22℃ 11℃
április 29. Péter, Katalin, Roberta
Agrárközélet

Könyvajánló – Keszthelyi Sándor: Tárolt termény, élelmiszer és termék kártevők

Agrofórum Online

2021. július közepétől elérhető Dr. Keszthelyi Sándor „Tárolt termény, élelmiszer és termék kártevők” című könyve. A munka az Inform Kiadó és Nyomda Kft. gondozásában az Adama Hungary Zrt. és a Magyar Egészségügyi Gázmesterek Egyesületének kiemelt támogatásával valósult meg.

A könyv keménytáblás, 223 oldal terjedelmű, melyben pontosan 59 ábra és 191 kártevőről, kárképről készült fotó kapott helyet.

A kiadvány fő célja rávilágítani e közvetlen az ember közelében, környezetében élő fajok sikere mögött meghúzódó ökológiai háttérre, biológiai sajátságokra. E könyvet tanulmányozva az érdeklődő megismerheti a termény raktárakban és a háztartások élelmiszer-tárolóiban élő fajok eredetét, egyedfejlődését, sikerük ökológiai kulcstényezőit, funkcionális szerepvállalását, kártételük mennyiségi és minőségi jellemzőit, terjedésük, tömegszaporodásuk törvényszerűségeit, a fontosabb fajok biológiai jellemzőit, valamint az ellenük irányuló védekezés elemeit. Mindezen munka legfőbb célja e kivételes alkalmazkodóképességgel rendelkező fajok igényeinek, tulajdonságainak megismerésén keresztül végső soron az ellenük irányuló védekezések sikeres megvalósítása.

A kiadvány hasznos lehet és növényvédelemben, terményraktározásban és -védelemben dolgozó szakemberek, illetve nem utolsósorban a gázmesterek munkájának elősegítésében. Emellett a mű a tématerület iránt érdeklődő egyetemi és doktor (PhD) hallgatók, illetve a szakigazgatásban szereplő munkatársak számára is hasznos ismeretforrás lehet.

A könyv az Agroinform Kiadó és Nyomda Kft. felületéről rendelhető (https://www.agroinform.hu), melynek kereskedelmi ára 5700 Ft.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Új szintre lép az agrárszakmai tudásátadás

2025. április 26. 16:10

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. az Agrárminisztérium támogatásával új, digitális alapú tananyagokat jelentetett meg az agrárszakoktatás korszerűsítésére.

Emlékmorzsák Farády Lászlóról: búcsú egy kivételes embertől

2025. március 24. 17:10

A megemlékezést március 23-án, vasárnap délelőtt tartották a Turisztikai Központban, ahol több tucatnyi résztvevő idézte fel közös emlékeit.

Géntechnológia: EU-megállapodás a küszöbön

2025. március 9. 08:10

Az Európai Unió egyre közelebb kerül ahhoz, hogy közös álláspontot alakítson ki az új növénynemesítési technológiák (NZT) szabályozásáról.

Különleges magyar megoldásokat díjaztak, amelyek versenyképesebbé tehetik a mezőgazdaságot

2025. február 18. 14:40

Kihirdették a K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat nyerteseit. A pályázók az agráriumhoz köthető problémákra keresik a választ.

Rabul ejtették a talajbaktériumok – Beszélgetés Nemere István íróval a Földbarát című könyvéről

2018. március 1. 10:27

"Olyan dolgok derülnek ki a könyvből, mint például az, hogy a bacik és a növények odalent egymás között kommunikálnak, és mindenféle állapotokról tudósítják a többieket."

Könyvajánló – Dr. Keszthelyi Sándor: A változó klíma és termesztéstechnológia hatása a szántóföldi kultúrák kártevőire

2018. november 16. 09:37

2018 októberétől elérhető Dr. Keszthelyi Sándor harmadik, „A változó klíma és termesztéstechnológia hatása a szántóföldi kultúrák kártevőire” című önálló szakkönyve. A kiadvány az Agrofórum Kft. mint kiadó, illetve a támogató Adama Hungary Zrt. és a CortevaTM AgriScience DowDuPont Mezőgazdasági Divíziójának közreműködésével látott napvilágot.

Nyissuk ki a könyveket!

2018. február 25. 16:28

Erő és lélek. Nyissuk ki a könyveket! Mindkettőt megtaláljuk bennük.

Nem közhely: minden, amit a ragadozó madarainkról és baglyainkról tudni lehet

2022. március 4. 14:10

A tudományos igényességgel, rendkívül látványosan összeállított „Magyarország ragadozó madarai és baglyai” dupla kötet 35 hónap alatt készült el, és így lett hazánk legjelentősebb szakmai kiadványa a témában.