15℃ 2℃
március 7. Tamás, Perpétua, Felicitász
Életmód, gasztronómia

A Solarelli paprikák újszerű felhasználása

Agrofórum Online, A címlapkép illusztráció!

Az Angelo Solarelli paprika egészséges snack-ként pozicionálva viharosan növeli a paprika fogyasztás mértékét Olaszországban.

Az Euromonitor intézet 2022-ben készített egészségügyi és táplálkozási felmérése szerint az uniós fogyasztók 58%-a szeretne javítani a saját étkezési szokásain, hogy a cukorban és zsírban gazdag termékeket egészségesebb és természetesebb alternatívával váltsa fel. Úgy tűnik, hogy ennek a fogyasztásbéli változásnak a főszereplői mindig az egészséges snackek. Ezt a trendet igazolja, hogy 2022 és 2030 között évi +6,6%-os növekedést prognosztizálnak az egészséges snack-ek jelenlegi piaci adatai alapján egy olyan területen, amelynek értéke már 2021-ben is 85,6 milliárd dollár körül volt.

Az egészséges élelmiszerek közül nem hiányozhat a paprika. C-vitaminban ez az egyik leggazdagabb zöldség. Száz gramm sárga paprika 187 mg C-vitamint is tartalmazhat, ami rekord mennyiségnek számít.

Szerencsére a paprikafogyasztás gátját – amely mindenekelőtt a paprika nehéz emészthetőségével függ össze – az Angello Solarelli-féle snack paprikával sikerült orvosolni. A többszínű mini paprikák kiválóan emészthetőek, mag nélküliek, ropogósak és édesek, és a nap bármely szakában fogyaszthatóak.

Egész évben termesztik őket, de az ideális szezonjuk a tél, így ebben az időszakban a Solarelli mini snackek feldobják a gyümölcs- és zöldségárusok kirakatát és az olasz asztalok kínálatát.

Gianluca Casadio, az Apofruit Italia marketingvezetője – a cégcsoport a kiváló minőségű Solarelli-Angello márka tulajdonosa – úgy véli, hogy a kereslet folyamatosan növekszik. A fogyasztókat vonzza a termék dekoratív külleme és a felhasználási jellege. Emellett nem termelődik vele hulladék, mivel az egész paprikát meg lehet enni, ami napjainkban nagyon fontos szempont.

A paprika dél-amerikai eredetű zöldség, amelynek termesztése Olaszországban optimális környezetben folyik. Tulajdonságai révén alkalmazkodott az olaszországi termőterülethez, és kitűnő ízvilágot produkált a helyi viszonyok mellett. Ennek köszönhetően az Angello Solarelli egy igazi „Made in Italy” agrár-élelmiszeripari termékké vált. Ebbe a kategóriába – amely olyan Olaszországban, mint hazánkban a hungarikumok egyre bővülő csoportja – mára Olaszország húsz régiójának különféle tradíciói, receptjei, termékei és terményei tartoznak.

Az Angello Solarelli-t lehetőség szerint nyersen, finom, sokszínű salátákban kell fogyasztani, hogy érezni lehessen rendkívüli ropogós állagát, és hogy megőrizze tápértékét, különösen a C-vitamin tekintetében, amely, mint ismeretes, hőérzékeny – talán az enyhe serpenyőben történő pirítás kivételt jelenthet. Az Angello Solarelli mini paprika snack továbbfejlesztése a Fruit and Veg Natural Health! projekt célkitűzései közé tartozik, amelyet az Európai Unió és az AOP Vi.Va. finanszíroz, a gyümölcs- és zöldségágazat néhány legfontosabb olasz vállalatával közösen. Céljuk továbbá a gyümölcs- és zöldségfogyasztás, valamint a gyümölcsök és zöldségek társadalmi értékeinek megismertetése a fogyasztókkal Olaszországban, Romániában és Hollandiában.

Forrás: Angello Solarelli marketed as a healthy snack

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A kovász „titkos” feladata: ettől válik egészségessé a kenyér a szervezetünk számára

2025. február 27. 16:10

A kovászban probiotikumok és prebiotikumok is megtalálhatók, amelyek az emésztőszervrendszerünkre fejtik ki előnyös hatásukat.

Miért fogyasszunk csírát?

2025. február 27. 08:10

A csíráztatott magvak olyan fogyasztásra szánt zöldségeket jelentenek, amelyeket a növekedés nagyon korai szakaszában takarítottak be.

Így készítsünk kovászt egy hét alatt!

2025. február 26. 13:10

Számos recepttel találkozhatunk, de a legfontosabb kiemelni, hogy a helyes arányok biztosítása elengedhetetlen.

Természetes otthon: illatosítás aromanövényekkel

2025. február 26. 05:40

Az aromanövények nemcsak kellemes illatot biztosítanak, hanem jótékony hatással lehetnek a közérzetünkre is. Nézzük meg, milyen növények segíthetnek természetes módon felfrissíteni otthonunk levegőjét!

Akár 1000 forint is lehet a paprika kilója - Az Árpád-Agrár Zrt. 2,5 hektáros üvegházában jártunk

2019. március 13. 08:19

Néhány nap, és megkezdődik a paprika szedése az Árpád-Agrár Zrt. szegvári kertészetének 2,5 hektáros üvegházában.

Zöldség Videó

Vándorpoloska lepte el a paprikát?

G. Tamás kérdése: Mi lephette el a paprikámat, hogyan tudok védekezni ellene?

Csokoládé színű paprika, rózsaszín alma a polcokra?

2024. január 14. 08:10

Bár feltűnő, nagy csinnadrattával történő beharangozás nincs, ahogy gigabefektetők vagy sztárvezérigazgatók sem, ennek ellenére egyes startupok elképesztően innovatívak az újabb és újabb élelmiszerek megalkotása terén.

Fűtetlen és enyhén fűtött fóliák hasznosítása, XVI. – Étkezési paprika hajtatása, II. rész

2024. március 27. 11:10

A paprika igénye szerinti táplálásával, illetve öntözésével, valamint a környezeti tényezők összehangolt irányításával olyan kondíciót lehet kialakítani, amely növeli a paprika termésmennyiségét, javítja a minőségét és a termésbiztonságát.