Életmód

Fenntarthatósági fordulaton dolgozik a Moet Hennessy

Agrofórum Online

A Moet Hennessy pezsgőgyártó a talaj regenerálására és a biológiai sokféleség csökkenésének megállítására törekszik, hogy kivegye a részét az éghajlatváltozás elleni küzdelemből, és el akarja érni, hogy meggyőzze a beszállítókat az új gyakorlatok elfogadásáról – közölte a bor- és szeszesital-csoport fenntarthatósági igazgatója.

A világ legnagyobb luxuscikkeket gyártó LVMH-csoportjának egységeként működő vállalat célja, hogy 2025-ig valamennyi beszállítója számára környezetvédelmi tanúsítványt szerezzen, 2030-ig pedig regeneratív mezőgazdasági tanúsítványt szerezzen, mindezt Sandrine Sommer, a Moet Hennessy CSR- és fenntarthatósági igazgatója mondta a Reuters egyik konferenciáján. „A fő üzenet, amikor a fenntarthatóságról, a kollektív intelligenciáról és a gyorsabb munkavégzésről beszélünk, az az, hogy ez egy kollektív munka” – tette hozzá Sommer. „Rögzítettük ezeket a célokat, de ezt egyedül nem tudjuk elérni.”

A Dom Perignon pezsgőt és a Belvedere vodkát gyártó vállalat eddigi erőfeszítései közé tartozik fák ültetése, hogy ökológiai folyosókat hozzanak létre a szőlőültetvényeken, valamint az üveggyártókkal együttműködve csökkentik a szén-dioxid-kibocsátást és a palackok súlyát. A Champagne régióban betiltották a növényvédő szerek használatát a szőlőültetvényekben, és új kutatási és fejlesztési központot hozott létre a borkészítési gyakorlatok fenntarthatóságának javítása érdekében. Októberben a luxus termékeket gyártó cégcsoport bor- és szeszesital-részlege kiadott egy ígéretet, mely szerint csökkentik az ökológiai lábnyomukat és elfogadják 1,5°C-os felmelegedési célkitűzést a 2015-ös párizsi klímamegállapodásról. Céljuk, hogy 2030-ra 50%-kal csökkentsék az üvegházhatású gázok kibocsátását a 2019-es szinthez képest. „Mindenki tekintélyt akar elérni, de először fenntarthatóbbnak kell lenni” – mondta Sommer.

Az LVMH-csoport 2020-as bevételeinek közel 11%-át adó részleg várhatóan mintegy 6 milliárd eurós árbevételt generál ebben az évben, mivel az Egyesült Államok és Európa kereslete segít kompenzálni a koronavírus-járvány miatti délkelet-ázsiai leállásokat.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A lassan égő bükk lenne a legjobb tűzifa?

2024. november 20. 14:40

A legtöbb ember azt veszi figyelembe, hogyan tud a legolcsóbban tűzifához jutni. Azonban a fafajták fűtőértéke alapján érdemes választani.

Segít-e a méz az érelmeszesedés megelőzésében?

2024. november 14. 13:10

A méz több mint 180 különböző vegyületet tartalmaz, valamint vitaminokat, ásványi anyagokat és természetes eredetű anyagokat.

Hallott már a 2 másodperces követési távolságról?

2024. november 13. 13:10

Ha még nem hallott, most bemutatjuk, további közlekedésszabályozási javaslatokkal együtt, amelyek az új KRESZ-be kerülhetnek.

Ezek a legjobb fafajok, ha kályhával (is) fűtünk

2024. november 12. 11:10

Melyik tűzifának van a legjobb fűtőértéke és adja a legtöbb hőt? Érdemes-e fenyőfával fűteni? Segítünk eligazodni a fafűtés alapkérdéseiben.

Szerelmese lettem a buborékoknak

2021. január 11. 09:00

Szövényi Áron neve a jelenkor és a leendő borászok körében is ismerősen cseng. Az etyeki Anonym Pince fiatal tulajdonosa az elsők között volt, aki pezsgőkészítésre szánta el magát az amúgy valaha a pezsgőről ismertté vált történelmi borvidéken. Nem kis része van abban, hogy az Etyeki pezsgő – így, nagybetűvel – rövidesen uniós eredetvédelem alatt áll majd, csakúgy, mint a Champagne-ból származó ital. Megszerzett tudásáról nem csak a pezsgőspohár nyújt bizonyságot, borász hallgatóknak is igyekszik átadni mindazt, amibe maga is szerelmes.

A magyar pezsgő fogyasztását népszerűsítik

2021. május 11. 07:33

A magyar pezsgő tudatos, mértékletes fogyasztását népszerűsíti a világhálón a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT).

Kemendy Tradicionális Pezsgőműhely, ahol minden palack egyedi

2021. november 28. 05:36

A pezsgőműhelyben nem készülnek nagy tételek, sőt, nincs olyan palack, ami ne menne keresztül László kezén, amibe bele ne szagolt volna.

Az Etyek-Budai borvidék és talaja

2022. november 18. 08:36

Az Etyek-Budai borvidék klímája a magyarországi átlaghoz képest hűvösebb, az évi középhőmérséklet 9-10 Celsius-fok körül van. Az intenzív légmozgás ugyancsak hűti a nyári melegben felhevült szőlőnövényt, ezzel biztosítva a hosszabb tenyészidőszakot.