Életmód, gasztronómia

Új cégek csatlakoztak a Hazai alapanyagok a magyar menzán programhoz

Szuperfarm

A program 2017-ben indult a Gyermelyi és az Univer részvételével, hozzájuk csatlakozott most a Szobi, a Detki Keksz és a Sole-Mizo.

Három cég csatlakozott a Hungast-csoport által indított Hazai alapanyagok a magyar menzán (Hamm) programhoz, amelyben a cégek vállalták, hogy a főként közétkezetést végző Hungastnak egész évben, a közétkeztetést szabályozó törvényi előírásoknak megfelelő, kiváló minőségű termékeket értékesítenek – mondta Páger Zsolt, a Hungast-csoport üzletfejlesztési igazgatója kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

A program 2017-ben indult a Gyermelyi Zrt. és az Univer Product Termelő és Kereskedelmi Zrt. részvételével, a cégek száma most a Szobi Italgyártó Kft., a Detki Keksz Édesipari Kft. és a Sole-Mizo Zrt. csatlakozásával ötre bővült.

Oravecz Márton, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal elnöke hangsúlyozta: a program bővülése azt mutatja, hogy a szolgáltatási ág piaci szereplői magukévá tették a kormány célkitűzését, hogy a közétkeztetést jó minőségű, biztonságos hazai alapanyagokkal kell ellátni. A Nébih elnöke kiemelte, naponta 1,5-2 millió magyar ember életminőségét befolyásolja a közétkeztetési szolgáltatás színvonala.

Enyedi Csaba, a Hungast-csoport kommunikációs igazgatója szerint a társaság naponta 200 ezer fogyasztónak ad el ételt, valamennyi megyében és a fővárosban is szolgáltat, a cég 150 nagy főzőkonyhával és 1100 tálalási hellyel rendelkezik. A Hungast-csoport nagyjából a teljes étkeztetési szolgáltatási területet lefedi az országban, jelen vannak többek között az oktatási és nevelési, szociális és egészségügyi intézményekben, valamint a munkahelyi éttermekben is.

Az MTI érdeklődésére közölték, hogy a most csatlakozó cégek fontos beszállítók a Hungast számára. A Szobi Italgyártó Kft.-től körülbelül 100 ezer liter gyümölcslevet és mintegy 70 ezer liter citromlevet, a Detki Keksz Édesipari Kft.-től körülbelül 8000 kilogramm kekszet, a Sole-Mizo Zrt.-től pedig 1,3 millió gyümölcsjoghurtot, 300 ezer túrórudit, 50 ezer pohár natúr joghurtot és 300 ezer pohár kefirt vásárolnak éves szinten.

A Hungast az MTI-vel korábban azt közölte, hogy a program önkéntes vállalás a cégcsoport részéről, nem tartalmaz állami finanszírozást.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Diéta alatt is lehet gyümölcsöt enni – mutatjuk, hogyan

2025. június 30. 16:10

Nem minden gyümölcs emeli meg hirtelen a vércukorszintet – mutatjuk, melyeket és hogyan fogyassza IR vagy diéta mellett is biztonsággal!

A borsmenta, ami megmenti a nyári kánikulától

2025. június 29. 14:10

A borsmenta hűsít, frissít és gyógyít: mutatjuk, hogyan használja italban, borogatásként, vagy akár aromaterápiában a nyári hónapokban!

Ezért issza egyre több ember a kecsketejet!

2025. június 25. 11:10

Egyre több tejtermék készül kecsketej alapanyagból – nem véletlenül: tápanyagokban gazdag, könnyen emészthető és sokoldalú.

Tihanyban virágzik a levendula – Szedje saját kezűleg!

2025. június 12. 13:10

A tihanyi levendulásban most Ön is arathat. Gyűjtse be az illatos virágokat, és tudja meg, mi mindenre használható a lila csoda!

Nem járnak le a zöld könyvek a veszélyhelyzet alatt!

2021. január 15. 09:35

A koronavírus-járványra tekintettel a növényvédelmi hatóság a 2020. november 4. napját követően lejáró zöld és fehér könyveket – a lejáró személyi okmányokhoz hasonlóan – a veszélyhelyzet megszüntetését követő 180 napig még érvényesnek tekinti.

Parlagfű-mentesítési kampányt indít a Nébih

2020. június 4. 10:47

Egyetlen tő parlagfű is több ezer magot termel, ami a következő évben már csírázik, újabb és újabb pollenszóró növényeket létrehozva.

A 2024. évi kalászos vetőmag-előállítások tapasztalatai  

2025. március 25. 08:10

Az elmúlt évek időjárási szélsőségei döntően befolyásolják a kalászos ágazatot, és azon belül a vetőmag-előállítás eredményeit.

Stratégiai megállapodást írt alá a Nébih és a Magyar Szója és Fehérjenövény Egyesület

2019. szeptember 20. 13:33

A kooperáció főként a kereskedelmi kapcsolatok kialakításában és a folyamatos szakmai információcsere területén jelenthet előrelépést.