Bulvár
Bulvár

Sáskajárástól tart Egyiptom

Sáskajárástól tart Egyiptom

Syngenta Blog

Egyiptom aggodalommal figyeli, hogy a szomszédos Szudánban a hosszabb esős időszak után elszaporodtak a sáskák, és félő, hogy ha megindulnak, útjuk a Vörös-tengerhez vezet.

Egy kifejlett sáska naponta 150 kilométert is megtehet a széllel szállva, és annyit eszik, amennyi a testtömege.

Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) szerint a nedves időjárás kedvez a sáskák szaporodásának, és egy sáskafelhő január közepén már átrepült Szaúd-Arábiába, noha a kártevő-mentesítők december óta Egyiptomban és a környező országokban közel 200 ezer hektárnyi földterületen permeteztek.

Az ENSZ sáska szakértője, Keith Cressman elmondta, hogy egy nagyobb sáskajárás kialakulása attól függ, hogy mennyi eső esik március és május között a rovar tenyészterületén. A legutóbbi nagy sáska szaporulat 2003 és 23005 között volt Afrikában, amikor 750 millió dolláros költséggel 12 millió hektáron kellett megelőző beavatkozást végezni.

Érthetetlen vandalizmus a Hármashatár-hegyen - Az erdészet a lakosság segítségét kéri

2019. május 10. 05:38

A turistajelzéseket teszi tönkre valaki a Hármashatár-hegy környékén. Az ismeretlen elkövető baltával hasítja le a fák kérgére festett Kék Túra és kék háromszög jelzéseket.

Adócsaló zöldségkereskedőket lepleztek le

2019. május 9. 09:02

A budapesti és Pest megyei személyekből álló bűnszövetség tagjai paradicsomot és paprikát hoztak be külföldről, a továbbértékesítés után fizetendő áfát pedig hamis belföldi számlákkal csökkentették.

Felborult egy traktor Magyarhertelenden, a vezetője meghalt

2019. május 4. 06:43

Felborult egy traktor péntek délután Magyarhertelend külterületén – adta hírül a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Másfél évet kapott a terményét védő gazda

2019. május 3. 08:37

Jogerősen másfél év felfüggesztett börtönre ítélte a Kecskeméti Törvényszék azt a nyárlőrinci gazdálkodót, aki öt bordáját törte el a földjéről több száz kiló barackkal távozni igyekvő tolvajnak.

Sáskajárás - Rendkívüli állapotot hirdetett Oroszország

2015. november 2. 12:49

„Egyiptomban úgy mondták, hogy sáskajárás”. Ez a verssor villant meg agyamban, amikor Takács Géza előadását hallgattuk október 28-dikán a VSZT Küldött Közgyűlésén.