17℃ 5℃
március 11. Szilárd, Tímea, Konstantin
Nagyvilág

Melyik a gyilkosabb erejű: a húsevő növény vagy a chili paprika?

Agrofórum Online

Vajon melyik az erősebb: a chili paprika vagy a húsevő növény? Merthogy mindketten gyilkos erővel rendelkeznek.

A húsevő növény a legmérgesebb pókokat is képes megölni, míg a chilipaprika olykor mérhetetlen erősségről tesz tanúbizonyságot. De vajon mi történik, ha e két növény egymásnak eresztjük, akárcsak az ókori Colosseumban a gladiátorokat?

A TikTok e heti sikerlistáját méltán vezeti ez a téma: a húsevő növény és a chilipaprika harca. Mindketten erősek, különlegesek, nehéz megmondani, vajon ki lesz a győztes. A húsevő növény elemészti a paprikát és ugyanúgy legyűri, mint a fekete özvegyeket és a többi pókfajtát, vagy ezúttal „beletörik a bicskája” az ismeretlen zöldségbe, amelyről első látásra nem is látszik, mennyi kapszaicint tartalmaz? 

Mivel nem tudjuk, kinek mennyi ideje van arra, hogy megnézze a videót (pedig érdemes), eláruljuk a viadal végeredményét: legnagyobb meglepetésünkre a paprika győz! A húsevő növény küzd… elkapja az áldozatát, próbálja megemészteni… nem tudja, mégsem engedi el… és addig-addig küzd, amíg belepusztul abba, hogy nem tudja elengedni a (számára) megemészthetetlen paprikát.

Érdekesség, hogy egyébként a következő – emberekre is alkalmazható – felirattal címkézték fel e furcsa összecsapást: „Remek példa arra, hogy mi történik akkor, ha nem tudsz elengedni valakit, akiről tudod, hogy mérgező és tönkretesz téged…”

(Fotó: etheriel/Pixabay)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Fokozott veszélyt jelentenek a madárinfluenza mutációi

2025. március 9. 16:10

Texasban kilenc mutációt azonosítottak egy emberi H5N1 madárinfluenza-törzsben, amelyek fokozzák a vírus fertőzőképességét.

Globális mikotoxin-helyzet 2024: trendek és jóslatok

2025. március 7. 11:10

A Nutrition globális adatbázisában elérhető nyersanyagokra és teljes takarmánymintákra vonatkozó mikotoxin-adatok alapján készült az elemzés.

Nyitott kertek: látogassa őket Magyarországon is!

2025. február 14. 09:40

Hazánkban is látogatást tehetünk számos nyitott kertbe. A résztvevő kerttulajdonosok legfőbb célja, hogy a kertészkedés és a természet szeretete népszerűvé váljon.

Háromezer kilométeres traktorútra indult egy farmer

2025. január 23. 15:10

A kezdeményezés lenyűgöző célja 100 ezer dollár összegyűjtése volt, ennyi pénzt akart összeszedni magánszemélyektől és kisvállalkozásoktól.

Géntechnológia: hamarosan csípős paradicsomot is fogyaszthatunk!

2019. január 20. 04:31

Az íz különleges lesz, mert a tömegesen termesztett paradicsomot és a tápanyagokban gazdag chili paprikát egyszerre érezzük majd ki belőle. A cél nem új gasztrodivat teremtése, hanem az egészségesebb táplálkozás elterjedését segítenék.

Hihetetlen változatosságot mutató zöldségfajunk: a paprika

2020. március 21. 13:35

A paprika a Solanaceae (Burgonyafélék) családba tartozik, világszerte mintegy 20 faját termesztik, ebből azonban csak 5 számít igazán elterjedtnek. Egyes típusait (fajait) nem friss zöldségként, hanem elsősorban (vagy kizárólagosan) fűszerként, fűszerező anyagként használják fel. Csípősségét a benne lévő kapszaicin nevű vegyület okozza.

Amit a paprikákról tudni érdemes

2024. február 15. 05:40

Egy kis élelmiszeripari összefoglalóként nézzük sorra amit a paprikákról tudni érdemes!

A csípős paprika csodálatos gyógyhatása

2023. február 19. 05:38

A csípős paprikáknak számos jótékony hatása ismert már, és rengeteg kutatást végeztek a kapszaicinnel ennek tudományos alátámasztására.