Agrárközélet

Kiváló minősítést kapott a SPAR Regnum húsüzeme

SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.

Az idén 15 éves Regnum Húsüzem és Oktatóközpont sikerrel teljesítette az ISO 22000:2005 szabvány előírásait a megerősítő felülvizsgálat szerint. A tanúsítási folyamat végén kiemelték a SPAR húsüzeme tevékenységének magas színvonalát, a munkavállalók és a vezetők jeles szakmai felkészültségét és hozzáállását is.

A kiskereskedelmi lánc saját húsüzeme, a bicskei logisztikai központ területén működő Regnum Húsüzem és Oktatóközpont az ország egyik legmodernebb technológiával működő húsfeldolgozó egysége. Az üzem látja el friss és minőségi saját márkás húsárukkal és húskészítményekkel, illetve sajtokkal a SPAR összes, több mint ötszáz üzletét. A vállalat olyan magyarországi beszállítókkal dolgozik együtt, amelyek nemcsak az alapanyag minőségében, hanem a nyomon követhetőségben, a szállítási színvonalban is maximálisan megfelelnek a SPAR Magyarország szigorú követelményeinek.

„Az idén 15 éves Regnum Húsüzem és Oktatóközpont működésének köszönhetően a kiváló minőségű friss hús és a SPAR neve szorosan összefonódott. Ennek alapja az indulás óta folyamatos szigorú ellenőrzés és a kifogástalan beszállítói háttér. Húsüzemünk minőségirányítási rendszere 2010 óta az ISO 22000:2005 szabvány szerint tanúsított. Az ebben az évben május közepén végzett, úgynevezett felügyeleti auditálást – mint a korábbi esztendőkben – húsüzemünk sikerrel teljesítette. A szabvány egyik legfontosabb szempontja a vásárlói elégedettség. Ezért is vagyunk büszkék arra, hogy a Regnum Húsüzem újra kiváló osztályzást nyert a minősítő folyamatban” – mondta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.

A húsüzem a jelenlegi minőségtanúsítványt 2017-ben kapta, 2020. április 16-i érvényességi hatállyal. A tanúsítványt három évente megújító auditon kell megvédeni, ismételten megszerezni. Az igazolást a köztes időben, évenkénti gyakorisággal sorra kerülő felügyeleti auditálások során kell megerősíteni, amelyek éppen úgy teljes körűek és kiterjednek mind az üzemi ellenőrzésre, mind a dokumentáció felülvizsgálatára, mint a három évenkénti megújító audit. Az eljárást minden esetben független auditor folytatja, mely során a szabványban rögzítettek teljesülését ellenőrzi. Az auditálást a Quality Austria végezte.

A német nyelvű, kétnapos megerősítő minősítő vizsgálat 2019. május 14-15-én történt, amelyet az üzem eredményesen zárt. Az értékelő megbeszélésen az auditor elismerősen nyilatkozott a húsüzemről, az ott folyó tevékenység magas színvonaláról és a kiválóan működtetett, naprakészen vezetett dokumentációról, illetve a vezetők és a munkavállalók jeles szakmai felkészültségéről és hozzáállásáról.

A SPAR Magyarország 2017-ben három évre megkapta az ISO 9001:2015-ös minősítést is. Az új, vevőközpontú szabvány felhasználóbarát, a korábbiakhoz képest jobban igazodik a vásárlók igényeihez és elégedettségéhez. A vállalat 2009 decemberétől az SGS – a világ vezető tanúsító szervezete – által igazolt Integrált Irányítási Rendszert működtet. Ennek két eleme az ISO szabvány szerinti minőségirányítási és a HACCP elvek szerinti élelmiszerbiztonsági rendszer. Magyarországon a kereskedelmi láncok közül egyedüliként a SPAR szerezte meg és terjesztette ki teljes hálózatára a nemzetközi szabvány követelményei alapján tanúsított minőségirányítási szisztémát.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Hogyan tudja a gazdaság vezetője a jó alkalmazottat megtartani?

2024. december 15. 12:10

A mezőgazdaságban folyamatosan kevés a munkavállaló. A legtöbb gazdaságban probléma ez. Néhány alapvető módszer a foglalkoztatottak megtartására.

Hogyan lesz a jó zongoraművészből kiváló marketinges?

2024. december 13. 11:40

Ahhoz, hogy maradandót alkoss a munkáddal, ki kell tűnnöd az átlagból, ott kell lennie valami plusznak önmagadból is.

Alapítványi Bál

2024. december 2. 09:10

Időpont: 2025. január 24. (péntek), 18:00 óra, Helyszín: Hotel Helikon, 8360 Keszthely, Mikus Gyula sétány 5.

A sáskák tehetik tönkre az afrikai Nagy Zöld Fal-projektet?

2024. november 29. 14:10

A biztonsági helyzet is komoly akadályt jelent, mivel több terrorista csoport a projekt által érintett területeken tevékenykedik.

Ötezer rászoruló családnak segített idén az Élelmiszerlavina program

2018. november 9. 05:27

A résztvevő önkormányzatok, civil szervezetek és oktatási intézmények földterületein burgonyát, cukkinit, fejes salátát, káposztát, paradicsomot, paprikát, uborkát, sárgarépát, vöröshagymát, valamint zöldborsót termeltek, amelyet aztán szétosztottak a környéken élő nehéz sorsú családok, idős és beteg emberek körében.

Veszélyes ételszínezékeket tiltottak be, érdemes átbogarászni a listát

2024. november 19. 06:40

Egyre több tanulmány mutat rá arra, hogy a hiperaktivitási-zavar kialakulása összefügghet az ételszínezékek fogyasztásával.

Kampány indult a minőségi sertéshúsfogyasztás népszerűsítéséért

2022. november 23. 09:27

Az „Ünnepeljünk malaccal” szlogen és az „Egy kiváló minőségű sertéshús minden ízében különleges” jelmondat alatt megvalósuló kampány elsődleges célja a sertéshús fogyasztásának növelése és az abból előállított termékek vásárlásának ösztönzése.

A mohar termesztése

2018. november 1. 13:39

Kínában a mohar a legelterjedtebb élelmezési céllal termesztett kölesféle, Európában inkább madáreleségként használják. A mohar környezeti igényeit, a biológiai alapokat és az egyes termesztéstechmológiai elemeket foglalja össze az írás.