Agrárközélet
Agrárközélet

Módosult a Gazdálkodási napló elektronikus benyújtásának időszaka

Módosult a Gazdálkodási napló elektronikus benyújtásának időszaka

Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség

A Miniszterelnökség a kifizetések mielőbbi megkezdése érdekében módosította a Gazdálkodási napló elektronikus benyújtásának időszakát. A 2018. évről szóló nyomtatványt 2019. január 1. és január 31. között kell elektronikusan beküldeni a NÉBIH részére.

A 2018-as naptári évre vonatkozóan 2019. január 1-től már teljesíthető a nitrát-adatszolgáltatás. Az adatszolgáltatási időszak 2019. január 1-jétől – 2019. március 31-ig tart.

A fenti két nyomtatvány elektronikus kitöltésének megkezdéséhez telepíteni szükséges a legfrissebb Java és ÁNYK általános nyomtatványkitöltő keretprogramot, majd a legújabb adatlapokat. Az adatszolgáltatási kötelezettséget elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül teljesíthetik az érintettek. Bővebb információ, valamint az adatszolgáltatáshoz szükséges adatlap a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal honlapján érhető el.

Tesztelhető az egyszerűsített foglalkoztatás mobilapplikáció

A gépi adatolvasásnak a legnagyobb előnye a gyorsaság mellett a pontosság is, hiszen ebben az esetben nincs félreolvasott karakter, vagy elgépelt azonosító.

Már az élelmiszer-biztonságnak is van világnapja

Az Agrárminisztérium, a magyar élelmiszerlánc-biztonságért felelős és az iránt maximálisan elkötelezett szervezetként, üdvözli az Élelmiszerbiztonsági Világnap bevezetését.

Új állatgyógyászati beruházás indul Monoron

A francia tulajdonú cég 8,17 milliárd forintos befektetését a kormány további 1,63 milliárd forinttal segíti.

Fiatal gazdáknak szervez szakmai programokat az agrárkamara és az AGRYA

Az események ingyenesek, de előzetes regisztrációhoz kötöttek, az érdeklődők a kamara honlapján jelentkezhetnek.

Gazdálkodási napló – nehézségek nélkül

Mezőgazdasági szereplők részére talán nem ismeretlen az a változás, amit az elmúlt 5 évben a Gazdálkodási Napló adattartalma mutatott. Míg pár évvel ezelőtt elég volt egy egyszerű formátumú, – és nem is mindenki számára kötelező – naplót vezetni, mára mindez egy időigényes „nem szeretem” feladattá vált. Mindezek miatt előfordul, hogy a gazda kevésbé látja szükségét a napló írásnak, illetve időhiány miatt halogatja; ami egy esetleges hatósági ellenőrzés során igen kellemetlen következményeket vonhat maga után.

2018. szeptember 23. 14:38

Már megtehető a nitrát adatszolgáltatás

A nitrát adatszolgáltatást 2018. március 31-ig kell teljesíteni. Ebben a NAK is segíti a gazdálkodókat egy online gazdálkodási naplóval.

2018. február 4. 11:33

Elérhetőek a „web-GN” és a nitrát adatlap beküldéséhez szükséges elektronikus űrlapok

A kedvezményezettek az összes támogatási konstrukcióra vonatkozóan egyetlen gazdálkodási napló, ún. web-GN kitöltésével és beküldésével tehetnek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek.

2018. január 3. 15:36

Mire figyeljünk a gazdálkodási napló beküldésénél a 2017. évi tapasztalatok alapján?

Elérkezett a téli időszak „kedvenc” időtöltése a gazdálkodók számára, a gazdálkodási napló kitöltése.

2017. december 20. 15:20