Életmód, gasztronómia

Sajtbírálói képzés indul

NAK

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács támogatásával, március 22-i kezdettel sajtbírálói képzést indít a Magyar Sajtkészítők Egyesülete.

Az egyesület által szervezett sajtbírálatok megalapozott szakmai színvonalának kialakítása és folyamatos fejlesztése érdekében szeretne létrehozni egy megfelelő ismeretekkel rendelkező sajtbírálói kört, mellyel egyidejűleg a magyar gasztronómiai élet szereplői számára is lehetőséget teremtene arra, hogy sajt-szakmai kérdésekben, a termelőktől független szakmai segítséget kaphassanak.

A sajtbíráló képzés elsősorban a sajt világában jártas, sajtversenyeken bírálni vágyóknak ajánlott, akik a képzés keretében elméleti és gyakorlati ismeretekre tehetnek szert. Amennyiben a kiválasztott jelentkező a Magyar Sajtkészítők Egyesületével tanulmányi szerződés köt arra vonatkozóan, hogy minden előadáson részt vesz, sikeres záróvizsgát tesz, és 3 éven keresztül vállalja a Sajtmustrán való sajtbírálatot, az mentesül a tandíj fizetése alól.

A hat alkalommal megtartásra kerülő képzést követően a sikeres vizsgát tett résztvevők oklevelet kapnak, miszerint vizsgázott sajtbírálónak minősülnek és bekerülnek a névjegyzékbe, amely megküldésre kerül a Pannon Gasztronómiai Akadémiának, a Magyar Bocuse D’or Akadémiának és a Magyar Gasztronómiai Egyesületnek, illetve igény esetén más gasztronómiával, vendéglátással foglalkozó szervezeteknek.

A sajtbírálói tanfolyam részleteivel kapcsolatos információkért hívja a 06/20 4545 857  telefonszámot, vagy érdeklődjön e-mailben Pozsa Panninál (pozsapanni@gmail.com).

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Olcsó karácsonyi trükkök: ünnepi klasszikusok diómentesen, recepttel

2025. december 10. 08:10

Idén a dió ára sokakat sokkol, de a karácsonyi sütésről ezért még nem mondunk le. Kipróbált receptjeinkkel könnyen pótolható az alapanyag.

Különös objektumok emelkedtek a zalai városban, mindenki a csodájukra jár

2025. december 9. 09:10

Karácsony előtt megsokasodnak a „csodák” az országban, már csak azért is, mert az emberek könnyebben jótékonykodnak, mint máskor.

A tűzifa károsíthatja is a kályhánkat, kevesen vannak tisztában ezzel

2025. december 8. 16:10

A tűzgyújtásnak megvan a maga „trükkje”, érdemes néhány jó tanácsot megfogadni, ha a kályhánkat, kandallónkat, kazánunkat hosszú távon szeretnénk megbízhatóan használni.

Bámulatos, mire képes a hagymahéj tea – próbálja ki!

2025. december 8. 07:10

Ki gondolta volna, hogy a konyhai hulladéknak hitt hagymahéj decemberben az egyik legkeresettebb természetes erősítővé válik?

Az áremelkedések áldozata lehet egy híres görög sajt

2022. május 22. 07:44

A válság félelmet kelt, hogy a helyben előállított halványsárga kerekek hamarosan eltűnhetnek a sajtpultról.

Csíz sajtműhely: sajtkészítés mesteri szinten

2021. november 27. 07:36

Kun Anita sajtmesterrel a Csíz sajtműhely tulajdonosával a termékeikről, minőségbeli követelményekről, a nemzetközi versenyekről, sőt még az "ellopott" sajtról is beszélgettünk.

A védővámok ellenére is megéri sajtot exportálni az arab térségbe

2019. augusztus 16. 09:23

Különböző országokra szabott egyedi termékekkel lehet leginkább érvényesülni az arab országok tejtermékpiacán. Egy magyar cég tudott is élni a lehetőséggel. Ám ezen államok termelése is erősödik.

A koronavírus a legendás Stilton sajtot is bajba sodorta

2020. június 23. 14:02

A gazdálkodóknak több ezer liter tejet kellett kiönteniük, és az élelmiszer-ipari vállalkozások azért küzdenek, hogy a nem eladható marhahúst és a burgonyahegyeket felhasználják valahogy.