnológia: EU-megállapodás a küszöbön

2025. március 9. 08:10

Az Európai Unió egyre közelebb kerül ahhoz, hogy közös álláspontot alakítson ki az új növénynemesítési technológiák (NZT) szabályozásáról.

Különleges magyar megoldásokat díjaztak, amelyek versenyképesebbé tehetik a mezőgazdaságot

2025. február 18. 14:40

Kihirdették a K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat nyerteseit. A pályázók az agráriumhoz köthető problémákra keresik a választ.

EU-s agrárpolitikai konfliktust okozhat a lengyel elnökség

2025. január 28. 16:10

Lengyelország az olcsó brazil hústól és cukortól félti az uniós gazdákat. További agrártémák a vetőmag-szabályozás és az állatszállítás.

A bio fűszernövények iránti kereslet csúcsokat dönget az ünnepi szezonban 

2023. december 21. 12:40

Ki gondolta volna, hogy az év végén, az ünnepi szezonban épp a bio fűszernövények lesznek azok, amelyek minden más zöldség és gyümölcs előtt átveszik a vezetést az USA-ban?

Biogazdaságból a vállalatcsoportig

2023. május 15. 13:26

Menzel Christine, aki magyar a német neve ellenére, több szempontból is rendhagyó életet és pályaívet tudhat magáénak. Hamburgban született és közgazdász diplomáját is ott szerezte, a nyolcvanas évek végén Magyarországra jött, ahol megalapított egy kis biogazdaságot.

80 milliárd eurós üzlet a biogazdálkodás

2018. március 20. 19:27

A fogyasztói igény növekedése mellett a gazdák kedve is egyre nagyobb a bioélelmiszer előllításhoz.

Mitől öko a bio? Bevezetés az ökológiai gazdálkodásba

2018. március 23. 11:14

Mik az alapelvei az ökológiai gazdálkodásnak? Hogyan lesz egy hagyományos gazdaságból biogazdaság?