27℃ 14℃
június 14. Vazul, Elizeus, Herta
Agrárközélet

Kiváló minősítést kapott a SPAR Regnum húsüzeme

SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.

Az idén 15 éves Regnum Húsüzem és Oktatóközpont sikerrel teljesítette az ISO 22000:2005 szabvány előírásait a megerősítő felülvizsgálat szerint. A tanúsítási folyamat végén kiemelték a SPAR húsüzeme tevékenységének magas színvonalát, a munkavállalók és a vezetők jeles szakmai felkészültségét és hozzáállását is.

A kiskereskedelmi lánc saját húsüzeme, a bicskei logisztikai központ területén működő Regnum Húsüzem és Oktatóközpont az ország egyik legmodernebb technológiával működő húsfeldolgozó egysége. Az üzem látja el friss és minőségi saját márkás húsárukkal és húskészítményekkel, illetve sajtokkal a SPAR összes, több mint ötszáz üzletét. A vállalat olyan magyarországi beszállítókkal dolgozik együtt, amelyek nemcsak az alapanyag minőségében, hanem a nyomon követhetőségben, a szállítási színvonalban is maximálisan megfelelnek a SPAR Magyarország szigorú követelményeinek.

„Az idén 15 éves Regnum Húsüzem és Oktatóközpont működésének köszönhetően a kiváló minőségű friss hús és a SPAR neve szorosan összefonódott. Ennek alapja az indulás óta folyamatos szigorú ellenőrzés és a kifogástalan beszállítói háttér. Húsüzemünk minőségirányítási rendszere 2010 óta az ISO 22000:2005 szabvány szerint tanúsított. Az ebben az évben május közepén végzett, úgynevezett felügyeleti auditálást – mint a korábbi esztendőkben – húsüzemünk sikerrel teljesítette. A szabvány egyik legfontosabb szempontja a vásárlói elégedettség. Ezért is vagyunk büszkék arra, hogy a Regnum Húsüzem újra kiváló osztályzást nyert a minősítő folyamatban” – mondta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.

A húsüzem a jelenlegi minőségtanúsítványt 2017-ben kapta, 2020. április 16-i érvényességi hatállyal. A tanúsítványt három évente megújító auditon kell megvédeni, ismételten megszerezni. Az igazolást a köztes időben, évenkénti gyakorisággal sorra kerülő felügyeleti auditálások során kell megerősíteni, amelyek éppen úgy teljes körűek és kiterjednek mind az üzemi ellenőrzésre, mind a dokumentáció felülvizsgálatára, mint a három évenkénti megújító audit. Az eljárást minden esetben független auditor folytatja, mely során a szabványban rögzítettek teljesülését ellenőrzi. Az auditálást a Quality Austria végezte.

A német nyelvű, kétnapos megerősítő minősítő vizsgálat 2019. május 14-15-én történt, amelyet az üzem eredményesen zárt. Az értékelő megbeszélésen az auditor elismerősen nyilatkozott a húsüzemről, az ott folyó tevékenység magas színvonaláról és a kiválóan működtetett, naprakészen vezetett dokumentációról, illetve a vezetők és a munkavállalók jeles szakmai felkészültségéről és hozzáállásáról.

A SPAR Magyarország 2017-ben három évre megkapta az ISO 9001:2015-ös minősítést is. Az új, vevőközpontú szabvány felhasználóbarát, a korábbiakhoz képest jobban igazodik a vásárlók igényeihez és elégedettségéhez. A vállalat 2009 decemberétől az SGS – a világ vezető tanúsító szervezete – által igazolt Integrált Irányítási Rendszert működtet. Ennek két eleme az ISO szabvány szerinti minőségirányítási és a HACCP elvek szerinti élelmiszerbiztonsági rendszer. Magyarországon a kereskedelmi láncok közül egyedüliként a SPAR szerezte meg és terjesztette ki teljes hálózatára a nemzetközi szabvány követelményei alapján tanúsított minőségirányítási szisztémát.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Gödöllőn kap új otthont a Mezőgazdasági Múzeum

2025. június 11. 13:10

Gödöllőre, a MATE területére költözik a Magyar Mezőgazdasági Múzeum. Az új létesítmény 2029-re készülhet el.

Akkumulátorok új élete: elindult a BASF új üzeme

2025. június 9. 13:10

A BASF új üzeme évente 40.000 EV-akkumulátor feldolgozására képes – kulcsszerepet kap az EU nyersanyagfüggetlenségi céljaiban.

Fügepálinka, aszú, libamáj – ilyen bonbont még nem evett!

2025. június 8. 13:10

Rekordszámú nevezéssel zárult a Brillante-2025 verseny, ahol a legjobb párlatok és pálinkás bonbonok is díjazásban részesültek.

Tengerentúli kapcsolatait erősíti az Állatorvostudományi Egyetem

2025. június 3. 12:40

A Purdue Egyetemmel kötött együttműködési megállapodást az Állatorvostudományi Egyetem – cél a tudományos és oktatási jelenlét bővítése.

Nébih: negyedével csökkent az élelmiszerpazarlásunk

2022. szeptember 30. 09:34

2016 és 2021 között 24%-kal csökkent az élelmiszerpazarlás a háztartásokban.

Rugalmas és stabil élelmiszer-ellátó rendszer

2020. október 20. 11:13

Az elmúlt évtizedekben a globális élelmiszer-ellátó rendszer fejlesztése során elsődleges szempontként a költséghatékonyság és kereskedelmi szempontok optimalizálása állt. A COVID-19 megjelenése alapvető változást hozott, a jövőben megkerülhetetlen, új kritériumoknak kell megfelelni: a rugalmasság és a megfelelő szintű alkalmazkodóképesség kialakítása szintén prioritássá vált.

Miért válasszuk marhahús helyett a tücsköt? - Az I. Rovaripari Konferencián jártunk

2018. március 8. 19:26

Rovaripar. Mit is takar ez a kifejezés? Az ipar tag arra utal, hogy valamilyen nagy mennyiségben előállított, piacképes termékről van szó.

Így lehet élelmiszert termelni a legmostohább körülmények között

2023. december 6. 10:10

A DANA Global a Temasek által támogatott nemzetközi öntözéssel és éghajlatváltozással foglalkozó vállalattal – a Rivulis-szal – együttműködve az Abu Dhabi Masdar Cityben egy demófarmot hozott létre, amely a fenntartható mezőgazdasági módszereket demonstrálja a lehető legmostohább körülmények között.