Életmód, gasztronómia

Új cégek csatlakoztak a Hazai alapanyagok a magyar menzán programhoz

Szuperfarm

A program 2017-ben indult a Gyermelyi és az Univer részvételével, hozzájuk csatlakozott most a Szobi, a Detki Keksz és a Sole-Mizo.

Három cég csatlakozott a Hungast-csoport által indított Hazai alapanyagok a magyar menzán (Hamm) programhoz, amelyben a cégek vállalták, hogy a főként közétkezetést végző Hungastnak egész évben, a közétkeztetést szabályozó törvényi előírásoknak megfelelő, kiváló minőségű termékeket értékesítenek – mondta Páger Zsolt, a Hungast-csoport üzletfejlesztési igazgatója kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

A program 2017-ben indult a Gyermelyi Zrt. és az Univer Product Termelő és Kereskedelmi Zrt. részvételével, a cégek száma most a Szobi Italgyártó Kft., a Detki Keksz Édesipari Kft. és a Sole-Mizo Zrt. csatlakozásával ötre bővült.

Oravecz Márton, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal elnöke hangsúlyozta: a program bővülése azt mutatja, hogy a szolgáltatási ág piaci szereplői magukévá tették a kormány célkitűzését, hogy a közétkeztetést jó minőségű, biztonságos hazai alapanyagokkal kell ellátni. A Nébih elnöke kiemelte, naponta 1,5-2 millió magyar ember életminőségét befolyásolja a közétkeztetési szolgáltatás színvonala.

Enyedi Csaba, a Hungast-csoport kommunikációs igazgatója szerint a társaság naponta 200 ezer fogyasztónak ad el ételt, valamennyi megyében és a fővárosban is szolgáltat, a cég 150 nagy főzőkonyhával és 1100 tálalási hellyel rendelkezik. A Hungast-csoport nagyjából a teljes étkeztetési szolgáltatási területet lefedi az országban, jelen vannak többek között az oktatási és nevelési, szociális és egészségügyi intézményekben, valamint a munkahelyi éttermekben is.

Az MTI érdeklődésére közölték, hogy a most csatlakozó cégek fontos beszállítók a Hungast számára. A Szobi Italgyártó Kft.-től körülbelül 100 ezer liter gyümölcslevet és mintegy 70 ezer liter citromlevet, a Detki Keksz Édesipari Kft.-től körülbelül 8000 kilogramm kekszet, a Sole-Mizo Zrt.-től pedig 1,3 millió gyümölcsjoghurtot, 300 ezer túrórudit, 50 ezer pohár natúr joghurtot és 300 ezer pohár kefirt vásárolnak éves szinten.

A Hungast az MTI-vel korábban azt közölte, hogy a program önkéntes vállalás a cégcsoport részéről, nem tartalmaz állami finanszírozást.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Lefagyaszthatjuk a kenyeret vagy sem? A válasz mindenkit meg fog lepni

2025. november 9. 11:10

A hűtőbe, fagyasztóba téve hosszabb időn keresztül megőrizhetjük ételeink minőségét. De vajon érdemes a kenyerekkel és más pékárukkal is így bánni?

Három módszer: így készül a tökéletes házi birsalmalé

2025. november 8. 14:10

Illatos, aranyló és egészséges – a házi birsalmalé a legjobb őszi ital, amit bárki könnyen elkészíthet otthon.

Fagyasztott gesztenye: a házi tartósítás titkai

2025. november 4. 11:10

Ne hagyja, hogy megromoljon az őszi termés! Így fagyassza le a gesztenyét, hogy télen is élvezhesse az ízét.

Használható trükkök a megfelelő tűzifa kiválasztásához

2025. november 2. 16:10

Ha tudjuk, mi teszi igazán jóvá a tűzifát, akkor már nem választhatunk rosszul. Egy kulcsszó van: a fűtőérték.

Gümőkór sújtott egy Csongrád-Csanád megyei szarvasmarha-állományt

2022. május 16. 20:01

Gümőkór-fertőzöttséget igazoltak a hatósági vizsgálatok májusban egy Csongrád-Csanád megyei szarvasmarha-állományban.

A Nébih visszahívta az Oxxovar 5% oldatot a hazai piacról

2019. január 24. 07:48

A vizsgálati eredmények alapján a Nébih megtiltotta az Oxxovar 5% oldat valamennyi gyártási tételének forgalmazását és felhasználását, valamint elrendelte a hazai piacról történő kivonást.

A Nébih felületén kell vezetni az elektronikus permetezési naplót (+segédlet)

2023. február 6. 09:26

A Nébih elektronikus gazdálkodási napló (e-GN) rendszerébe integrálódik az elektronikus permetezési napló.

Fagyasztott zöldségeket hív vissza a Nébih

2018. július 6. 06:09

A panaszok kialakulásának ideje általában a fogyasztást követő 1 nap és 1 hét közé tehető, de akár 90 napig is tarthat.