Állattenyésztés
Állattenyésztés

Három egyszerű ok, hogy egy rendszerbe töltsd az adataidat!

Három egyszerű ok, hogy egy rendszerbe töltsd az adataidat!

Agrofórum Online

Az AgroVIR piacvezető független farmmenedzsment szoftverét gazdálkodók fejlesztették gazdálkodók számára. A szoftver nyomon követi az összes műveletet és költségallokációt. Segít minden nap jobb döntéseket hozni, amelyek jobb termés teljesítményt és magasabb árrést eredményeznek. Stiller Szilárd, az AgroVIR állattenyésztés üzletág vezetője a PREGA-n adott elő.

Ezelőtt 40-50 évvel nagyon kevés adat állt rendelkezésre az állattenyésztésben, ezeket mértük, feljegyeztük, és ezek alapján hoztuk meg a döntéseinket. Ez az elmúlt évtizedben gyökeresen megváltozott.

Hiszen az eddig is ismert adatokon túl ma már számos egyéb is a rendelkezésünkre áll, hogy segítse a munkánkat. Egy dolog azonban nem változott. Az, hogy a nap 24 órás. Ilyen mennyiségű adathoz pedig ez már kevés. 

Ami viszont évtizedek óta változatlan, hogy a készletmozgásainkat, az egyedekkel, csoportokkal kapcsolatos adatokat a régi, hagyományos, papíros, táblázatos módszerrel adjuk az adminisztrációnak. Az általunk feljegyzett vagy bárhol detektált, dokumentált információk különböző, egymástól független csatornán jutnak el a feldolgozás helyszínére.

Ezeket az információkat, ezeket a különböző síkokat egymástól függetlenül fogják összesíteni, és ebből fognak a tulajdonosok, döntéshozók számára különböző elemzéseket, kimutatásokat végezni. Ezek között a csatornák között az összefüggés eltűnik. Megvannak az adataink, de az összefüggéseket nem látjuk. 

A három ok, ami miatt egy rendszerbe kell tölteni az adatot, az a jelen, a múlt és a jövő. 

„Egy szakmai vezetőnek az a dolga a telepen, hogy a különböző szoftverekkel játsszon? Erre van a telepen idő? Hogyan tudjuk ezt megakadályozni?” – tette fel gondolatébresztő kérdéseit Stiller Szilárd, amit aztán ő maga meg is válaszolt.

„Úgy, hogy pontosan megmondjuk a költség és a hozam keletkezésének a valós helyét, pontosan, időszerűen. Egy telepi munkához nem csak szakmai elemzések szükségesek, hanem valós idejű pénzügyi elemzések is. Egy vezető akkor tud felelősségteljesen tervezni, ha ismeri a jelent és a múltat. Ha látja az összefüggéseket. És erre való az AgroVIR.” 

(Fotó: u_wqqh87k4g/Pixabay)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Megbukott a monokultúrás gazdálkodás

2024. április 15. 14:40

Kutatók öt kontinens 2655 gazdaságát elemezve bizonyították, hogy az ipari, monokultúrás gazdálkodásról való elmozdulással az ember és környezete is csak nyerhet.

ANImashExpo: az állattenyésztő ágazat vadonatúj szakkiállítása

2024. április 10. 08:10

Bővül a HUNGEXPO kínálata: 2024. december 5-7. között rendezik meg az ANImashEXPO-t. A kiállítás célja, hogy fórumot és önálló bemutatkozási lehetőséget teremtsen az állattenyésztés és -egészségügy területén működő szakembereknek, vállalkozásoknak.

Az emberek többet fertőzik az állatokat betegségekkel, mint fordítva

2024. április 9. 15:10

Több vírust adunk át a házi- és vadon élő állatoknak, mint amennyit elkapunk tőlük – derül ki a UCL kutatóinak új, nagyszabású vírusgenom-elemzéséből.

A szarvasmarhák tbc-oltása a tüneteket és a továbbfertőzés esélyét is csökkenti

2024. április 9. 10:10

A kutatás szerint a vakcinázás nemcsak a tuberkulózis súlyosságát enyhíti a fertőzött szarvasmarhák esetében, hanem a terjedését is 89%-kal mérsékli a tejelőállományokban.

Hazánkba is megérkeztek a mezőgazdasági robotok - Naïo agrobotok a magyar földekre

2018. március 6. 08:34

Egy Naïo agrobot jelenleg nem olcsó beruházás, hiszen a viszonylag kis darabszám miatt a legegyszerűbb mezőgazdasági robot is 26 ezer euró, tehát nagyjából 7-8 millió forint.

Agrárdigitalizáció: szakmai alappillérektől a komplex rendszerekig

2022. április 13. 16:23

Május 11-12-én újra érkezik a PREGA Konferencia és Kiállítás!

Fókuszban a megoldások és megtérülés - közeledik a PREGA 2018 Konferencia

2018. január 30. 20:16

Ismerje meg Ön is a legnagyobb hazai precíziós szakmai fórum programtervét!

Társalkodó gépek, önállóan dolgozó robotok - PREGA 2019

2019. február 19. 13:46

Nem a precíziós gazdálkodásra való átállás költsége a jelentős tétel, hanem az a veszteség, amit évről évre elszenvedünk, ha nem lépünk nagyot előre.