Életmód, gasztronómia

Édes sikerek – Díjnyertes magyar csokoládék

Szuperfarm

Négy ezüst- és egy bronzérmet nyertek a magyar csokoládégyártók az International Chocolate Awards versenyen – közölte a Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség. Két ezüst érmet szerzett a Harrer Chocolat, egyet-egyet a chocoMe és a ChocoCard, továbbá bronzérmet vihetett haza a Csokiss Manufaktúra.

A közlemény szerint a magyar kézműves csokoládé manufaktúrák az elmúlt 5 évben folyamatosan a dobogóra állhattak, miközben az idei versenyen a volt szocialista országok közül egyedül Szlovákia tudott 2 bronzérmet szerezni.

„Büszkék vagyunk arra, hogy nem csak a V4 országok között vagyunk az abszolút elsők, hanem a közép-európai térség és különösen a Kárpát-medence egyeduralkodójává váltunk” – fogalmazott a szövetség a közleményben.

A szövetség céljai között első helyen szerepel, hogy az édességfogyasztási szokásokat megváltoztassa Magyarországon, és a mennyiségi fogyasztást a minőségi felé terelje. A szakmai szervezet igyekszik alternatívát kínálni a multinacionális termékekkel szemben, ezért minden erővel azon van, hogy ezek a manufaktúrák minél ismertebbek legyenek – írja közleményében a Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség.

A verseny díjazottjainak névsorát november 17-én Firenzében ismertették, az édességeket október 26. és november 2. között zsűrizték – tudatta az International Chocolate Awards honlapja.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Húsvéti termelői piacok és kézműves vásárok

2025. április 19. 13:10

Húsvét előtt országszerte rendezett termelői piacok és kézműves vásárok élénkítik a helyi gazdaságot, és ápolják a húsvéti hagyományokat.

Praktikus tanácsok gombaszedőknek + videó

2025. április 7. 16:40

A tavasz első gombáit vadásztuk Vass Éva gombaszakellenőrrel a pilisi erdőkben. Megismerkedhetünk a cseh kucsmagombával, az osztrák csészegombával, de mutatunk videónkban még egy gyönyörű, ám mérgező gombát, az óriás papsapkát is.

A kovász „titkos” feladata: ettől válik egészségessé a kenyér a szervezetünk számára

2025. február 27. 16:10

A kovászban probiotikumok és prebiotikumok is megtalálhatók, amelyek az emésztőszervrendszerünkre fejtik ki előnyös hatásukat.

Miért fogyasszunk csírát?

2025. február 27. 08:10

A csíráztatott magvak olyan fogyasztásra szánt zöldségeket jelentenek, amelyeket a növekedés nagyon korai szakaszában takarítottak be.

15,27 tonnás hektáronkénti terméshozam a Natur Agro kukoricaversenyén

2022. december 16. 07:24

Közel 80 fő részvételével zajlott november 25-én, a budapesti Hotel Anna épületében a Natur Agro Hungária Kft. által immár másodszor meghirdetett "Ki lesz a Kukoricagóré?" című kukorica termésverseny díjátadó rendezvénye.

Sajt készült olyan fehérjékkel, amelyek az anyatej fontos összetevői is

2023. szeptember 17. 09:10

2014 novemberében nyílt meg az a Vászolyi Sajtmanufaktúra, amelynek munkáját, illetve sajtját immár másodjára ismertek el a Mondial du Fromage versenyen. Vagyis azon a versenyen, amelyet a sajtok Bocuse D’Or”-jakén tartunk számon.

Magyar sportlovak versenyezhetnek Kínában

2019. október 25. 05:39

A lovak értékesítése annak az együttműködésnek az első eleme, melyet a felek tervei szerint több területet is értintő szakmai együttműködés és újabb lovak szállítása követ.

Start up-ok és innovációs megoldások versenyét indítja el a BASF

2021. július 1. 05:36

Az innovátorok és legfeljebb öttagú start-up csapatok jelentkezésének feltétele, hogy az alkalmazandó ötlet közvetlenül vagy közvetetten hozzájáruljon a tiszta, megbízható és költségkímélő energiát, a fenntartható mezőgazdaságot támogató és a körforgásos gazdaságra való átállást lehetővé tevő megoldások kidolgozásához.