25℃ 13℃
június 10. Margit, Gréta
Agrárközélet

Mézeskalácsból készítették el a gödöllői egyetem modelljét

Agrofórum Online

Az egyik „építőbrigád” a gödöllői központú Szent István Egyetem Gazdasági és Társadalomtudományi Karának nyolc főből álló csapata volt.

Kinyitott a Mézeskalácsváros Budapesten, a Duna-parti Bálnában. Mézeskalácsvárost magánemberek építették, akik azt vállalták, hogy december 14-ére megalkotnak egy tetszőleges városi épületet, és – mások örömére – elhelyezik azt a Mézeskalácsváros terepasztalán.

Az egyik „építőbrigád” a gödöllői központú Szent István Egyetem Gazdasági és Társadalomtudományi Karának nyolc főből álló csapata volt, amely dr. Nagy Henrietta nemzetközi kapcsolatokért felelős dékánhelyettes szervezésében, külföldi hallgatók segítségével három nap alatt létrehozta az egyetem mézeskalácsmását, és az előtte található parkot.
Az egyetem előtti park fő nevezettessége a lovas szobor, amiről a hallgatók között az a hír járja, hogy a szobor vizsga előtti megérintése biztos szerencsét hoz a tudásról való számadás kimenetelét illetően.


A társasági művészetben Gödöllőről – képen balról jobbra – Kozma Tímea adjunktus, Nagy Henrietta, Jáger Éva, Zainab Usman és Tamta Revazishuili külföldi hallgatók vettek részt

A gödöllőiek remekműve megtekinthető a budapesti, Fővám téri Bálnában, a Mézeskalácsvárosban, ami január 16-ig – december 24., 25., 26. és 31., valamint január 1. kivételével – minden nap 16 órától 19.45 óráig látogatható – tájékoztatta hírportálunkat Keresztesi Barbara, a Mézeskalácsváros főszervezője.

(godolloihirek.hu)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Akkumulátorok új élete: elindult a BASF új üzeme

2025. június 9. 13:10

A BASF új üzeme évente 40.000 EV-akkumulátor feldolgozására képes – kulcsszerepet kap az EU nyersanyagfüggetlenségi céljaiban.

Fügepálinka, aszú, libamáj – ilyen bonbont még nem evett!

2025. június 8. 13:10

Rekordszámú nevezéssel zárult a Brillante-2025 verseny, ahol a legjobb párlatok és pálinkás bonbonok is díjazásban részesültek.

Tengerentúli kapcsolatait erősíti az Állatorvostudományi Egyetem

2025. június 3. 12:40

A Purdue Egyetemmel kötött együttműködési megállapodást az Állatorvostudományi Egyetem – cél a tudományos és oktatási jelenlét bővítése.

Vetőmag-ellenőrzés új szinten: elindultak a kiemelt képzések Szarvason

2025. június 2. 14:10

A vetőmagágazat szakmai fejlődése szempontjából mérföldkőnek számító képzéssorozat indult el 2025. május 26-28. között a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Szarvasi Képzési Helyén.

Fontos a gasztronómiai kultúra fejlesztése! - Megalakult a Közép-európai Gasztronómiai és Sommelier Egyesület

2019. április 22. 06:35

A szervezet céljai között szerepel a kiváló gasztronómiai termékek és italok népszerűsítése, a termékek részére szélesebb körű piaci bemutatkozási lehetőség biztosítása, valamint a gasztronómiai kultúra fejlesztése.

X. Halászati-Horgászati Szakember Találkozó - a szakmai összefogás a jövő záloga

2020. február 4. 07:37

Tízedik alkalommal rendezte meg január 30-31. között a Szent István Egyetem Halgazdálkodási Tanszéke a Gödöllői Halászati-Horgászati Szakember Találkozót.

Mérföldkő a hazai agrár-felsőoktatásban

2020. augusztus 3. 09:32

Az átalakítás során hatékony intézményrendszert, modern és nemzetközi szinten is versenyképes, erős gyakorlati lábbal rendelkező képzési programot hoznak létre, amelyben az oktatók hivatásuknak tudnak élni és megbecsülésnek örvendhetnek.

Tématerületi Kiválósági Program: közel 453 millió forint támogatást kap a Szent István Egyetem

2019. augusztus 2. 05:36

A támogatott projektek egyik legfőbb célja, hogy az Egyetem még erőteljesebben keresse a megoldásokat korunk társadalmi-környezeti kihívásaira.