Életmód, gasztronómia

Kovászosuborka-krémleves ropogós szalonnával

Agrofórum Online

Ha a nagy hőségben egy hűsítő levesre vágyunk, ezzel nem lőhetünk mellé.

Tökéletes példa arra, hogy a kovászos uborka is sokféleképpen felhasználható. Különösen azok számára ajánlom, akik szeretik a sósabb, fanyar ízeket.

 

 

 

 

Hozzávalók:

  • 1 csomag kovászos uborka (kb. 8 darab)
  • 2 dl kovászos uborka lé
  • 2 dl zöldség alaplé
  • 3 dl tejföl
  • bors
  • kapor
  • olívaolaj
  • 12 dkg kockázott bacon

Elkészítés:

Az uborkákat felkockázzuk. Turmixgéppel vagy botmixerrel pürésítjük, megsózzuk, megborsozzuk. Hozzáadjuk a zöldség alaplevet, majd még egyszer összeturmixoljuk.

Hozzáadjuk a tejfölt és az uborkalevet, majd jól eldolgozzuk. Ha nem tudjuk teljesen összepürésíteni, akkor még egyszer botmixerrel elkeverjük.

Kaprot és borsot teszünk bele, majd jól összekeverjük. Ezután 1-2 órára hűtőbe tesszük.

A kockázott bacont kevés olívaolajon ropogósra pirítjuk.

Tálaláskor ízlés szerint tehetünk rá még egy kis kaprot, olívaolajat.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Húsvéti termelői piacok és kézműves vásárok

2025. április 19. 13:10

Húsvét előtt országszerte rendezett termelői piacok és kézműves vásárok élénkítik a helyi gazdaságot, és ápolják a húsvéti hagyományokat.

Praktikus tanácsok gombaszedőknek + videó

2025. április 7. 16:40

A tavasz első gombáit vadásztuk Vass Éva gombaszakellenőrrel a pilisi erdőkben. Megismerkedhetünk a cseh kucsmagombával, az osztrák csészegombával, de mutatunk videónkban még egy gyönyörű, ám mérgező gombát, az óriás papsapkát is.

A kovász „titkos” feladata: ettől válik egészségessé a kenyér a szervezetünk számára

2025. február 27. 16:10

A kovászban probiotikumok és prebiotikumok is megtalálhatók, amelyek az emésztőszervrendszerünkre fejtik ki előnyös hatásukat.

Miért fogyasszunk csírát?

2025. február 27. 08:10

A csíráztatott magvak olyan fogyasztásra szánt zöldségeket jelentenek, amelyeket a növekedés nagyon korai szakaszában takarítottak be.

Mindent a kávéról - világnapja van!

2020. szeptember 29. 08:36

Mi mindent nem tudunk arról a növényről, amelynek feldolgozásából megszületik a minden napunkat segítő élvezeti ital, a kávé. Hol és milyen fajtáit termesztik? Milyen eljárásokkal készül? Milyen alternatívája lehet, és pontosan mi az a gyöngykávé?

Összefoglaló a növényvédő szerek háztáji alkalmazásáról

2019. szeptember 2. 11:49

A növényvédő szerek otthoni alkalmazásánál számos előírást és íratlan szabályt be kell tartani annak érdekében, hogy növényünk, környezetünk, családunk és a magunk egészségét ne veszélyeztessük. Ez az összefoglaló útmutatásul szolgál a szakszerű, biztonságos és eredményes háztáji növényvédőszer-használatról.

Karácsonyfa-vásárlás II. rész

2020. december 2. 06:36

A cikk első részében választ kaptunk arra, mire figyeljünk földlabdás vagy vágott élőfenyő vásárlásakor, illetve segítséget kaphattunk a vásárlás időpontjának és helyének megválasztásában. Ebben a cikkben a karácsonyfa céljára vásárolható fenyőfélék közti különbségekről, előnyeikről és hátrányaikról lesz szó.

Intenzív illatú növények a kertben I.

2022. június 25. 07:38

Nemcsak a slágerlista élén álló, illatos rózsa- és levendulafajok képesek elvarázsolni az intenzív illatok kedvelőit - számos más dísznövényfaj közül választhatunk! Ismerjük meg a vaníliavirágot, a citromillatú muskátlit és a japán loncot!