Bulvár
Bulvár

Sáskajárástól tart Egyiptom

Sáskajárástól tart Egyiptom

Syngenta Blog

Egyiptom aggodalommal figyeli, hogy a szomszédos Szudánban a hosszabb esős időszak után elszaporodtak a sáskák, és félő, hogy ha megindulnak, útjuk a Vörös-tengerhez vezet.

Egy kifejlett sáska naponta 150 kilométert is megtehet a széllel szállva, és annyit eszik, amennyi a testtömege.

Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) szerint a nedves időjárás kedvez a sáskák szaporodásának, és egy sáskafelhő január közepén már átrepült Szaúd-Arábiába, noha a kártevő-mentesítők december óta Egyiptomban és a környező országokban közel 200 ezer hektárnyi földterületen permeteztek.

Az ENSZ sáska szakértője, Keith Cressman elmondta, hogy egy nagyobb sáskajárás kialakulása attól függ, hogy mennyi eső esik március és május között a rovar tenyészterületén. A legutóbbi nagy sáska szaporulat 2003 és 23005 között volt Afrikában, amikor 750 millió dolláros költséggel 12 millió hektáron kellett megelőző beavatkozást végezni.

Több ezer szénabála lángol Vas megyében

2019. július 18. 07:41

A sárvári hivatásos tűzoltók és a csöngei önkéntesek kéziszerszámokkal körülhatárolták a lángokat, és két vízsugárral megakadályozzák a tűz terjedését.

Méreten aluli harcsákért kell felelnie

2019. július 10. 08:33

Az ellenőrök gyors és hatékony intézkedésének köszönhetően, a halakat élő állapotban sikerült visszaengedni a vízbe.

Hamis termékeket foglaltak le a magyar hatóságok

2019. július 9. 14:33

A magyarországi ellenőrzések eredményeképpen 484 millió forint értékben, több mint 183 tonna emberi fogyasztásra alkalmatlan élelmiszert, valamint több mint 2 millió liter italárut (nagyrészt borászati terméket) foglaltak le a szakemberek.

Engedélyezték 140 medve kilövését Hargita megyében

2019. július 6. 14:32

Romániának fel kell lépnie ebben az ügyben, az emberi életet meg kell védenie.

Sáskajárás - Rendkívüli állapotot hirdetett Oroszország

2015. november 2. 12:49

„Egyiptomban úgy mondták, hogy sáskajárás”. Ez a verssor villant meg agyamban, amikor Takács Géza előadását hallgattuk október 28-dikán a VSZT Küldött Közgyűlésén.