18℃ 15℃
április 18. Andrea, Ilma, Apolló, Aladár
Életmód, gasztronómia

Zöld energiával készítik a sört

Agrofórum Online

Az Anheuser-Busch InBev zöld energiába fektet. A Budweiser sörök gyártója törekszik arra, hogy a gyártáshoz szükséges energia minél nagyobb részét fenntartható forrásból fedezze.

Ennek érdekében bejelentette a cég, hogy megvásárolja a német megújuló energiaszolgáltató vállalatot, a BayWa-t. Az akvizíciónak köszönhetően az Európában gyártott és értékesített sörök előállítását teljes egészében megújuló energiaforrásból fedezik, amihez Spanyolországban és Németországban létesített napelem farmok szolgáltatják az energiát – számolt be az Equilor Befektetési Zrt.

A megújuló energiaforrások felhasználásának növelése, mint cél nem csupán vállalati szinten jelenik meg. Angela Merkel, német kancellár szerdai éves beszédében kiemelte, hogy az idei év legfontosabb céljai között szerepel a német gazdaság károsanyag-kibocsátásának csökkentése. A tervek szerint Németországnak 2023-ra 12,5 gigawatt szénalapú energiát kellene helyettesítenie, ami megfelel Dánia teljes energiatermelő kapacitásának. Az átállás már eddig is jelentősen megdrágította a lakossági energiaárakat, melyek az idei évben további 6 százalékkal nőhetnek a várakozások szerint.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Praktikus tanácsok gombaszedőknek + videó

2025. április 7. 16:40

A tavasz első gombáit vadásztuk Vass Éva gombaszakellenőrrel a pilisi erdőkben. Megismerkedhetünk a cseh kucsmagombával, az osztrák csészegombával, de mutatunk videónkban még egy gyönyörű, ám mérgező gombát, az óriás papsapkát is.

A kovász „titkos” feladata: ettől válik egészségessé a kenyér a szervezetünk számára

2025. február 27. 16:10

A kovászban probiotikumok és prebiotikumok is megtalálhatók, amelyek az emésztőszervrendszerünkre fejtik ki előnyös hatásukat.

Miért fogyasszunk csírát?

2025. február 27. 08:10

A csíráztatott magvak olyan fogyasztásra szánt zöldségeket jelentenek, amelyeket a növekedés nagyon korai szakaszában takarítottak be.

Így készítsünk kovászt egy hét alatt!

2025. február 26. 13:10

Számos recepttel találkozhatunk, de a legfontosabb kiemelni, hogy a helyes arányok biztosítása elengedhetetlen.

Ízesített chili, ecetes gomba és tizenhatféle sör Baranyából (+VIDEÓ)

2019. augusztus 8. 04:45

Traktorok, mezőgazdasági munkagépek, sok látogató, és a Szentlőrinci Gazdanapok elengedhetetlen hozzávalói, a helyi, térségi termékek.

Zöldség Videó

Sokkal több sört isznak az európaiak

2023. december 13. 13:10

Jelentősen növekedtek a söreladások az Európai Unióban 2022-ben.

Most szedjük a komlót! - Sör vagy főzelék legyen inkább belőle?

2022. szeptember 18. 05:36

A komló a házi sör alapja, de süthetünk vele ízletes házikenyeret, használhatjuk jóízű, friss salátának is, ha kedvünk tartja.

Növénylemosás és locsolás sörrel – Miért jó?

2023. december 15. 07:10

Nem új „találmány” a sörös növénylemosás. Most a közösségi médiának köszönhetően azonban tarol a téma.